سیدمحمدحسن صافی در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: از ۱۰ هزار میلیارد تومانی که برای سازمان بهزیستی در برنامه بودجه سال ۱۴۰۱ درنظر گرفته شد، هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آن را بانکها پرداخت کردند. برخی بانکها همکاری لازم را نداشتند و تعدادی از بانکها هم با توجه به مسائل مالی و گستردگی تعهدات، هر کدام بنا به شرایط خود، بخشی از منابع را نتوانستند پرداخت کنند.
صافی اضافه کرد: با همه این اوصاف، ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از هشت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی که ابلاغ شده بود، جذب شد و بیش از ۷۴ درصد منابعی که در اختیار سازمان بهزیستی گذاشته شد، توانستیم جذب کنیم.
ایجاد شغل برای بیش از ۸۴ هزار مددجوی بهزیستی
سرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: برای بیش از ۸۴ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی، تسهیلگری اشتغال را ایجاد کردیم و بهزیستی در زمینه تسهیلات اشتغال، ۱۳۰ درصد از تعهدات خود را انجام داد به آن معنا که ۳۰ درصد بیش از تعهداتی که مکلف بود، انجام شد یعنی برای ۶۵ هزار نفری که باید اشتغال ایجاد میکرد، در سامانه رصد وزارت کار ثبت انجام شد.
کاهش ۵۰ درصدی بودجه تسهیلات اشتغال در سال جاری
صافی گفت: اتفاق ناخوشایندی که امسال برای بهزیستی رقم خورد این بود که با وجود افزایش سه برابری منابع سازمان بهزیستی از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، امسال منابع این سازمان نسبت به سال قبل، ۵۰ درصد کاهش یافت یعنی پنج هزار میلیارد تومان در برنامه بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفتند و قطعا این موضوع در ارائه خدماتی که قرار است در حوزه اشتغال و مهارت آموزی و توانمندسازی مددجویان داشته باشیم، اختلال ایجاد میکند.
صافی افزود: پیگیریهای بسیاری انجام شد اما هنوز نتوانستهایم به نتیجه مطلوب دست یابیم. منابع بهزیستی با وجود افزایش تورمی ایجاد اشتغال در حوزههای مهارت آموزی، تامین مواد اولیه و خدمات و موارد دیگر نسبت به سال ۱۴۰۱، ۵۰ درصد کاهش یافته است که خبر خوبی برای سازمان بهزیستی نبود.
وی اظهار داشت: انتظار همکاری بیشتری از مجلس شورای اسلامی داشتیم اما با وجود پیگیریها، این اتفاق نیفتاد. به هرحال پیگیر هستیم که بتوانیم تعهد اشتغال خود را پیش ببریم. به دنبال تامین منابع از جای دیگری هستیم.
اتفاق ناخوشایندی که امسال برای بهزیستی رقم خورد این بود که با وجود افزایش سه برابری منابع سازمان بهزیستی از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰، امسال منابع این سازمان نسبت به سال قبل، ۵۰ درصد کاهش یافت یعنی پنج هزار میلیارد تومان در برنامه بودجه ۱۴۰۲ در نظر گرفتندسرپرست دبیرخانه اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: امسال با توجه به مشکلی که به وجود آمده و چسبندگی اشتغال مددجویان به وضعیت مالی دقیقا نمیتوانیم بگوییم هدفگذاری ایجاد فرصت شغلی چه میزان خواهد بود چون به هرحال تعهد نسبت به منابع باید تعریف شود؛ بنابراین دنبال نتیجه گرفتن از پیگیریها هستیم که بعد از آن تعهد اشتغال متناسب با داشتههای خود انجام دهیم.
صافی با اشاره به راهاندازی سامانه افراد جویای کار گفت: مبنای ما برای افراد بیکار مددجو، افرادی است که به صورت خوداظهاری در این سامانه ثبت نام کردهاند. این افراد را در کنار افرادی که به صورت حضوری به دفاتر استانها مراجعه میکنند به عنوان افراد جویای کار در نظر میگیریم.
وی اضافه کرد: فعلا اگر درخواستهای این سایت را در نظر بگیریم -با توجه به تبلیغاتی که انجام شده است- همان ۲۱ هزار نفر است که در کنار آنها بخشی از افراد را داریم که به سایت مراجعه نکردند که از طریق دفاتر استانی یا طرحهای شناسایی در سال ۱۴۰۲، آنها را پیدا خواهیم کرد. مجموع سه مدل ثبتنام در سایت، مراجعه به دفاتر استانی و شناسایی از طریق طرحهای شناسایی، عددی میشود که تعداد مددجویان جویای کار را نشان میدهد. این افراد یا بیکاری مطلق یا بیکاری موقت دارند یا اینکه از کار خود راضی نیستند و به لحاظ اقتصادی نیازمند جستجوی شغل هستند.
صافی یادآور شد: اکنون برای ایجاد هر فرصت شغلی به مددجویان، ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات چهار درصدی اعطا میشود که با توجه به شرایط اقتصادی احتمال میرود این رقم امسال افزایش یابد.