گروه سیاسی ایرنا: فرارسیدن آخرین جمعه ماه مبارک رمضان که به تدبیر امام خمینی رضوان الله تعالی علیه به نام «روز قدس» نام گذاری شده است فرصت مغتنمی است که بار دیگر به مسائل فلسطین و آرمان مقدس این سرزمین اشغالی پرداخته شود.
هموار دشمنان به دنبال این هدف بوده اند که با گذر زمان از یک سو مصائب و آرمان های این ملت به فراموشی سپرده شده و از سوی دیگر در روند سازش، رژیم اشغالگر قدس در منطقه تثبیت شود.
ناقوس «نفرین دهه هشتم» برای اسراییل به صدا در آمده
اما هر ساله به برکت این نامگذاری و حُسنِ تدبیر، جهانی به پا می خیزد و وجدان های بیدار با حضور در این مراسم نشان می دهند که آرمان فلسطین همچنان زنده است.
این حضور مسلمانان از اقصی نقاط جهان اسلام و اعلام همبستگی بسیاری از مردم ظلم ستیز از سایر کشورها باآنان طی سال های اخیر شتاب فزاینده ای یافته و ضمن تسریع روند فروپاشی درونی رژیم غاصب صهیونیستی، با توجه به تشدید اختلافات و بحران های درونی آن، ناقوس «نفرین دهه هشتم» را برای صهیونیست ها به صدا در آورده است.
به تعبیر امام راحل روز قدس فقط مختص به مسلمانان نیست بلکه یک روز جهانی است. امام با این ابتکار آرمان فلسطین را از دایره تنگ قومی و تنگناهای محدود کننده ی مشابه خارج کرد و به آن بُعد جهانی بخشید و توطئه ای که قصد داشت این نبرد و نزاع را محدود به درگیری فلسطینی ها و اسرائیل و یا درگیری اعراب و اسرائیل کنند، خنثی کرد.
روز قدس شعله ی آتشینی در دل مبارزات و مقاومین فلسطینی بر افروخت و آنان براساس آموزه های دینی اسلام طرح های جایگزین مانند سازش را نقش برآب کردند و در واقع امروز روز قدس نمادی است از ظلم ستیزی و مبارزه با اشغالگری و استعمار نوین که قصد داشت فلسطین را در قلب جهان اسلام ربوده و ببلعد.
آغاز مسیر نابودی رژیم صهیونیستی با پیروزی انقلاب اسلامی ایران
با پیروزی انقلاب اسلامی و ظهور تحولات سیاسی در معادلات منطقهای و جهانی گفتمان مقاومت در برابر گفتمان سازش جلوه نمایان تری یافت. جمهوری اسلامی ایران براساس رویکرد راهبردی امام راحل و با اتکا به اصل ۱۶۴ قانون اساسی مبنی بر حمایت از نهضت های آزادی بخش به پشتیبانی از آرمان فلسطین پرداخت.
رژیم صهیونیستی نیز که پیش از انقلاب هم پیمان استراتژیک ایران بود با پیروزی انقلاب اسلامی تبدیل به دشمن شماره یک شد و نه تنها مورد شناسایی قرار نگرفت بلکه به نابودی و محو آن از نقشه گیتی فرا خوانده شد.
نتیجه چنین راهبردی نسبت به مسئله ی فلسطین، حمایت از فلسطینی ها در ابعاد مختلف سیاسی، تبلیغاتی، اقتصادی و نهایتاً نظامی و امنیتی بود.
این کمک ها عمدتاً با محوریت نیروی قدس سپاه و فرماندهان آن و به طور ویژه راهبری شجاعانه و درایت فرمانده رشید آن شهید سردار قاسم سلیمانی انجام شد و موجبات تغییر در معادلات و در نزاع اسرائیل و فلسطین در سطح کل منطقه شد.
از نشانههای بارز مقاومت علیه رژیم غاصب آغاز انتفاضه های متوالی در اراضی اشغالی بود. از غیر انتفاضه درسال ۱۹۸۷ و ورود مبارزات مردم فلسطین در نوار غزه و کرانه ی باختری به مرحله ی جدید، ویژگی انتفاضه آن بود که مبارزه را از انحصار گروه های فلسطینی که عمدتاً در مبارزات خود به بن بست رسیده بودند در آورد و به آن صبغه ی مردمی داد.
ویژگی دوم، نمود اسلام گرایی در مقابل گرایش های پیشین ناسیونالیستی و سوسیالیستی در مبارزات بود و گروهایی چون حماس و جهاد اسلامی که بیش از هر چیز متکی به آموزه های اسلام و متأثر از انقلاب اسلامی و راهبرد امام خمینی در مبارزه با اسرائیل بودند به صحنه آمدند.
