به گزارش شنبه ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی استانداری فارس، محمد فرخزاده با اشاره به اینکه قرارداد واگذاری این خانههای میراثی در آذرماه سال ۱۳۹۹ بسته شده است، عنوان کرد: با گذشت چند سال از انعقاد این قرارداد شاهد اقدام خاصی در زمینه خانه های واگذار شده نبودهایم.
معاون استاندار فارس یادآور شد: ضرورت افزایش جاذبه ها در بافت تاریخی در قالب موزه، مراکز اقامتی، کارگاه های صنایع دستی، نمایشگاه ها ، مراکز ارایه خدمات به ساکنان، زائرسراها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تاکید کرد: بهترین خانه ها و آثار تاریخی بافت در کنار برخی بناهای محدود ارزشمند دیگر در این ۲۸ خانه خلاصه شده است که چند سال گذشته حتی یک اثر از این آثار به چرخه گردشگری و زیارت استان اضافه نگردیده است.
فرخزاده با بیان اینکه براساس قرارداد منعقد شده خانه ها باید پس از بازسازی و تغییرکاربری برای خدمت رسانی به عنوان اقامتگاه، هتل سنتی، موزه و... در اختیار عموم قرار گیرد، گفت: بر اساس شنیده ها، گزارشات و اخبار واصله از ۲۸ خانه تاریخی واگذار شده ۱۷ تا ۱۸ مورد تنها اقدامات مطالعاتی ، ۱۰ تا ۱۱ مورد آواربرداری و حفاظت درحد کشیدن پلاستیک و سه یا چهار مورد مرمت جزیی برای جلوگیری از ریزش صورت گرفته است.
معاون استاندار فارس تاکید کرد: اداره کل میراث فرهنگی و شهرداری به عنوان متولی ساماندهی بافت تاریخی و همچنین نهادی که این ۲۸ خانه را واگذار کرده است باید در اسرع وقت تعیین تکلیف کرده و نتیجه را به مردم شریف شیراز و مجاوران حرم های مطهر اعلام کند.