اردشیر شهرکی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: هماینک سطحی معادل هفت هزار و ۱۳۶ هکتار با تولید ۲۰۳ هزار و ۱۹۵ تن به کشت موز در جنوب سیستان و بلوچستان اختصاص دارد که با گسترش باغات این محصول در منطقه علاوهبر تامین نیاز کشور میتوان فرصت مناسب برای ایجاد اشتغال مولد در منطقه ایجاد کرد.
وی ادامه داد: کشت موز از سالهای دور با آب و هوای مساعد شهرستانهای چابهار و کنارک سازگار بوده و کشاورزان زیادی در حوزه بخش زرآباد، دهستان کهیر، باهوکلات چابهار، شیرگواز و عورکی اراضی خود را به کشت موز اختصاص دادهاند.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: هر هکتار موزستان بطور متوسط برای سه نفر به صورت مستقیم و ۲ نفر غیرمستقیم در مراحل مختلف کاشت، برداشت و فروش ایجاد اشتغال میکند.
وی ادامه داد: ارقام موز موجود در سطح منطقه اکثرا رقم هاریچال است که در سالهای اخیر با توجه به تولید نهال موز حاصل از کشت بافت نظیر والری و دوارف کاوندیش بین کشاورزان توزیع شده تا بتوان با جایگزین کردن این ارقام پرمحصول بجای رقم محلی منطقه به افزایش عملکرد کمی و کیفی لازم دست یافت.
شهرکی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
وی ادامه داد: تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.