تهران- ایرنا- همزمان با رزمایش نظامی چین در آب‌های اطراف جزیره تایوان شبیه سازی حملات گسترده به اهدافی حساس در نقاط مختلف این جزیره، مقامات ارشد ژاپن و چین روز دوشنبه با هدف گفت و گو در خصوص برخی نگرانی های مربوط به مناطقه دریایی با یکدیگر دیدار کردند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از رویترز، ژاپن و چین برای نخستین بار مذاکرات منظم در خصوص دریای چین شرقی را در سال ۲۰۱۲ آغاز کردند.

به استناد گزارشهای خبری، این رزمایش در حالی برگزاری می‌شود که کوین مک‌کارتی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هفته گذشته برغم هشدارهای چین از «تسای اینگ ون» رئیس تایوان در ایالات متحده میزبانی و با وی دیدار کرد.

در این رزمایش، واحدهای مختلف نیروهای نظامی چین شامل نیروی هوایی، دریایی و موشکی در ادامه رزمایش جاری خود در اطراف جزیره تایوان، اقدام به شبیه سازی حمله به اهداف مشخص در جزیزه تایوان کردند تا قدرت شلیک و واکنش سریع و قابلیت‌های حمله دقیق دوربردشان را به معرض نمایش بگذارند.

هونگ لیانگ رییس هیات چینی پیش از مذاکرات با مقامات ارشد ژاپن گفت پکن به دنبال همکاری در حوزه دریایی با توکیو است و انتظار دارد "گفتگوی مفصلی" با همتایان خود داشته باشد.

یک سخنگوی ارشد دولت ژاپن گفت که ژاپن به طور مداوم و "با علاقه زیادی"تمرینات چین در اطراف تایوان را دنبال می کند.

«هیروکازو ماتسونو» دبیر ارشد کابینه ژاپن، به خبرنگاران گفت که توکیو تمرینات نظامی چین در اطراف تایوان را به طور مداوم و «با علاقه فراوان» دنبال می‌کند. وی افزود: «اهمیت صلح و ثبات در تنگه تایوان برای امنیت ژاپن، و همچنین برای ثبات جامعه بین‌المللی به عنوان یک کل مهم است.»

پکن که تایوان را بخشی از چین می داند ملاقات بین مقامات ارشد ایالات متحده و تایوان را دخالت در امور داخلی خود می داند.

در حالی که ایالات متحده هیچ موضعی در مورد حاکمیت این سرزمین ندارد اما گفته است که هرگونه تلاش چین برای تصرف این جزایر را به عنوان حمله به متحد خود تلقی خواهد کرد.

ماه گذشته چین و ژاپن یک خط تماس نظامی برای کمک به خنثی کردن هر گونه حوادث هوایی و دریایی در دریاهای مورد مناقشه ایجاد کردند..

چین پیش از دیدار مک‌کارتی با رئیس جزیره تایوان تاکید کرد که رئیس مجلس نمایندگان آمریکا باید به اصل چین واحد و ۳ اعلامیه مشترک میان آمریکا و چین در این باره پایبند باشد و از ارسال پیام‌های اشتباه به نیروهای «تایوان مستقل» خودداری و از تضعیف روابط میان چین و آمریکا و صلح و ثبات در منطقه تنگه تایوان پرهیز کند.

وزارت دفاع تایوان نیز اعلام کرده است: ۷۱ هواپیما و ۹ کشتی ارتش آزادیبخش خلق چین در ساعت ۱۶ هشتم آوریل (۱۹ فروردین) ردیابی شدند.

بنابر اعلام وزارت دفاع تایوان، ۴۵ هواپیما از خط میانی در شمال، مرکز و جنوب تنگه تایوان عبور کرده و وارد «منطقه شناسایی دفاع هوایی» در جنوب غرب ما شدند.

چین جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و با تماس رسمی سایر کشورها با تایپه مخالف است.