تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۷

گنبدکاووس- ایرنا- رییس پارک ملی گلستان گفت: با تلاش نیروهای محیط‌بانی، همیاران طبیعت و مردم محلی پیش‌روی آتش که از صبح امروز قسمت صخره‌ای این پارک در محدوده چشمه گلستان(پل شماره یک) را دربرگرفته بود، مهار شد.

مهدی تیموری چهارشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: از ساعت ۶ صبح امروز با دریافت گزارش مبنی بر آغاز حریق، محیط‌بانان پارک ملی گلستان به محل اعزام و در ادامه عده‌ای از مردم بومی هم با اطلاع از موضوع برای کمک به جمع آنان اضافه شدند.

وی افزود: نیروهای مستقر در منطقه با وجود گرمای هوا و کاهش رطوبت در محدوده چشمه گلستان به دلیل قرارگیری در ارتفاع و سخت گذر بودن، بعد از چندین ساعت موفق به کنترل و مهار آتش سوزی شدند.

رییس پارک ملی گلستان ادامه داد: تعدادی از نیروها همچنان برای جلوگیری از پیشروی محدوده آتش در منطقه حضور دارند و همچنین نیروهای تازه نفس از محیط‌بانان، مردم محلی و بسیجیان فردا صبح زود برای کمک به اطفای کامل حریق و خاموش کردن کنده‌های نیم سوخته به منطقه اعزام می‌شوند.

تیموری گفت: با توجه به قرارگیری در فصل زایش حیات وحش آتش سوزی امروز باعث تخریب تعدادی از لانه‌های پرندگان به همراه تخم‌هایشان و سوختن خزندگانی مانند مار شد و علاوه بر آن برخی درختان سبز هم خسارت دیدند.

وی افزود: میزان دقیق خسارت آتش‌سوزی به حیات وحش و وسعت درگیری پارک ملی گلستان بعد از بررسی‌های کارشناسی اعلام خواهد شد.

رییس پارک ملی گلستان ادامه داد: همچنین ۲ مورد حریق نقطه‌ای درختان در حاشیه جاده میان گذر پارک با اقدام به موقع نیروهای محیط‌بانی در کمترین زمان مهار و از گسترش آن جلوگیری شد.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان به عنوان یکی از ذخیره‌گاه‌های زیست کره ثبت شده در میراث جهانی ۱۳۵۰ گونه گیاهی و ۳۰۲ گونه جانوری از جمله نیمی از گونه‌های پستانداران ایران را در بیش از ۹۲ هزار هکتار گستره جای داده است.

این پارک از بهترین زیستگاه‌های پستانداران بزرگی چون پلنگ، خرس قهوه‌ای، گرگ، مرال، شوکا، گوسفند وحشی و بز وحشی، آهوی ایرانی و گراز بوده و بویژه بخاطر جمعیت فراوان قوچ و میش معروف است.

پارک ملی گلستان دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده این پارک دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

گلستان در سال ۱۳۵۴ نخستین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست محیطی کره زمین به ثبت رسیده است.

بیشتر گستره پارک در استان گلستان، حدود ۳۴ درصد آن در خراسان شمالی و بخش ناچیزی نیز در سرزمین استان سمنان قرار دارد.