به گزارش ایرنا، بازار ارز در روزها و هفتههای پایانی بهمن ماه شاهد التهابات بسیاری بود و دلار وارد کانال ۴۰ و ۵۰ هزار تومانی شد و برای چند روز به قله ۶۰ هزار تومان هم رسید. این رشد قیمتها معلول شرایط مختلفی بود که به التهاب بازار ارز و ایجاد انتظارات تورمی دامن زد و این ایام همزمان با تغییر رئیس جدید بانک مرکزی بود.
دولت سیزدهم که همواره به دنبال کنترل وضعیت تورمی موجود بود، سیاست بسته ارزی را ارائه کرد و به بانک مرکزی اختیار کامل داد تا بازار را کنترل کند. فرزین رئیس کل جدید بانک مرکزی در همان روزهای نخست فعالیت خود در بانک مرکز از راهاندازی مرکز مبادله ارز و طلا خبر داد و این مرکز سوم اسفندماه کار خود را شروع کرد.
فرزین درباره این مرکز توضیح داد که با شروع به کار مرکز مبادله ارز همه نیازهای داخلی کشور در این مرکز تأمین و نرخ ارز با توجه به منابع، مصارف ارزی و عوامل بنیادین کشف خواهد شد.
حال که بیش از یک ماه از شروع به کار مرکز مبادله ارز و طلا گذشته است، محمدرضا فرزین در گفتوگوی تلویزیونی خود درباره کنترل بازار ارز به مرکز مبادله ارز و طلا اشاره کرد و گفت: در مرکز مبادله ارز و طلا چند ابزار را در سال جاری راهاندازی میکنیم.
وی افزود: در اولین اقدام صندوق تثبیت ارز را راهاندازی میکنیم و از منابع صندوق تثبیت ارز در مواردی که لازم است در بازار دخالت میکنیم تا بتوانیم ثبات نرخ ارز را فراهم کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: ابزار دوم سلف ارزی است، در بازار ایران سلف ارزی نداریم و در حال حاضر نرخ ارز فردایی داریم که یک نوع سلف ارزی است، ولی ما قصد داریم سلف ارزی با مدت طولانیتری تهیه کنیم تا نرخ ارز را قابل پیشبینی کنیم و یک نفر حداقل در یک ماه آینده ارز مورد نیازش را با یک قیمتی مشخص خریداری کند.
فرزین گفت: ابزار سوم سوآپ ارزی است، سوآپ ارزی در کشور ما بسیار ضروری است، زیرا موازنه در یک کشور باید مشخص باشد و به عنوان مثال با یک کشور بیشترین واردات داریم، اما صادرات کم است، اما با کشور دیگر صادرات زیاد، اما واردات کمی داریم و این باعث میشود که توازن ارزی ما دچار مشکل شود و در این مواقع سوآپ ارزی بسیار به ما کمک میکند.