به گزارش ایرنا، حسن محمدی ادیب عصر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: فعالیت صنعتگران استان در بخش صنایع دستی استان نشان دهنده اهمیت صنایع دستی در ایجاد اشتغال و وضعیت معیشتی جامعه دارد.
وی افزود: ۳۰۰ میلیارد ریال از مجموع تسهیلات پرداختی به صنعتگران استان در سال گذشته از محل تسهیلات تبصره ۱۸، ۱۹۹ میلیارد از محل تسهیلات مشاغل خانگی و ۲۷۰ میلیارد ریال هم از محل تسهیلات تبصره ۱۶ بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل اضافه کرد: با توجه به اهمیت آموزش در حوزه صنایع دستی، اداره کل میراث فرهنگی استان در یک سال گذشته برای هزار و ۳۵۰ نفر دورههای آموزشی کوتاه مدت عمومی و تخصصی برگزار کرد.
محمدی ادیب با اشاره به حمایت همه جانبه اداره کل میراث فرهنگی از صنعتگران حوزه صنایع دستی ادامه داد: در این مدت ۸۵ نفر از صنعتگران از محل صندوق روستایی و تامین اجتماعی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
وی گفت: بیش از ۳۴ هزار صنعتگر تحت پوشش اداره کل میراث فرهنگی در استان فعالیت میکنند و در سال گذشته ۲ هزار و ۴۶۶ فقره پروانه انفرادی صادر یا تمدید شده و جواز تاسیس کارگاه گروهی صنایع دستی نیز صادر شده است.
اردبیل از استانهای برجسته در زمینه صنایع دستی در ایران محسوب میشود و چرم و ملیله اردبیل، معرق نمین، مرصع و معرق سنگ خلخال، گلیم عنبران، جاجیم بافی، قالی بافی، پالاز بافی، ورنی بافی، تراش شیشه، مسند بافی، سفالگری، چاقو سازی، قلم زنی و کاشی معرق از جمله صنایع دستی معروف استان اردبیل است.
بیش از ۱۲۰ هزار نفر در استان اردبیل در ۶۲ رشته متنوع صنایع دستی اشتغال دارند.