یک میلیون یهودی در جریان انتفاضه دوم مهاجرت معکوس داشتند
این انتفاضه نگرانی سران اشغالگر را بر انگیخت، زیرا مبارزان فلسطینی با عملیات های بی سابقه ی استشهادی ضربات سختی به صهیونیستها وارد آوردند. این نگرانی ها باعث شد، در ادامه پروسه ی سازش، سازمان آزادی بخش فلسطین به عنوان نماینده رسمی ملت فلسطین به رهبری یاسر عرفات به پای میز مذاکره آمد و در سپتامبر۱۹۹۳توافق افتضاح اُسلو در نروژ میان دو طرف امضاء شد و در واقع «ساف» رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت و دست از مبارزه برداشت و حتی با تشکیل پلیس به سرکوب انتفاضه هم پرداخت و در برابر سازش، به حکومت به اصطلاح «خودگردان» در محدوده ی نوارغزه و کرانه باختری دست یافت.
ترفند سازش در ایجاد تفرقه تا حد زیادی موثر افتاد و با سرکوب انتفاضه و شهادت و زندانی شدن بسیاری از رهبران و عناصر مقاوم فلسطینی، انتفاضه تا مدتی دچار رکود شد امّا آتشی زیر خاکستر شد که بار دیگر در سال ۲۰۰۰ در مسجد الاقصی شعله ور شده و انتفاضه ی دوم با گسترش و شدت بیشتری در کلیه ی اراضی فلسطین و حتی بخش هایی از سرزمین های ۱۹۴۸ از سر گرفته شد.
معضلات زیادی برای صهیونیست ها ها به همراه آورد، در کنار خسارت های سنگین اقتصادی، بنابر آمار رسمی حدود یک میلیون یهودی در جریان انتفاضه دوم دست به مهاجرت معکوس زده و از آن کشور خارج شدند.
روند انتفاضه با فراز و فرودش ادامه یافت و در مقاطعی به مرحله جنگ مستقیم تبدیل شد از جمله جنگ ۲۲ روزه، ۸ روزه و۵۰ روزه که با ورود تسلیحات موشکی به حوزه مقاومت در نوار غزه، معادله امنیتی به نفع مقاومین فلسطینی رقم خورد.
در آن مقطع جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد از مقاومت فلسطین حمایت تسلیحاتی کرده و در جهت حمایت از آرمان و استیفای حقوق فلسطینی ها این روند را ادامه خواهد داد، همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی در مردادماه ۱۳۹۳ بر ضرورت مسلح شدن کرانه باختری به عنوان تنها راهکاری که ممکن است از محنت فلسطینی ها بکاهد تاکید داشتند.
در طول این مدت فلسطین همواره کانون توجهات بین المللی بوده است و طرح ها و راهکار های مختلفی برای حل بحران فلسطین ارائه شده است.
راه حل غرب عمدتاً مبتنی بر ایجاد نوعی سازش و مصالحه میان دو طرف (اسرائیل و فلسطینی ها) بوده است، هرچند در عمل غرب و به ویژه آمریکا همواره جانب اسرائیل را گرفته و حقوق مسلّم ملت مظلوم فلسطین را به فراموشی سپرده است.
ابتکار روز جهانی قدس، اقدامی نمادین در برابر موجودیت نامشروع رژیم صهیونیستی
در سال ۲۰۰۲ کمیته ی چهار جانبه ای متشکل از آمریکا، اتحادیه اروپا، روسیه و سازمان ملل برای حل و فصل بحران فلسطین و بحث درباره مسائل فی مابین موسوم به مسائل نهایی (آوارگان، بیت المقدس، حکومت مستقل فلسطین، مرزها وشهرک های یهودی نشین) تشکیل شد و پیشنهادهایی از جمله تأسیس دولت مستقل فلسطین را در اراضی ۱۹۶۷ارائه کرد که با استقبال جهانیان و نیز دولت خودگردان فلسطین مواجه شد، اما در عمل هیچ یک از وعده های این کمیته که به «نقشه ی راه» موسوم بود به بار ننشست و هر بار اسرائیل به بهانه های واهی از زیر بار تعهدات خود شانه خالی می کرد.
در این میان جمهوری اسلامی ایران تنها کشوری است که موجودیت رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است، لذا قائل به آزادی فلسطین و از میان رفتن اسرائیل از طریق مشی مقاومت مسلحانه است، البته در کنار راهبرد مقاومت، ایران از راهکارهای سیاسی و تبلیغاتی هم غافل نبوده است که ابتکار روز جهانی قدس یکی از این راهکار ها محسوب میشود.
