به گزارش ایرنا، امیر سرتیپ علیرضا شیخ شامگاه دوشنبه در مراسم بزرگداشت بیست و چهارمین سالگرد شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی در مصلای شهر درگز افرود: ایمان راسخ به مبانی و اعتقادات دینی و همچنین سواد و دانش نظامی که محصول تلاش شهید و گذراندن دوره های آموزشی ویژه در داخل و خارج کشور بود از ویژگی های بارز شهید صیاد است.
وی "جرات اقدام و تغییر" را از دیگر ویژگی سپهبد صیاد شیرازی دانست و ادامه داد: سواد نظامی شهید در دوره جنگ موجب شد ایشان با درجه سرگردی به مسوولیت بالای فرمانده کردستان منصوب شوند.
معاون تربیت و آموزش ارتش به نقش بی نظیر شهید صیاد شیرازی در اتحاد سپاه و ارتش در سالهای حساس و نخست جنگ اشاره و اضافه کرد: بصیرت و ولایتمداری و تبعیت از ولایت فقیه دیگر ویژگی بارز شهید صیاد بود او ولایت را به عنوان فرماندهی کل قلمداد می کرد و اطاعت از ولایت فقیه را مسلم می دانست.
شیخ در بخش دیگری از سخنانشان عامل تربیت نسل معتقد و با ایمان در خانواده معتقد را در شکل گیری شخصیت شهید صیاد شیرازی موثر دانست گفت: ما نیز باید از فرزندانمان در برابر عوامل مخرب در فضای ارتباطی با وجود رشد فزاینده فناوری و فضای ارتباطات محافظت کنیم.
وی ادامه داد: هر جا زخمی باشد مگس روی آن می نشیند لذا اگر زخم ها در خانواده، جامعه و فضای فرهنگی کشور به واسطه کوتاهی ما خانواده ها و یا مسوولان فرهنگی درمان نشود دشمن از این زخم ها سواستفاده می کند.
شهید علی صیاد شیرازی
به گزارش ایرنا؛ امیرسپهبد شهید علی صیاد شیرازی، در سال ۱۳۲۳ شمسی در "کبود گنبد" از توابع شهرستان درگز در خراسان رضوی متولد شد.
پس از پایان آخرین سال دوره متوسطه در دبیرستان امیر کبیر تهران، در سال ۱۳۴۳ وارد دانشکده افسری شد و سه سال بعد، پس از اخذ درجه لیسانس از دانشگاه افسری فارغ التحصیل شده و برای به پایان رسانیدن دوره مقدماتی توپخانه عازم اصفهان شد.
در سال ۱۳۵۱ پس از اتمام آموزش زبان انگلیسی در تهران، به دلیل لیاقت ها و دقت هایش در کار برای تکمیل تخصص های توپخانه از طرف ارتش به آمریکا اعزام شد تا دوره هواسنجی بالستیک را بگذراند. او پس از بازگشت از آمریکا به عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان به تدریس پرداخت.
در دوران جنگ تحمیلی شهید صیاد شیرازی پس از آن که به دلیل مخالفت هایش با بنی صدر، درجات تشویقی اش توسط وی لغو و از مسوولیت عملیات غرب کشور بر کنار شد، با دعوت شهید کلاهدوز، در سپاه پاسداران مشغول خدمت شد و تا برکناری بنی صدر، به مدت چهار ماه در معاونت طرح و عملیات سپاه انجام وظیفه کرد. او پس از انتخاب شهید رجایی به سمت ریاست جمهوری، دوباره با درجه سرهنگی به ارتش فراخوانده شد و قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را تشکیل داد و به پاکسازی شهرهای بوکان و اشنویه پرداخت.
شهید صیاد شیرازی در ردیف نخستین فرماندهانی بود که وارد کردستان شد و شهید دکتر چمران را در رفع بحران سالهای نخست انقلاب در غرب کشور یاری کرد.
طرح هایی که باعث شکستن محاصره شهرهای سنندج، پادگان مریوان، بانه و سقز شد از طرح هایی بود که شهید در آنها نقش آفرینی داشت و آن گاه که این طرح ها با موفقیت به پایان رسید به فرماندهی عملیات غرب کشور منصوب شد.
بدین ترتیب، لشکرهای ۲۸ کردستان، لشکری از کرمانشاه، تیپ ۲۳ نیروهای مخصوص، بخشی از لشکر ۱۶ و نیز نیروهای انتظامی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کردستان، همگی تحت فرماندهی وی قرار گرفت.
پس از شهادت سرلشکر فلاحی در سال ۱۳۶۰، با حکم امام خمینی (ره) به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد. صیاد در سال ۱۳۶۸، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح منصوب شد.
در دوران دفاع مقدس در عملیات های مختلفی همچون مرصاد، طریقالقدس، فتحالمبین، بیتالمقدس، رمضان، مسلمبنعقیل، مطلعالفجر، محرم، والفجر ۱، ۲، ۳، ۴ و ۸ و ۹، خیبر، بدر و قادر حضور یافت.
در نهایت صیاد شیرازی صبح روز شنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۳۷۸ توسط منافقان کوردل جلو در منزلش ترور شد و به درجه رفیع شهادت نائل آمد.