ساری- ایرنا- استاندار مازندران با اشاره به کمبود زمین برای احداث مسکن در این استان گفت که به‌دنبال ایجاد شهرک های جدید مسکونی هستیم تا از این طریق مشکل مسکن ساکنان بومی این استان رفع شود.

سیدمحمود حسینی پور روز پنجشنبه در حاشیه جلسه شورای عالی مسکن در ساری در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تهیه زمین و همچنین تامین منابع مالی مورد نیاز برای احداث مسکن از جمله موضوعات مهمی بود که در جلسه امروز مطرح و رئیس جمهور نیز دستورات خوبی را در این زمینه صادر کردند.

وی با بیان این‌که، بسیاری از زمین ها در مازندران در حوزه تخصصی درجه یک و ۲ کشاورزی قرار دارند و همین عامل نیز باعث شده تا با کمبود زمین مواجه شویم، اظهار داشت: یکی از راهکارها مهم برای خانه دار شدن مردم ایجاد شهرک های جدید مسکونی است که به‌دنبال اخذ مجوز لازم هستیم.

استاندار مازندران با اشاره به گردشگر پذیر بودن مازندران که افزایش جمعیت غیربومی را نیز به همراه دارد، گفت که متاسفانه رشد جمعیت بومی مازندران صفر است و تداوم این وضع می تواند مشکلات زیادی را نیز به همراه داشته باشد.

نماینده عالی دولت در مازندران گفت: در هفته گذشته بیش از هفت هزار و ۴۰ پیامک برای واجدان شرایط مسکن ارسال شد که باید به سرعت نسبت به تشکیل و تکمیل پرونده و همچنین وجه اولیه اقدام کند.

حسینی پور افزود: متقاضیان واجد شرایط اگر در مهلت تعین شده نسبت به تشکیل و تکمیل پرونده خود و همچنین واریز وجه اولیه اقدام نکنند، این امتیاز به دیگر افرادی که در نوبت هستند واگذار خواهند شد.

وی با بیان این‌که، در مناطق روستایی نیز سال گذشته عنوان شد که در هر روستا پنج مسکن ملی باید احداث شود، گفت که فرمانداران، شهرداری ها و بخشداری ها و اعضای دهیاری ها باید با مردم همکاری کنند تا با بنیاد مسکن قرارداد ساخت مسکن منعقد شود.

استاندار مازندران با اشاره به مشکل تهیه زمین در برخی مناطق روستایی استان نیز افزود: اقداماتی در حال انجام است تا با اعمال ماده چهار، مشکل زمین در این مناطق نیز رفع شود.

حسینی پور با بیان این‌که مازندران برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای احداث مسکن ظرفیت های فراوانی دارد، گفت: در سطح استان کارگروهی برای تامین منابع مالی مورد نیاز احداث مسکن تشکیل و راه اندازی شد ضمن اینکه به‌دنبال این هستیم تا با ارایه مشوق هایی برای انبوه سازان استان، زمینه بازسازی بافت های فرسوده در شهرهای استان را فراهم کنیم.

وی با بیان این‌که، برخی از مناطق بافت های فرسوده در شهرهای مازندران در معرض خطر جدی قرار دارد و مردم نیز باید با انبوه سازان همکاری لازم را داشته باشند، گفت که مسوولان نیز باید با اتخاذ راهکار درست و اصولی انبوه سازان را برای ایجاد سرمایه گذارای در بخش مسکن تشویق و ترغیب کنند.

حسینی پور گفت: سرمایه گذاران علاقمند برای احداث مسکن در شهرهای مختلف مازندران می توانند به فرمانداری های تابعه مراجعه کنند تا مقدمات فعالیت آنها در کمترین زمان فراهم شود.

مقام عالی دولت در مازندران ابراز امیدواری کرد با مشارکت مردم و همراهی و همدلی بیش از پیش مسوولان دستگاه های اجرایی زمینه لازم برای ورود انبوه سازان و همچنین سرمایه گذاران بخش مسکن در مازندران فراهم شود تا بتوانیم نهضت بزرگ مسکن ملی را در این استان عملیاتی و اجرا کنیم.

به گزارش ایرنا، طرح نهضت ملی مسکن را دولت سیزدهم برای خانه دار کردن مردم ارائه کرد. قرار است در چارچوب آن سالانه یک میلیون واحد مسکونی ساخته و تحویل متقاضیان شود. سهم مازندران از این طرح سالانه ۳۸ هزار و در مجموع ۱۵۲ هزار خانه است.

طبق مقررات نهضت ملی مسکن، متقاضیان با داشتن پنج شرط تاهل، سرپرست خانوار بودن و مردان مجرد ۲۳ سال به بالا، حداقل سابقه پنج سال سکونت در شهر مورد تقاضا، نداشتن مالکیت خصوصی و در نهایت عدم استفاده از امکانات دولتی از اول انقلاب در حوزه مسکن، می‌توانستند نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

بر اساس این قانون، زنان خودسرپرست مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن، معلولان جسمی و حرکتی با ۲۰ سال سن می‌توانند در قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) مشارکت داشته باشند.

همچنین، قانون برای سرپرستان خانوار، محدودیت سنی نگذاشته است چرا که این افراد سرپرست خانوار تعریف می‌شوند و برای قانونگذار متاهل یا سرپرست خانوار بودن ملاک است. در عین حال، زنان و مردان سرپرست خانوار که به دلیل متارکه به صورت مجردی زندگی می‌کنند و سرپرست فرزندان خود هستند خانوار تلقی شده و بدون ملاک سن می‌توانستند ثبت‌نام کنند.