به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی لرستان جهانبخش دولتشاه بیان کرد: در استان بیش از ۳۹۰ دستگاه کمباین وجود دارد که ۹۰ درصد آنها قابلیت برداشت کاملینا را ندارند زیرا کاه کوب را نصب کرده اند و به همین دلیل برای برداشت کاملینا در استان استقبال نشده است.
وی ادامه داد: از ابتدا مقرر شد کمباین مورد نیاز از استان شیراز تامین شود اما با توجه به هم پوشانی زمان برداشت و مسافت زیاد بین لرستان و استان فارس نمیتوانستیم ماشین آلات مورد نیاز را برای برداشت کاملینا از شیراز تامین کنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: در این راستا جلسهای با حضور نماینده کمباین داران، مدیرعامل کمباین داران، رییس اداره مکانیزاسیون، معاون بهبود تولیدات جهاد کشاورزی استان همدان برگزار و به توافقاتی رسیدیم.
وی گفت: با توجه به اینکه در استان همدان حدود یک هزار و ۶۰۰ دستگاه کمباین وجود دارد و سردسیر تر از لرستان است مرحله برداشت در آن استان بعد از استان لرستان انجام می شود، لذا مذاکرات و توافقات لازم صورت گرفته و قول مساعد داده شد تا ۲۱ دستگاه کمباین غیرکاه کوب دار برای لرستان در نظر بگیرند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان اظهار کرد: با توجه به اینکه در شهرهای گرمسیری مثل پلدختر گندم از ۲۰ اردیبهشت ماه برداشت میشود این احتمال وجود دارد که ۱۰ روز قبل از برداشت گندم به مرحله برداشت کاملینا برسیم، به این دلیل کمباین لازم برای برداشت کاملینا در پلدختر تامین و به مرور زمان برای سایر شهرستانها نیز تعداد بیشتری اختصاص مییابد.
کاملینا گیاهی علفی، دارای ساقه راست و کمی خشن است که به ارتفاع ۳۰ الی ۱۲۰ سانتیمتر در منشأ اولیه آن یعنی نواحی استپی آسیا است سپس به مناطق دیگر راه یافته است. سرعت رشد گیاه در محیط کشت مناسب به اندازهای است که سه ماه پس از کاشتن دانه، میتوان از آن بهرهبرداری کرد.