«محمدعلی کمالی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص وضعیت بازار مرغ و افزایش ناگهانی قیمت این محصول، افزود: پیش از این تولیدکنندگان و پرورشدهندگان صنعت طیور دچار مشکل در تامین نهادهها بودند، زیرا در اسفندماه به دلیل مشکلات بازرگانان و دولت کشور با کمبود کنجاله سویا روبرو شده بود که اکنون این مشکل حل شده است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی تصریح کرد: اکنون افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار بخشی گران فروشی و بخشی مرتبط به هزینههای تمام شده تولید است که گریزی از آن نیست، بنابراین قیمت فعلی هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای تولیدی بین ۴۸ تا ۵۰ هزار تومان است که باید گوشت مرغ با قیمت ۶۸ تا ۷۵ هزار تومان به دست مصرفکنندگان برسد.
وی بر این باور است که قیمت گوشت مرغ با نرخهایی بالاتر از ۷۵ هزار تومان گران فروشی است.
کمالی گفت: سال گذشته با اجرای طرح مردمی سازی یارانهها، مدتی مرغداران از وسایل قبلی و امکانات قبلی خود استفاده میکردند، اما به دلیل عدم تراز عرضه و تقاضای گوشت مرغ، قیمت این محصول کمتر از قیمت مصوب در بازار عرضه میشد، یعنی طبق نرخ مصوب باید مرغ زنده حدود ۴۵ هزار تومان خریداری میشد، اما طی ماههای طولانی این محصول را ۳۲ هزار تومان خریداری میکردند که همین ضرر تولیدکنندگان را در پی داشت.
به گفته وی، صنعت مرغ گوشتی کشور ماهانه بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان زیان دادهاند که این مهم نیز در کاهش تولید اثرگذار بوده است، زیرا کاهش تولید مرغ با کاهش جوجه ریزی مرتبط است؛ بنابراین طی ماههای اخیر صنعت مرغ گوشتی با کاهش جوجه ریزی نیز روبرو شد.
به گزارش ایرنا، بررسیهای میدانی خبرنگار ایرنا نشان میدهد که علیرغم وجود و عرضه کافی گوشت مرغ در بازار، قیمت هر کیلوگرم بین ۷۲ تا ۸۵ هزار تومان به فروش میرسد البته برخی واحدهای خردهفروشی نیز هر کیلوگرم مرغ را تحت عنوان مرغ زربال و ثمین با قیمتهای بالاتر نیز عرضه میکنند که به گفته مسئولان امر گران فروشی است.
سال گذشته هر کیلوگرم مرغ زنده درب واحدهای پرورشی ۴۵ هزار تومان و گوشت مرغ را ۶۳ هزار تومان برای مصرفکنندگان است البته هر کیلوگرم مرغ منجمد در بازار با قیمت ۴۵ هزار تومان به فروش میرسد.