به گزارش جمعه شب ایرنا از "اسپوتنیک", رییس جمهور آمریکا در بیانیهای گفت: در حالی که ما همچنان در حال اعتبار سنجی این اسناد هستیم، من به جامعه نظامی و اطلاعاتی خود دستور دادهام تا اقداماتی را برای ایمنسازی بیشتر و محدود کردن توزیع اطلاعات حساس انجام دهند و تیم امنیت ملی ما از نزدیک با شرکا و متحدان آمریکا در ارتباط است.
در همین حال سی ان ان روز جمعه گزارش داد که مظنون به افشای اسناد محرمانه پنتاگون به نگهداری و انتقال غیرمجاز اطلاعات دفاع ملی و خارج کردن غیرقانونی اطلاعات محرمانه و محتوای دفاعی متهم شده است.
به گزارش ایرنا، اف بیآی (پلیس فدرال آمریکا) روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیهای اعلام کرد مظنون افشای اسناد اطلاعاتی بسیار محرمانه در فضای مجازی را دستگیر کرده است و درحال تحقیقات در محل اقامت این فرد است.
در این بیانیه آمده است: اف بیآی یک نفر را دستگیر کرد و به انجام فعالیتهای قانونی در اقامتگاه این فرد در نورث داتون واقع در ماساچوست ادامه میدهد. از آنجایی که این تحقیقات در جریان است، در حال حاضر نمیتوانیم توضیح بیشتری ارائه کنیم.
پیش از این، مقامات آمریکایی اعلام کردند که مظنون مردی به نام جک تکسیرا است. نیویورک تایمز که برای اولین بار نام او را فاش کرد، گزارش داد که او یک عضو ۲۱ ساله از شاخه ۱۰۲ اطلاعاتی گارد ملی هوایی ماساچوست است.
روزنامه گزارش واشنگتن پست در گزارشی از یک جامعه مجازی کوچک در دیسکورد (یک رسانه مخصوص بازیگران بازیهای کامپیوتری) گفته بود که به نظر میرسد، اسناد برای اولین بار توسط مدیر این گروه به اشتراک گذاشته شده است.
مریک گارلند دادستان کل آمریکا نیز دستگیری جک تکسیرا را در ارتباط با "تحقیقات پیرامون خارج کردن، نگهداری و انتقال غیرمجاز اطلاعات محرمانه دفاع ملی" اعلام کرد.
رسانههای آمریکایی میگویند توضیحات گارلند نشان میدهد که تکسیرا بر اساس قانون ۱۸-یو اس سی-۷۹۳ که به عنوان قانون جاسوسی آمریکا شناخته میشود، متهم شناخته خواهد شد.
این قانون میگوید خارج کردن، نگهداری و انتقال غیرمجاز اسناد مرتبط با دفاع ملی که میتواند برای آسیب رساندن به آمریکا یا کمک به یک دشمن خارجی مورد استفاده قرار گیرد، جرم محسوب میشود.
هر یک از این اسناد مجازات خود را دارد. محکومیت به ازای هر اتهام در خصوص این اسناد مجازات تا ۱۰ سال زندان دارد.
به تازگی اسناد و جزئیات محرمانه طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه و نیز اسناد محرمانه دیگر دولت بایدن، در شبکههای اجتماعی توئیتر و تلگرام منتشر شده که بازتابهای بسیاری داشته و افشا کننده وقایع بسیاری در حوزههای مختلف است.
مقامات آمریکایی در ردههای مختلف برای کنترل پیامدهای داخلی و خارجی افشای این ۱۰۰ سند سری و فوق سری در فضای مجازی همچنان در تکاپو هستند. البته چندین فرضیه و احتمال تاکنون در رابطه با موضوع افشای اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا که بخشی از آن به جنگ اوکراین مربوط میشود، مطرح شده است که در این میان عدهای از کارشناسان نظامی روس نظریه "جعلی بودن" این اسناد و انتشار "عمدی" آن را محتملتر میدانند.
از سوی دیگر و با هدف کاستن از پیامدهای داخلی و بین المللی افتضاح اطلاعاتی آمریکا، کاخ سفید از خبرنگاران خواست تا در مورد محتوای اسناد لو رفته سیا و پنتاگون گزارش تهیه نکنند.