تبریز- ایرنا- مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان جزو پنج استان سالمند کشور است، گفت: برای ترویج فرزند آوری و توجه به افزایش جمعیت جوان، رویداد ملی جمعیت در استان برگزار می شود.

زهرا کوهی روز سه شنبه در جلسه هماهنگی برگزاری رویداد جایزه ملی و استانی جمعیت در تبریز، گفت: رویداد جایزه ملی جمعیت، نخستین رویداد علمی، فرهنگی و اجتماعی ملی در حوزه جمعیت است که در راستای فرهنگ‌سازی افزایش جمعیت، اواخر اردیبهشت ماه امسال در سطح ملی و استانی برگزار می شود.

وی گفت: یکی از شاخص‌های اصلی سنجش در این رویداد، بررسی آمار ازدواج و فرزندآوری و شاخص دوم عملکرد بخش‌های مختلف در اجرای قانون جوانی جمعیت است.

دبیر ستاد جمعیت استان افزود: این رویداد هفت بخش نخبگان، رسانه‌ها، دستگاه‌های اجرایی، خانواده‌ها، مدیران، موسسات مردمی و شرکت‌ها را شامل می‌شود و آثار ارائه شده توسط تیمی مرکب از هفت نفر و با پایش ۲ کمیته اجرایی به مسئولیت ورزش و جوانان و کمیته علمی و ارزیابی به مسئولیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارزیابی خواهند شد.

وی هدف از اجرای این رویداد را پایش و ارزیابی عملکرد مراجع مرتبط با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و انتخاب برترین ها در بخش های خانواده، رسانه، سازمان های مردم نهاد، شرکت ها و مؤسسه های خصوصی و نخبگان اعلام کرد.

کوهی با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری منبی بر فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری جمعیت، برگزاری این رویداد را در راستای اجرایی کردن ماده ۱۹ قانون جوانی جمعیت، فرهنگسازی در زمینه افزایش جمعیت (ازدواج و فرزندآوری) و ارج نهادن به زحمات مراجع مرتبط عنوان کرد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی افزود: رسانه های استان در تولید و انتشار محتواهای مرتبط با جوانی جمعیت و تشویق خانواده ها به فرزندآوری و ازدواج می توانند فرهنگ سازی کمک کنند.

وی، ارج نهادن به فعالیت های سازمان‌های مردم‌محور و نخبگان در راستای جوانی جمعیت و کمک به رشد سطح دانش و آگاهی خانواده‌ها را از اهداف رویداد جایزه جمعیت عنوان کرد و گفت: لازم است این مجموعه ها و نخبگان در سطح استانی شناسایی و به صورت تخصصی در ستاد جوانی جمعیت فعال شوند.

به گزارش ایرنا، تعداد سالمندان آذربایجان شرقی طی سال‌های اخیر افزایش یافته و از جمعیت بیش از چهار میلیون این استان، تعداد سالمندان از ۴.۹ درصد در سال ۱۳۷۵ به ۱۲.۹ درصد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.