به گزارش ایرنا از خبرگزاری شینهوا، «لیو چونگ» مدیر مؤسسه مطالعات امنیت بینالمللی است که زیر نظر مؤسسه روابط بینالملل معاصر چین اداره میشود.
لیو، تاکید کرد «اقدامات غیرمسئولانه و نگرانکننده ایالات متحده» چالشی برای امنیت زیستی جهانی است».
لیو اضافه کرد: ایالات متحده نه تنها راستیآزمایی مندرج در کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی را رد کرده است، بلکه شبکه عظیمی از آزمایشگاههای بیولوژیکی غیرشفاف را در سراسر جهان بدون توجه به نگرانیهای منطقی و سوء ظنهای مطرحشده توسط جامعه بینالمللی ایجاد کرده است.
«این اقدامات نشان دهنده اقدامات لجام گسیخته ایالات متحده برای برترییابی در قابلیت های بیولوژیکی نظامی یا به عبارت دیگر، مزیت در قابلیت های دفاع زیستی است».
این صاحبنظر چینی تاکید کرد «چنین اقداماتی باعث افزایش بی اعتمادی در جامعه بین المللی شده و تأثیرات منفی بر همکاری های امنیتی جهانی آینده دارد».
لیو گفت: وسواس ایالات متحده برای حفظ برتری در رقابت با سایر کشورها، اجرای موثر همکاری های مرتبط را برای جامعه بین المللی دشوار می کند.
به گفته وی، ایالات متحده نقش اصلی خود را ایفا نکرده و مسئولیت خود را به عنوان یک کشور بزرگ، به ویژه در زمینه امنیت زیستی بر عهده نگرفته است.
لیو یادآوری کرد که ابتکار توسعه جهانی- امنیت جهانی ارائه شده توسط چین، از جمله موضوعات عمومی است که به جامعه بین المللی اجازه می دهد با سرعت بیشتری سود برده و توسعه یابد و از رویارویی، بی اعتمادی و تفرقه ای که به منافع بشریت لطمه می زند اجتناب کند.
وی افزود: در زمینه حاکمیت امنیتی غیرسنتی، از جمله امنیت زیستی و امنیت هوش مصنوعی، باید تلاش هایی برای مقابله با خطرات امنیتی قریب الوقوع و منافع مشترک جامعه بین المللی صورت گیرد.
به گفته وی، این امر صلح و ثبات پایدار را برای بشریت تضمین می کند و از خطر جنگ و درگیری جلوگیری می کند.
به گزارش ایرنا، کنوانسیون سلاحهای بیولوژیکی بر اساس یک مبنای بشردوستانه برای محافظت از نوع بشر در برابر سلاح های بیولوژیکی ایجاد شده است و بر اساس قانون کنواسیون استفاده از چنین سلاح هایی را در جنگ ممنوع است .