از طرفی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۷۹ طرحی مبنی بر انجام همه پرسی در اراضی اشغالی فلسطین ارائه کرده اند که ناظر به بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه و کاشانه خود و همه پرسی درباره حکومت فعلی اسرائیل بود ماهیت این طرح که صبغه ای دموکراتیک دارد متضمن استیفای حقوق فلسطینیان و خروج صهیونیست ها از فلسطین است، به همین دلیل در حال حاضر بازگشت آوارگان تبدیل به یکی از خطوط قرمز رژیم صهیونیستی شده است، چون می داند که با پذیرش این امر یهودیان در اقلیت قرار خواهند گرفت.
رژیم صهیونیستی طی سالهای اخیر از شکاف و اختلافات داخلی فزاینده وبی سابقه ای در رنج است؛ این اختلافات موجب شده دولت های این رژیم پس از مدت کوتاهی دچار فرو پاشی شده و به همین دلیل اسرائیل طی چهار سال گذشته شاهد برگزاری پنج انتخابات زود هنگام بوده است.
بحران داخلی و قطب بندی های جدید در اسرائیل با روی کار آمدن افراطی ترین دولت تاریخ این رژیم به نخست وزیری بنیامین نتانیاهو هم اکنون به اوج رسیده است.
اعتصابات اخیر به لحاظ ماهیت و حجم در اسرائیل بی سابقه است
به دنبال عقب نشینی دولت نتانیاهو، رییس بزرگترین اتحادیه کارگری اسرائیل اعلام کرد، اعتصاب عمومی را که می توانست کل اقتصاد اسرائیل را فلج کند لغو می کند!
لازم به یاد آوری است که این اتحادیه صنفی اسرائیل، از جمله قدرتمندترین نهاد ها در رژیم صهیونیستی شمرده می شود، زیراهم اکنون نمایندگی حدود ۸۰ هزار نفر را در بخش های گوناگون از جمله بهداشت، بانکداری، خدمات و حمل و نقل به عهده دارد؛ نکته حائز اهمیّت آن است، با اینکه این اتحادیه، قبلاً بخش هایی از اقتصاد را در اعتصابات در سال های گذشته بر سر منازعات مربوط به موضوعات کاری فلج کرده بود، هرگز در اعتراض به یک موضوع سیاسی اعتصاب اعلام نکرده بود، لذا اعتصابات اخیر به لحاظ ماهیت و حجم در اسرائیل بی سابقه محسوب می شود.
در ادامه این بخش ازیادداشت نگارنده با شرح فرازهایی ازبیانات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان وکارگزاران نظام ضمن ارائه تحلیلی از شرائط کنونی رژیم غاصب صهیونیستی به برخی مصادیق میدانی ازشکاف ها و بحرانهای بی سابقه ای که هم اکنون رژیم جعلی اسرائیل را تا مرز نابودی و فروپاشی به جلو رانده است و دلایل آن اشاره خواهد کرد.
معظم له فرمودند: «رژیم صهیونیستی درعمر هفتادوپنج ساله ی خودش هرگز گرفتاری هایی هولناکی مثل امروز نداشته است، اوّل تزلزل سیاسی؛ درچهار سال، چهار نخست وزیر عوض کردند؛ ائتلاف های حزبی هنوز درست شکل نگرفته، متلاشی می شوند. ائتلاف درست می کنند، بعد از مدت کوتاهی، ائتلاف متلاشی می شود، حزب هایی که از قبل تشکیل شده اند یا دارند تشکیل می دهند، به تدریج دچار انحلال می شوند، منحل می شوند؛ یعنی آن قدر ضعیف می شوند که مثل انحلال است. دوقطبی شدیدی درسرتاسر رژیم جعلی وجود دارد. بین خودشان دوقطبی است؛ این تظاهرات صدهزار نفری ودویست هزارنفری وبیشتر درتل آویو ودرشهرهای مختلف دیگر، نشانه این است.»
نتانیاهو سه پرونده قضایی مفتوحه دارد
«بنیامین نتانیاهو» پس از ۱۸ ماه تبعید سیاسی به عنوان رهبر اپوزیسیون در پاییز گذشته توانسته بود ضمن ائتلافی با احزاب ارتدوکس مذهبی افراطی و ملی گرای افراطی به قدرت باز گردد و دست راستی ترین دولت اسرائیل را تشکیل دهد، او هم اکنون به خاطر فساد مالی در سه پرونده جداگانه تحت محاکمه است، نتانیاهو پس از رسیدن به قدرت به همراه شرکای سیاسی خود در دولت وعده داد به عنوان یکی از برنامه های دولت جدید به سرعت نظام قضایی اسراییل را دچار اصلاح و تغییر کند؛ دلیل این اقدام وی آن بوده است که با این تغییرات به ائتلاف حاکم اجازه ی کنترل نسبت به انتسابات قضایی را بدهد و به پارلمان نیز این مجوز را بدهدکه تصمیمات دیوان عالی را وتو کند.
