به گزارش ایرنا از وزارت امور خارجه انگلیس، تحریمهای جدید کسانی را هدف قرار داده که از روی آگاهی به تلاشها برای پنهان کردن اموال الیگارشهای طرفدار رئیس جمهوری روسیه کمک کردهاند.
در این بیانیه آمده است: الیگارشها در مواجهه با تحریمهای بینالمللی بیسابقه در پاسخ به تهاجم غیرقانونی ولادیمیر پوتین علیه اوکراین تلاش کردهاند تا با کمک دلالان مالی، از ثروت خود در خارج از کشور محافظت کنند. اما کارشناسان انگلیسی شبکه مالی آنها را کشف کرده و کسانی را که مسئول تسهیل فعالیت آن ها هستند ردیابی و تحریم کردهاند.
بر اساس این بیانیه دارایی های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. اشخاص حقیقی تحریم شده نیز حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است.
وزارت امور خارجه انگلیس اعلام کرد که تحریمها را با همکاری تمام نهادهای دولتی اعمال و «کسانی را که سعی در تضعیف آن دارند، تعقیب میکند.»
در میان کسانی که تحریم شدهاند، نام دمتریس یوآنیدس و کریستودولوس واسیلیادس دیده میشود که ادعا شده از رومن آبراموویچ و آلیشیر عثمانوف از الیگارشهای روسیه حمایت کردهاند. بر اساس ادعای وزارت امور خارجه انگلیس، «یوآنیدس مسئول ساخت سازه های دریایی است که آبراموویچ از آنها برای پنهان کردن بیش از ۷۶۰ میلیون پوند از داراییهای خود استفاده می کند. واسیلیادس هم یک وکیل قبرسی، در مرکز شبکه ای از شرکت های فراساحلی است که اموال عثمانوف را مخفی کرده است.
جیمز کلورلی وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفت: ما در حال مسدود کردن شبکه مالی نخبگان روسی و کسانی هستیم که سعی می کنند به آنها برای پنهان کردن اموالشان در جنگ اوکراین کمک کنند.
وی ادعا کرد: هیچ جایی برای پنهان شدن وجود ندارد. ما دسترسی آنها را به دارایی هایی که فکر می کردند با موفقیت پنهان شده است، قطع خواهیم کرد. انگلیس به همراه شرکای بین المللی خود به سرکوب کسانی که از جنگ حمایت می کنند ادامه خواهد داد.
به گزارش ایرنا، انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است. این کشور تاکنون بیش از یکهزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده است. دولت لندن همچنین تحریمهایی را به بهانه مشارکت نظامی ایران با روسیه در جنگ اوکراین وضع کرده است.
جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
کرملین طی این مدت بارها به غرب به سرکردگی آمریکا نسبت به تحویل تسلیحات پیشرفته به اوکراین هشدار داده و آنرا عبور از خطوط قرمز خود اعلام کرده، اما کشورهای عضو ناتو با نادیده گرفتن این هشدارها به تجهیز اوکراین و تحریک روسیه ادامه میدهند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه شهریور ماه گذشته برای انجام مذاکرات صلح با کییف اعلام آمادگی کرد و از اوکراین خواست خصومت را کنار بگذارد. اما ولودیمیر زلنسکی تحت تاثیر القائات مقامهای جنگطلب غرب عنوان کرد زمانی آماده مذاکره است که رئیس جمهوری دیگری در روسیه به قدرت برسد.