رضا شکاریان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس استاندارد جهانی به ازای هر یکهزار هکتار عرصه های تحت مدیریت باید یک محیط بان مشغول به کار باشد اما در این استان ۲۵ محیط بان در هر شیفت کاری، کار حفاظت و صیانت از ۲۰۰ هزار هکتار مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان را بر عهده دارند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در استان ۷۰ نفر محیط بان کار حفاظت از عرصه های تحت مدیریت محیط زیست را بر عهده دارند که این رقم نسبت به وضعیت مطلوب بسیار کم است.
وی افزود: کمبود محیط بان در استان در حالی است که حفاظت از ۶ منطقه پشتیبان به عنوان مناطق شکار ممنوع نیز به وسعت بیش از ۲۷۰ هزار هکتار به عهده محیط بانان بوده که شرایط کاری محیط بانان را بسیار دشوارتر کرده است.
وی خاطرنشان کرد: با پیگیری های مستمر و رایزنی های متعدد موفق به اخذ مجوز استخدامی به تعداد ۳۰ نفر محیط بان و کارشناس از سازمان مرکزی شدیم که این تعداد در یکسال در این اداره کل بی سابقه بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: کمبود محیط بان در استان سبب شده تا برخی از محیط بانی ها نیمه تعطیل و یا تعطیل شوند، ۱۹ محیط بانی در استان وجود دارد که برخی از آن به علت کمبود محیط بان فعال نیست.
در خراسان شمالی ۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور زیست می کنند که برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در ردههای بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.
اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها می باشد، با گستره حدود ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.