منتقدان اسرائیلی او می گویند : هدف از این باصطلاح اصلاحات نتانیاهو وشرکائش از ابتدا این بوده است که احزاب ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو با رهایی از نظارت قضایی، اهداف ایدئولوژیک خود را به ویژه در عرصه توسعه طلبی در کرانه باختری به پیش ببرند. بسیاری ازکارشناسان حقوقی منتقد وی بر این باورند که اصلاحات مورد نظر نتانیاهو، سیستم «مهار و موازنه قدرت» را در اسرائیل دچار تزلزل میکند و به ائتلاف حاکم به رهبری نتانیاهو اجازه می دهد بر سیستم قضایی که طبق قانون مستقل شمرده میشود تسلط پیدا کند.
مخالفان وی ضمن ایراد خدشه حقوقی بر اقدامات به اصطلاح اصلاحی نتانیاهو براین نکته تصریح کرده وگفته اند: نتانیاهو در حالی که خودش تحت محاکمه است در اقداماتش برای تغییر شکل نظام قانونی دارای تعارض منافع میباشد.
در مقابل دولت نتانیاهو مدعی است: تغییراتی که وی آنها راقانونی می داند برای کارآمد کردن حکومت کنونی و در مواجهه با یک قوه قضاییه مداخله گر ضروری است. در پی اصرار نتانیاهو نسبت به اجرای طرح جنجالی خود، صدهاهزار نفر که روزانه بر جمعیت آنها افزوده می شود به طور مکرر به خیابان ها آمده و در تقویم امنیت داخلی این کشور هم اکنون «شنبه های اعتراضی» شکل گرفته و تثبیت شده است.
همچنین تظاهرات خودجوش گسترده ای پس از اخراج یائوف گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی و در حمایت از وی که با اصلاحات قضایی نتانیاهو مخالف بود رخ داد. اخراج گالانت که به سرعت و عمدتاً از طریق پیام رسان واتساپ سازمان دهی شد خشم عمومی را برانگیخت و در مدتی کمتر از یک ساعت، هزاران نفر بزرگراه اصلی تل آویو را مسدود کردند و هزاران نفر در مقابل منزل نتانیاهو در بیت المقدس دست به تظاهرات زدند.
وزیر جنگ «گالانت» نخستین عضو هیئت دولت بود که به مخالفت با نتانیاهو پرداخت و به طور علنی خواستار تاخیر در اصلاحات قضایی شد.
او گفت: «با توجه به اُفتِ روحیّه سربازان و تهدید آنها به انجام ندادن وظایف در نتیجه بحران سیاسی جاری، آمادگی نظامی اسرائیل در معرض آسیب میباشد.»
گالانت که یک ژنرال بازنشسته و درمیان صهیونیست هابه صراحت لهجه شهره است، در جامعه ای که دارای دغدغه های امنیتی بالایی است در میان بخش قابل توجهی از صهیونسیت ها از احترام ویژه برخوردار است؛ لذا نتانیاهو با حمله به فردی که مسئولیت امنیت ملی کشورجعلی را برعهده داشته است و با ورود به "حیطه امنیت که مورد اجماع جامعه چند قطبی اسرائیل است" عملاً افکار عمومی را علیه خود تحریک کرده وبه خیابان کشانده است!
ازسوی دیگر رهبران تجاری، روسای بانک ها، دانشگاهیان، خلبان های جنگنده ها، نیروهای احتیاط ارتش، فرماند هان سابق امنیتی و سایر بخش ها ی پر نفوذ جامعه نیز بر ضد این طرح به میدان آمده اندودراین میان "بزرگترین اتحادیه صنفی اسرائیل"نیز اعلام اعتصاب عمومی کرد که ازجمله به فلج شدن فرودگاه تل آویو انجامید.
دور تازه مقاومت مسلحانه در کرانه باختری
رهبر معظم انقلاب اسلامی دربخش دیگری از بیاناتشان به توسعه توان مندی ها وافزایش قدرت مجاهدان فلسطینی نسبت به گذشته تصریح و فرمودند: «قدرت گروه های فلسطینی در مقایسه با گذشته نمی شود گفت چند برابر، [بلکه] شاید ده ها برابر شده. یک گزارشی به ما رسید که فلسطینی ها درسرزمین های اشغالی، دریک ۲۴ ساعت، ۲۷ عملیات انجام دادند؛ درهمه جای فلسطین؛ درقدس، درسرزمین های کرانه ی غربی، درسرزمین های۴۸، درهمه جا فعالیت می کنند. آن فلسطین اُسلو که یادتان هست که یاسر عرفات ودیگران در قرار داد اُسلو چه افتضاحی برای فلسطین درست کردند_رسیده به عرین الاُسود، فلسطینِ "اُسود"[یعنی] شیرها! این قدر تفاوت پیدا کرده. حرکت فلسطینی ها این [جوری] است.»
