به گزارش خبرنگار ایرنا، کارشناسان بهداشت و درمان معتقدند، با روند کاهشی استفاده از ماسک طی ماههای اخیر و افزایش دید و بازدیدهای مردمی در ایام نوروز و انجام مسافرتها، میزان شیوع کرونا در کرمانشاه افزایشی شده است.
به گفته دکتر «ابراهیم شکیبا» معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، موج هشتم کرونا در استان شروع شده و متاسفانه این مساله موجب افزایش تعداد مبتلایان و افراد بستری در استان شده است.
استان کرمانشاه از آذرماه سال گذشته تا اوایل فروردین ماه امسال تلفات جانی ناشی از کرونا نداشت ولی در ۲ هفته اخیر به علت افزایش شیوع این بیماری، تعداد بستریها به ۷۰ نفر رسیده و پنج نفر هم تاکنون جان خود را از دست دادهاند.
براساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، میانگین استفاده از ماسک در شاغلین و خدمت گیرندگان کشور در فروردین ماه امسال ۱۶.۶۸ درصد بوده است.
لازم است برای گذر از این موج، مردم همچون پیکهای قبلی زدن ماسک را جدی بگیرند و از اجتماع در اماکن شلوغ و مسقف خودداری کرده و اگر ۶ ماه از آخرین واکسن آنها گذشته حتما واکسن یادآور را تزریق کنند تا به سلامتی از این موح هم گذر کنیم.
فوت پنج بیمار کرونایی در فروردین ماه
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا گفت: از اول فروردین امسال تاکنون ۷۰ نفر در بیمارستانهای استان بستری شدهاند و تاکنون پنج نفر نیز فوت کردهاند.
دکتر «قباد محمدی» با بیان اینکه از آذرماه سال ۱۴۰۱ تا اول فروردین سال ۱۴۰۲ مورد فوتی بر اثر کرونا در استان نداشتیم، افزود: متاسفانه به دلیل عادی انگاری و رعایت نکردن مسایل بهداشتی شاهد موج جدید کرونا در سطح کشور و استان هستیم و تعداد مبتلایان نیز هر روز در حال افزایش است.
به گفته وی، از اول فروردین تاکنون روند ابتلا، مرگ و میر و بستری در بخش مراقبتهای ویژه ناشی از ویروس کرونا در استان کرمانشاه افزایشی است و تاکنون نیز پنج نفر به صورت قطعی و ۱۱ نفر نیز محتمل در استان فوت کردهاند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه استان اکنون درگیر کرونا است، تصریح کرد: این موج از کرونا تا پایان فروردین امسال ادامه دارد.
محمدی، توصیه هایی به مردم در راستای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا کرد و گفت: واکسیناسیون بسیار در پیشگیری از ابتلا به این ویروس مهم است و ما توصیه می کنیم مردم با مراجعه به مراکز بهداشت در نوبت صبح نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.
او تاکید کرد: تمام شهروندانی که ۶ ماه از تزریق واکسن کرونا آنها می گذرد میتوانند نسبت به تزریق واکسن مجدد اقدام کنند.
وی همچنین از افرادی که علایم کرونا دارند خواست خودشان را از دیگران دور نگه دارند، ماسک بزنند و موارد بهداشتی را رعایت کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین از آمادگی بیمارستانهای استان برای پذیرش بیماران کرونایی خبر داد و گفت: در شهر کرمانشاه یک بخش از بیمارستان امام رضا (ع) به بیماران کرونایی اختصاص یافته و یک بخش را نیز آماده کرده ایم تا در صورت نیاز از آن استفاده نماییم و در شهرستانها نیز بیمارستانها آماده پذیرش بیماران کرونایی هستند.
سرایت موج هشتم نسبت به موجهای قبلی بالاست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم از آغاز موج هشتم کرونا در استان خبر داد و گفت: سرایت بیماری در این موج نسبت به موجهای قبلی بالا است.
دکتر «ابراهیم شکیبا» با ایرنا، با اشاره به اینکه عمده بیماران در این موج با علایم سرماخوردگی شدید مواجه می شوند، افزود: در این موج باید برای هر علامت داروی مخصوص به آن را مصرف کرد.
وی استفاده از ماسک و تزریق واکسن را مهمترین اقدامات برای جلوگیری از ابتلا به کرونا در موج هشتم عنوان کرد و گفت: تمام شهروندانی که ۶ ماه از تزریق واکسن آنها می گذرد میتوانند نسبت به تزریق واکسن مجدد اقدام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه ۱۵ مرکز در ۱۴ شهرستان استان در ۲ نوبت کاری آماده تزریق واکسن برای مراجه کنندگان است، افزود: تاکنون ۹۵ درصد از شهروندان استان دُز اول، ۸۲ درصد دُز دوم، ۴۴ درصد دُز سوم و فقط ۱۰ درصد از شهروندان کرمانشاهی دُز چهارم را تزریق کردهاند.
چهار شهرستان کرمانشاه در وضعیت زرد کرونایی
سخنگوی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه هم به ایرنا گفت: رنگ چهار شهرستان استان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارد.
«حامد بهرامیان» افزود: شهرستانهای صحنه، هرسین، سرپلذهاب و سنقروکلیایی از اوایل هفته جاری به رنگ زرد کرونایی درآمدند و مابقی شهرستانها (کرمانشاه، پاوه، جوانرود، قصرشیرین، کنگاور، روانسر، ثلاث باباجانی، اسلام آبادغرب، دالاهو) در وضعیت آبی هستند.
وی تاکید کرد: مردم استان باید شیوه نامه های بهداشتی را همچنان رعایت کنند، کرونا هنوز به پایان نرسیده است.
سخنگوی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در ادامه گفت: مجموع جانباختگان استان کرمانشاه از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون به سه هزار و ۲۳۴ نفر رسیده است.
وی اظهار داشت: هماکنون ۷۰ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان بستری هستند که نسبت به روز قبل یک نفر افزایش داشته است.
بهرامیان با بیان اینکه افراد بستری در ۲۴ ساعت گذشته ۱۰ نفر بوده، گفت: ۹ نفر از بیماران بستری در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند و حال چهار نفر آنان وخیم گزارش شده است.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۵ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا است.