امانمحمد کمالی امروز پنجشنبه در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: براساس بررسی و تحلیل آخرین داده ها و نقشه های پیش یابی هواشناسی با تقویت جریانات مرطوب شمالی سامانه کم فشار با هماهنگی امواج ناپایدار تراز میانی جو از ظهر امروز تا فردا شب آسمان استان نیمه ابری تا ابری، گاهی با وزش باد شدید بخصوص در نواحی کوهستانی گاهی همراه با مه و بارش پراکنده باران مورد انتظار است.
وی اظهار داشت: باوقوع پدیده وزش باد نسبتا شدید به همراه گرد و خاک محلی، پدیده مه، کاهش دید رخ داده و کیفیت هوا نیز کاهش می یابد و از دیگر مخاطرات این سامانه آسیب به گلخانه ها، ابنیه و سازه های با استحکام پایین است.
کمالی با اشاره به خروج این سامانه در شامگاه جمعه توصیه کرد شهروندان گلستانی از استحکام سازه های موقت و پوشش گلخانه ها اطمینان یافته و احتیاط را در تردد محورهای کوهستانی و جنگلی و همچنین در صعود کوهنوردان داشته باشند و تمهیدات پیشگرانه لازم را انجام دهند.
استان گلستان ۱۰ ایستگاه سینوپتیک و فرودگاهی، ۲۲ ایستگاه اقلیم شناسی، ۸۵ ایستگاه باران سنجی، ۲۷ ایستگاه خودکار، ۱۳ ایستگاه باران سنجی بر خط، یک ایستگاه جادهای (خوش ییلاق)، یک ایستگاه جو بالا، یک سامانه برآورد شعاع دید افقی در امتداد باند فرودگاه در ۲ سامانه پایش گرد و غبار، ۲ سامانه تشعشع سنجی (اینچه برون و مراوه تپه) و یک سکوی دریایی و دو گیرنده تصاویر ماهواره و رادار در مجموع ۱۶۲ سامانه و ایستگاه دارد.
گلستان واقع در شمال کشور دارای تنوع اقلیمی از نیمه مرطوب معتدل تا نیمه خشک و خشک و گرم و سرد است که بارندگی آن از ۱۵۰ تا ۸۵۰ میلی متر متغیر و موقعیت طبیعی استان شامل کوهستان های مرتفع، دشت هموار، مناطق پست، شوره زار، جنگل، مرتع و دریاست. در استان گلستان ۲ میلیون نفر در ۳۳ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا سکونت دارند که اغلب اهالی از طریق کشاورزی و دامپروری تامین معاش می کنند