برای درک دقیق و تاکید برصحت تحلیل این فراز از بیانات معظم له نگارنده به طور اجمال به سابقه تحولات اخیر در مبارزات مجاهدان فلسطینی اشاره می نماید: یکی از تحولات مهم در کرانه باختری رشد گروه های مقاومت مسلحانه کوچک بود که درشهر های شمالی «جنین و نابلس» متمرکز شده است. این پدیده از سال ۱۴۰۰ با تشکیل اولین گروه با نام "گردان های جنین "در اردوگاه آوارگان جنین پس از شهادت «جمیل العموری» توسط صهیونیست ها آغاز شد، امّا در سال ۱۴۰۱ گسترش قابل توجهی یافت.
امروز گروههای مقاومت فلسطینی در اوج قدرت قرار دارند و تنها در سال ۱۴۰۱ حداقل هفت گروه جدید مقاومت در فلسطین تشکیل شده که عزم و اراده جدّی برای مقابله با جنایت های رژیم غاصب صهیونیستی دارند.
نکته مهّم آن است که در کنار گروههای سنتی مقاومت مانند جنبش حماس و جهاد اسلامی اکثر گروه های مقاومت جدید فلسطینی نه از غزه؛ بلکه از کرانه باختری پا به عرصه در گیری گذاشته اند و تمرکز عملیاتیشان در داخل سرزمین های اشغالی، مرز های ۱۹۴۸ و حتی در بیت المقدس و در کنج خانه صهیونیست هاست. از جمله این گروه ها می توان به تیپ :جنین، تیپ طولکرم، صقور الکرامه (عقاب های کرامت) و عرین الاُسود (بیشه شیران) که به طور مشخص مورد اشاره معظم له قرار گرفته است اشاره کرد که، عمدتاً پس از عملیات سیف القدس در سال گذشته شکل گرفته و در واقع امروز شاهدیم که پروژه راهبردی «تسلیح کرانه باختری» محقق شده است.
تصمیم به اعتصاب عمومی بلافاصله تاثیر خود را دراسرائیل نشان داد؛ برای نمونه فرودگاه اصلی بین المللی درتل آویو همهی پرواز های خروجی اش را قطع کرد و هزاران مسافر صهیونیست زمین گیر شدند! در واقع شرائط کنونی حکایت از آن دارد که اقتصاد اسرائیل در نتیجه اعتراضات عمومی ومداوم آسیب دیده است تا حدّی که واحد پول این رژیم در هفته های اخیر دچار اُفتِ قیمت شده است، بنابراین اعتصاب دراز مدت می توانست اقتصاد رژیم غاصب را به کلی مختل کند و این یکی از دلایل مهّم عقب نشینی نتانیاهو از طرح اصلاحات قضایی دراین مقطع به شمار میرود، که البته با توجه به تحولات اخیر، دورنمای دولت افراطی نتانیاهو در منظر صهیونیست ها درهاله ی از ابهام فرو رفته است.
مهلتی که نتانیاهو در ارائه اصلاحات قضایی به پارلمان اعلام کرد با این هدف انجام گرفت که به اودر کاهش تنش ها با مخالفینش کمک کند و به او زمان بیشتری بدهد تا با مخالفانش به آشتی و توافق برسد.
احتمال برگزاری انتخابات زود هنگام در اسراییل
با این حال قابل پیش بینی است که هرگونه عقب نشینی وی؛ به شکل طبیعی خشم شرکای سیاسی دست راستی افراطی او را نیزبه دنبال خواهد داشت.
چنین امری چه بسا ممکن است پایداری دولت او را نیز مورد تهدید قرار داده و بار دیگر اسرائیل را وارد معرکه انتخابات زود هنگام شود.
