به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری عربستان سعودی (واس)، در این بیانیه مطبوعاتی مشترک که چهارشنبه شب منتشر شد، آمده است: پادشاهی عربستان سعودی در چارچوب علاقه و اهتمام به هر چیزی که در خدمت مسائل امت عرب و توسعه منافع کشورها و ملتهای آن باشد از «فیصل المقداد» وزیر خارجه سوریه برای سفر به عربستان دعوت کرد و وزیر امور خارجه سوریه در ۲۱ رمضان بنا به دعوت فیصل بن فرحان آل سعود وزیر خارجه عربستان از این کشور دیدن کرد.
این بیانیه اضافه کرد: نشستی بین دو طرف برگزار شد که در آن تلاشهای انجام شده برای دستیابی به راهحل سیاسی در حل بحران سوریه که وحدت، امنیت، ثبات، هویت عربی و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند به گونهای که به نفع مردم این کشور باشد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
دو طرف در زمینه اهمیت حل مشکلات بشردوستانه، فراهم کردن بستر مناسب برای رسیدن کمکها به تمام مناطق سوریه، ایجاد شرایط لازم برای بازگشت پناهندگان و آوارگان سوری به مناطق خود و پایان دادن به رنج آنها و ایجاد زمینه بازگشت امن آنها به کشورشان و اتخاذ تدابیر بیشتر که به تثبیت اوضاع در سرتاسر خاک سوریه کمک میکند، توافق کردند.
در بیانیه مطبوعاتی مشترک وزیران خارجه عربستان و سوریه آمده است که دو طرف بر اهمیت ارتقای امنیت و مبارزه با تروریسم در همه اشکال و سازمانهای آن و تقویت همکاری در مبارزه با قاچاق و تجارت مواد مخدر و ضرورت حمایت از نهادهای دولت سوریه برای گسترش کنترل آنها بر سرزمینهای این کشور جهت پایان دادن به حضور شبه نظامیان مسلح در آنجا و مداخله خارجی در امور داخلی سوریه تاکید کردند.
دو طرف همچنین درباره اقدامات لازم برای دستیابی به یک راه حل سیاسی جامع در حل بحران سوریه که به همه پیامدهای آن پایان میدهد و دستیابی به صلح ملی و کمک به بازگشت سوریه به محیط عربی خود (اتحادیه عرب) و ازسرگیری نقش طبیعی آن در جهان عرب گفت و گو کردند.
بر اساس این بیانیه دو طرف همچنین از آغاز عملیات از سرگیری خدمات کنسولی و پروازهای بین دو کشور استقبال کردند.
وزیر امور خارجه سوریه از تلاشهای انجام شده توسط عربستان سعودی برای پایان دادن به بحران سوریه و ارائه کمکهای بشردوستانه و امدادی به زلزلهزدگان این کشور قدردانی کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس) فیصل المقداد وزیر خارجه سوریه ۲۳ فروردین ماه وارد شهر جده شد و با ولید بن عبدالکریم الخریجی معاون وزیر خارجه عربستان دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش واس، محور رایزنیهای المقداد؛ گفتوگو درباره تلاشهای انجام شده برای دستیابی به راه حل سیاسی برای بحران سوریه، تسهیل بازگشت آوارگان سوری به سرزمین خود و همچنین تضمین ارسال کمکهای بشردوستانه به مناطق آسیب دیده در سوریه است.
از اسفند ماه سال ۱۳۸۹ که بحران سوریه آغاز و به جنگ بین المللی تبدیل شد و با کمک جبهه غربی – عربی – صهیونیستی، گروه های تروریستی – تکفیری پا به عرصه جنگ سوریه گذاشتند، مردم سوریه روز خوشی را شاهد نبودهاند و همواره در نگرانی به سر بردهاند.
هرچند ارتش این کشور به کمک رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی توانستند بسیاری از گروههای تروریستی همچون داعش را شکست دهند، ولی حضور تروریستهای مورد حمایت آمریکایی در شرق و شمال شرق سوریه از سال ۱۳۹۶ امکان برقراری امنیت در سراسر خاک این کشور برای سوریها را فراهم نکرده و اقدامات بیشمار تروریستهای آمریکایی و مزدوران تحت امرشان هنوز کام مردم سوریه را تلخ نگاه داشته است.
در پی وقوع زلزله مهیب هفت و هشت دهم ریشتری ۱۷ بهمن ماه شمال غرب سوریه (و جنوب ترکیه) که خسارتهای زیادی به بار آورد، باب کمکهای برخی کشورهای جهان به سوریه باز شده است.
از این تاریخ چند هیات سیاسی، پارلمانی به دمشق سفر کردهاند و راه بازگشت دمشق به اتحادیه عرب هموار شده است.
کشورهایی همچون قطر نیز دفتر معارضان سوری در دوحه را بستند و ریاض چراغ سبز خود را برای برقراری رابطه و رفع کدورتها با دمشق نشان داد. ترکیه نیز طی چند ماه گذشته بارها اعلام کرده که خواهان برقراری رابطه با سوریه است.
این روند، با استقبال کشورهای دوست سوریه و گروههای مقاومت منطقه و با مخالفت واشنگتن و تل آویو مواجه شد؛ چرا که برقراری صلح و دوستی در منطقه به نفع واشنگتن و تل آویو نیست و آنها خواهان ناامنی و بیثباتی سوریه و منطقه برای ادامه حضور نامشروع خود هستند.