به گزارش ایرنا، هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن روز سه شنبه به وقت محلی گفت که با همه بازیگران در ارتباط است تا اطمینان حاصل شود که تلاش های فعلی در حمایت از میانجیگری سازمان ملل است.
وی تصریح کرد: نقش من به طور مداوم بر از سرگیری یک روند سیاسی فراگیر و تحت رهبری یمن متمرکز بوده است. تنها چنین فرآیندی می تواند یک راه حل پایدار ایجاد کند و آینده ای مسالمت آمیز و توسعه پایدار را برای این کشور به ارمغان بیاورد.
گراندبرگ گفت که از هرگونه تعامل دوجانبه که "محیط مساعدتری برای شروع یک روند سیاسی فراهم کند" استقبال می کند.
سازمان ملل مستقیماً در مذاکرات صنعا حضور نداشته اما امیدوار است در صورت دستیابی به توافق آتش بس، روند سیاسی صلح آمیز در این کشور از سر گرفته شود.
برخی منابع خبری و رسانه ای می گوید مذاکرات عربستان و انصارالله (حوثی ها) بر بازگشایی کامل بنادر تحت کنترل این گروه و فرودگاه صنعا، پرداخت دستمزد کارکنان دولت از محل درآمدهای نفتی، تلاشهای بازسازی و جدول زمانی برای خروج نیروهای خارجی از یمن متمرکز است.
فرستاده سازمان ملل در امور یمن پیش از این نیز تلاشهای جاری از جمله مذاکرات عربستان و عمان در صنعا را به عنوان «نزدیکترین زمان برای پیشرفت واقعی به سوی صلح پایدار در یمن» از زمان آغاز جنگ در این کشور توصیف کرده بود.
او گفت: این لحظه ای است که باید از آن استفاده کرد و آن را گسترش داد. این یک فرصت واقعی برای آغاز یک روند سیاسی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل جهت پایان دادن دایمی به جنگ در یمن است.
هشتم آوریل (۱۹ فروردین) ساعاتی پس از سفر یک هیات عمانی به پایتخت یمن، یک هیات سعودی وارد صنعا شد. این اولین سفر یک هیات سعودی به صنعا پس از آغاز جنگ یمن علیه یمن در (فروردین ماه ۱۳۹۴) به شمار می رود.
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن با تاکید بر اینکه درهای صنعا بر روی همه باز است، همه طرف ها را به گفت وگو درباره تحقق حاکمیت و استقلال یمن و تضمین تحرکات آن در چارچوب منافع عربی و اسلامی دعوت کرد.
به گزارش ایرنا، «محمد البخیتی» در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: برای توجیه مذاکرات میان صنعا و ریاض ، لازم نیست که درخصوص تفسیرهای غیرواقعی صحبت کنیم، باید همه چیز را تحت عنوان خودش نامگذاری کرد؛ عربستان میانجیگر نیست بلکه یکی از طرف های درگیری است.
وی افزود: صنعا حاضر نیست بار دیگر از طریق رشاد العلیمی( رئیس شورای ریاستی یمن) با عربستان مذاکره کند،این امر ما را از یک گفت وگوی یمنی- یمنی بدون دخالت های خارجی بی نیاز نمی کند.
البخیتی با تاکید بر اینکه درهای صنعا بر روی همه باز است، همه طرف ها را به گفت وگو درباره تحقق حاکمیت و استقلال یمن و تضمین تحرکات آن در چارچوب منافع عربی و اسلامی دعوت کرد.