این نکته همان مصداقی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی از آن با عنوان تزلزل سیاسی در این رژیم یاد فرمودند. چرخه فروپاشی دولت ها یکی پس از دیگر نشانگر چالش و تضاد های زیر ساختی در رژیم غاصب صهیونیستی است که به طور قطع تداوم آن فرو پاشی محتوم این رژیم را البته بسیار زودتر از آن چیزی که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی درگذشته به آن اشاره فرمودند، به دست خودشان در آینده ای نه چندان دور به دنبال خواهد داشت: «مقاماتِ خودشان به طور مرتب و پی درپی هشدار می دهند که فروپاشی نزدیک است؛ رئیس جمهورشان می گوید، نخست وزیر سابقشان می گوید، رئیس امنیّت [ملّی] شان می گوید، وزیر دفاع شان [می گوید]؛ همه ی آنها می گویند که فروپاشی ما نزدیک است؛ ما به هشتاد سالگی نمی رسیم. ما گفتیم بیست و پنج سال دیگر را نمی بینید، خودشان عجله کردند، زودتر می خواهند [ازبین بروند]»
هم اکنون با روی کار آمدن دولت افراطی بنیامین نتانیاهو درگیریها در کرانه باختری تشدید شده و رویارویی خونین بین اشغالگران صهیونیست و گروه های مردمی مقاومت کلید خورده است. دولت اسرائیل که از ضربات مهلک مبارزان فلسطینی در جنین و اردوگاه معروف آن کینه به دل داشت با هدف پایان دادن به این حملات در اوایل بهمن ماه ۱۴۰۱ جنایت جنین را رقم زد؛ در حمله بی سابقه ی نظامیان صهیونیست به اردوگاه جنین ۱۱ شهروند فلسطینی شهید و دستکم ۲۰ نفر دیگر نیز زخمی شدند. فلسطینیان نیز در مناطق مختلف کرانه باختری از جمله قدس اشغالی، رام الله، بیت لحم، نابلس و همچنین نوار غزه در محکومیت جنایت صهیونیست ها تظاهرات کردند و دست به اعتصاب عمومی زدند.
مقاومت فلسطین همواره تاکید کرده که خون ملت فلسطین بی ارزش نیست و اشغالگران باید تاوان بدهند، بنابراین حملات راکتی را به شهرک های صهیونیست نشین آغاز کرد و اوضاع را برای صهیونیست ها ناامن کردند، تا جایی که شهردار «عَسقلان» به شدت از اقدام نتانیاهو انتقاد کرد.
نتانیاهو: در یکی از بدترین حملاتی قرار داریم که طی سال های اخیر شاهد بودیم
واکنش شدید و عملی به حمله جنین توسط یک جوانی فلسطینی انجام شد "خیری علقم" ۲۱ ساله ساکن اردوگاه شعفاط در قدس که سوار بر خودرو بود، در نزدیکی یک کنیسه یهودی در منطقه «نبی یعقوب در شهرک بیت حنین» در شمال قدس اشغالی گروهی از صهیونیست ها را به گلوله بست که طی آن ۹ صهیونیست کشته شدندو نظامیان اسرائیلی با مجری عملیات وارد درگیری مسلحانه شدند و در نهایت او را به ضرب گلوله به شهادت رساندند، البته این پایان ماجرا نبود و در سایر نقاط کرانه باختری از جمله سلوان در «قدس اشغالی و اریحا و "قلقلیه» حملاتی علیه صهیونیست ها انجام شد.
در پی عملیات شهادت طلبانه در قدس، بنیامین نتانیاهو در مقر مرکزی پلیس در قدس اشغالی گفت: ما در یکی از بدترین حملاتی قرار داریم که طی سال های اخیر شاهد بوده ایم؛ قلب های ما با خانواده های کشته ها و زخمی هاست!
وی افزود: بعد از نشست با سیستم های امنیتی تصمیمات فوری بعد از عملیات را اتخاذ کرده و باید از روی درایت اقدام کنیم؛ از مردم می خواهم خودشان دست به اعمال قانون نزنند؛ همین منعِ شهروندان اسرائیلی از اقدامات خودسرانه نشانگر ترس نتانیاهو از پیامدهای درگیری در کرانه بوده و وی به خوبی می داند که کرانه باختری نه فقط مسلح شده بلکه هم اکنون جوانان شجاع فلسطینی انگیزه بالایی برای انتقام و درگیری سخت با نیروهای اسرائیلی در حد عملیات های استشهادی دارند.
حملات صهیونیست ها در ماه مبارک رمضان تداوم یافت و نیروهای اشغالگر اسرائیلی بیش از ۴۰۰ فلسطینی را در مسجد الاقصی بازداشت کردند، آمارهای غیر رسمی از زخمی شدن بیش از یکصد تن از نمازگزاران و معتکفان فلسطینی در صحن مسجدالاقصی حکایت دارد.
یهودیان افراطی اصرار دارند در این ایّام که مصادف با عید پاک یهودی هاست، حریم مسجد الاقصی را نقض کرده و بخشی از اعمال و عبادات خود را در حریم این مسجد بجا بیآورند.
