قزوین - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی قزوین هشدار داد که مصرف شیر فله و غیرپاستوریزه بدون جوشاندن به میزان کافی با خطر ابتلا به تب مالت همراه است.

دکتر مهدی جلوخانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از شیرهای فله ای که ممکن است آلوده باشند خطر ابتلا به بیماری هایی مانند تب مالت را بدنبال دارد.

وی اضافه کرد: توصیه دامپزشکی و کارشناسان حوزه بهداشت و سلامت مصرف شیر پاستوریزه یا استرلیزه است که خطر آلودگی و بیماری ها را به همراه ندارد.

این مسوول همچنین گفت: دیدگاه برخی افراد در جامعه که شیر و لبنیات سنتی از کیفیت و سلامت بیشتری نسبت به محصولات پاستوریزه و استرلیزه برخوردار است، صحیح و کارشناسی نیست.

مدیرکل دامپزشکی قزوین خاطرنشان کرد: افراد اگر شیر فله ای غیرپاستوریزه استفاده می کنند باید حداقل شیر را بیش از ۱۵ دقیقه در دمای بالای ۱۰۰ درجه بجوشانند و پس آنرا مصرف کنند.

به گزارش ایرنا، از یک هزار و ۴۲۰ بیماری شناخته شده بیش از ۸۰۰ بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که شایع ترین آنها تب کریمه کنگو، تب مالت، سل، آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، توکسوپلاسموز، هاری و سیاه زخم است.

تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیر پاستوریزه منتقل می‌شود؛ علائم تب مالت می‌تواند شامل تب، درد مفاصل و خستگی باشد که اغلب با آنتی بیوتیک درمان می‌شود.