تهران- ایرنا- شماری از جمهوریخواهان برجسته آمریکا برای حل بحران مواد مخدر در این کشور به دنبال اعزام نیرو به مکزیک و مقابله نظامی با کارتل‌های مواد مخدر در این کشور هستند.

به گزارش ایرنا از نشریه پولیتیکو، در هفته‌های اخیر دونالد ترامپ درباره اعزام نیروهای ویژه و استفاده از نرم افزار سایبری برای هدف قرار دادن روسای کارتل‌های مواد مخدر درصورت انتخابش به عنوان رئیس جمهور، صحبت کرده است.

در همین راستا، دن کرنشاو و مایک والتز نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا به تازگی یک طرح برای کسب مجوز استفاده از قدرت نظامی علیه کارتل‌های مواد مخدر در مکزیک ارائه کردند.

تام کاتن سناتور جمهوریخواه نیز اعلام کرده است که وی با ارسال نیروهای نظامی به داخل مکزیک حتی بدون اجازه این کشور برای هدف قرار دادن باندهای قاچاق مواد موافق است. از سوی دیگر قانونگذاران در هر دو حزب قصد دارند برخی از کارتل‌ها را به عنوان سازمان خارجی تروریستی مشخص کنند.

مایک والتز نماینده ایالت فلوریدا در این خصوص گفت: ما باید این گروه‌ها را بیشتر مانند داعش در نظر بگیریم تا مافیا.

اما به نظر می رسد تمام جمهوریخواهان پشت این قضیه نیستند. جان بولتون مشاور سابق امنیت ملی آمریکا که در حال بررسی نامزدی خود در انتخابات است، می‌گوید که عملیات نظامی یکجانبه مشکل را حل نخواهد کرد.

مایک مک‌کال رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نیز هنوز در حال ارزیابی این مساله است اما نگرانی‌هایی درباره تاثیرات مهاجرت و روابط دو جانبه با مکزیک دارد.

اما اشتیاق برخی از جمهوری خواهان برای تصویب آشکار یک قانون یا پذیرش استفاده از نیروی نظامی در مکزیک نشان می دهد که این ایده در داخل حزب ریشه دوانده است.

نزدیک به ۷۱ هزار آمریکایی در سال ۲۰۲۱ بر اثر مصرف بیش از حد مواد افیونی مصنوعی که تحت عنوان فنتانیل شناخته می‌شود، کشته شدند. این آمار بسیار بیشتر از ۵۸ هزار و ۲۲۰ نظامی آمریکایی کشته شده در طول جنگ ویتنام است.

آژانس مبارزه با مواد مخدر در دسامبر مدعی شد که «بیشتر» فنتانیل توزیع شده، به‌طور انبوه توسط دو کارتل در کارخانه‌های مخفی در مکزیک با مواد شیمیایی که به طور عمده از چین تامین می‌گردد، تولید می‌شود.

با اینحال، دموکرات‌ها به پیشنهاد جمهوری خواهان در این زمینه حساسیت نشان دادند. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نمی خواهد تهاجم نظامی را آغاز و کارتل‌ها را تروریستی اعلام کند.