فرافکنی رژیم صهیونیستی برای خروج از بحران داخلی
اما در پاسخ به تجاوز صهیونیست ها به مسجد الاقصی و نیز حملات این رژیم به نوار غزه و جنوب لبنان، مقاومت فلسطین در غزه و نیز حزب الله لبنان چندین موشک روانه اراضی اشغالی کرده و صهیونیست ها را روانه پناهگاه ها کردند.
معمولا رژیم صهیونیستی در مواقع بحران داخلی سعی می کند دست به فرافکنی زده وخود را از ضعف و تزلزل سیاسی که به شدت به آن گرفتار شده است خارج کند.
مقام معظم رهبری با اشاره دقیق به این موضع انفعالی صهیونیست ها می فرمایند: «حالا چهار تا موشک هم ممکن است به یک جایی بزند [ولی] این ها جبران نمی کند آن قضیّه را ... »
بنابراین رژیم صهیونیستی با فرافکنی از طریق حملات خارجی از جمله، تجاوز به سوریه به دنبال آن است تا فضای این رژیم را امنیتی کرده و افکار عمومی داخل را تا مدتی سرگرم بسازد.
یکی از خونین ترین حملات اسرائیل در سحرگاه جمعه ۱۱ فروردین مصادف با نهم ماه مبارک رمضان در حومه دمشق انجام شد که در اثر آن دو نیروی مستشاری سپاه پاسداران به شهادت رسیدند روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه های جداگانه از شهادت دو شهید عزیز ملت همیشه درصحنه ایران اسلامی شهیدان میلاد حیدری و مقداد مهقانی جعفر آبادی خبر داده و بر پاسخ قاطع به جنایتهای رژیم جعلی صهیونیستی تاکید کرده است.
سازمان ملل در قبال حملات مکرر اسرائیل به سوریه دچار انفعال است
به گزارش برخی منابع منطقه ای، صهیونیست ها در سال ۲۰۲۲ بیش از ۳۲ بار به مواضع و تأسیسات نظامی در خاک سوریه حمله کردند و در جریان این حملات بیش از ۹۰ هدف زمینی مورد اصابت قرار گرفته است. همچنین در این حملات ۸۹ نظامی سوری جان خود را از دست دادند و بیش از ۱۲۰ نظامی مجروح شده اند.
دولت دمشق نیز تا به حال چندین مرتبه در نامه هایی به مقامات سازمان ملل خواستار اتخاذ تدابیری برای جلوگیری از تکرار تجاوزات نظامی صهیونیست ها به سوریه شده است، اما مانند همیشه این سازمان در قبال حملات مکرر اسرائیل همچنان دچار سکوت و انفعال است.
افزون بر اهداف و انگیزه هایی چون اعمال فشار بر ایران و انهدام تسلیحات پیشرفته مقاومت؛ تشدید حملات اسرائیل علیه سوریه در شرایط فعلی و به طور خاص، هدف قرار دادن مقرهای سپاه پاسداران بی ارتباط با درگیری اخیر بین نیروهای محور مقاومت و اشغالگران آمریکایی نیست.
چرایی عدم پاسخ مناسب به حملات صهیونیستی سوالی است که همواره و پس از هر گونه حمله رژیم غاصب به سوریه مطرح می شود، چرایی عدم پاسخ مناسب سوریه یا جبهه مقاومت به این گونه حملات آن است که: اولا حملات اسرائیل بدون پاسخ نمانده و هر از گاهی اهدافی در داخل رژیم مورد حمله قرار گرفته است.
برای نمونه درپاسخ به حملات اخیر، وزارت دفاع سوریه اعلام کرد: «در ساعت ۱۷ بامداد جمعه به تجاوز موشکی این رژیم که از سمت جولان اشغالی شلیک و خساراتی به یک پایگاه نظامی در ریف دمشق وارد شد پاسخ داده است، امّا رژیم صهیونیستی غالبا حملات مقاومت را که در مواردی منجر به تلفات جانی و مادی فراوان شده اعلام نمی کند.»
ثانیا شرایط سوریه به گونه ای است که درگیر جبهه داخلی تروریسم در مناطق شمالی بوده و لذا قصد ایجاد جبهه جدیدی در جنوب و جولان را ندارد؛ به همین دلیل در بسیاری موارد در قبال حملات رژیم صهیونیستی خویشتنداری به خرج می دهد.
امّا آنچه مربوط به جمهوری اسلامی و شهادت نیروهای سپاه پاسداران می شود سوال این است که: آیا ایران در برابر این جنایات واکنش قاطعی نشان نخواهد داد؟ قطعا آن گونه که در بیانیه سپاه پاسداران تاکید شده حمله اخیر اسرائیل بدون پاسخ نخواهد ماند و البته نحوه و زمان آن به آینده موکول شده است. البته بدیهی است این پاسخ به طرق مختلف "مستقیم و نیابتی" قابل انجام بوده و نگرانی محافل داخلی اسرائیل از پاسخ ایران نشانگر قریب الوقوع بودن آن می باشد.
درجه آسیب پذیری دولت نتانیاهو به شدت بالا رفته است
در هر حال به گمان نگارنده به منظور انتقام و نیز بازدارندگی رژیم متجاوز اسرائیل از تکرار حملات در آینده، اقدام به پاسخ کوبنده مقاومت به نحو مقتضی، یک امر ضروری محسوب می شود؛ به ویژه آن که دولت بنیامین نتانیاهو این روزها دچار چالش های فراوان داخلی بوده و درجه آسیب پذیری آن به شدت بالا رفته است.
فروپاشی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی با توجه به شواهد و قرائن، متعدد بیش از گذشته مورد توجه محافل مختلف حتی در درون رژیم غاصب قرار گرفته است مقام معظم رهبری در شهریورماه ۱۳۹۴ در دیدار با اقشار مختلف مردم فرمودند: بعد از اتمام این مذاکرات هسته ای شنیدم صهیونیستها در فلسطین اشغالی گفتند فعلاً با این مذاکراتی که شد تا ۲۵ سال از دغدغه ی ایران آسوده ایم؛ بعد از ۲۵ سال فکرش را می کنیم! بنده در جواب عرض میکنم اولاً شما ۲۵ سال آینده را نخواهید دید. ان شاء الله تا ۲۵ سال، دیگر به توفیق الهی و به فضل الهی چیزی به نام رژیم صهیونیستی در منطقه وجود نخواهد داشت.
در شرایطی که نابسامانی و شکاف های داخلی در رژیم صهیونیستی رو به افزایش است "اسحاق هرتزوگ "رئیس جمهوری اسرائیل غاصب نسبت به فروپاشی جامعه صهیونیستی از درون هشدار داده و تاکید کرده، شرایط به وجود آمده به خاطر بحران سیاسی ناشی از سیاست های افراطی و نیز اصلاحات قضایی بنیامین نتانیاهو همانند بشکه باروتی است که هر لحظه ممکن است منفجر شود.
پیش از این «ایهود باراک» نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هم ابراز نگرانی کرده بود که اسرائیل در معرض نفرین دهه ی هشتم قرار بگیرد و عمر آن پیش از هشتادمین سالگرد تأسیسش پایان یابد.
مساله فروپاشی رژیم نامشروع و غاصب اسرائیل تبدیل به یک کلیدواژه برجسته در قاموس سیاسی شده که نه فقط از سوی جمهوری اسلامی ایران و مقامات عالی آن مطرح شده، بلکه زمزمه های آن در درون رژیم جعلی غواصی صهیونیستی نیز به گوش می رسد.
در فرهنگ و تاریخ یهود مقوله ای به نام نفرین دهه هشتم نیزمطرح است و گفته می شود در طول تاریخ یهود جز در دوران داود نبی، یهودیان بیش از هشتاد سال حاکمیت نداشتند و عمدتا در اثر نفرین دهه هشتم ساقط شده اند!
اکنون نیز با توجه به شرایط بغرنج درونی اسرائیل و نیز در سایه رشد چشمگیر جبهه مقاومت ترس از نفرین و فروپاشی - و به تعبیر هرتزوگ سقوط در پرتگاه در میان یهودیهان صهیونیست شدت گرفته است.
سخن پایانی
در مجموع باید گفت با توجه به سنن الهی و ناپایداری ظلم و تجاوز رژیم غاصب وجعلی صهیونیستی، مشغول پرداخت تاوان سیاستهای اشغالگری و تروریسم در طول ۷۵ سال گذشته است و مهمترین بلیّه ای که صهیونیستها پس از وعده های پوشالی درباره ملت «برگزیده و سرزمین موعود» گرفتار آن شده اند نه فقط از سوی جبهه بیرونی بلکه برخاسته از شکافهای متعدد درونی است که بحرانی عمیق را در اراضی اشغالی فلسطین رقم زده و اعتراضات گسترده و هشدارهای بی سابقه ای را از سوی مقامات و نخبگان این رژیم در برداشته است؛ و قطعا تداوم بحران داخلی و حضور فعال مقاومت در اشکال مختلف به تعبیرحضرت امام خامنه ای حفظه الله تعالی در دیدار اخیرشان با مسئولان و کارگزاران جمهوری اسلامی موجب تسریع روند فروپاشی رژیم غاصب و جعلی اسرائیل درآینده ای نه چندان دور خواهد شد.
عزت الله ولی پور