گناباد-ایرنا- تهیه کننده و کارگردان فیلم مستند دیسپچ گفت: تولید این فیلم مستند که به افتخارات حمل و نقل این شهرستان در اجرای فرمان تاریخی امام راحل در جهاد تخلیه بنادر می پردازد به دلیل کمبود منابع اعتباری متوقف شد.

بهجت داوودی روز یکشنبه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فیلم دیسپچ روایتگر بخشی از افتخارات صنعت حمل و نقل گناباد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است که رانندگان این شهرستان از ارکان مهم در اجرای فرمان امام خمینی (ره) در جهاد تخلیه بنادر بودند و با لبیک به ندای بنیانگذار فقید انقلاب فداکارانه در انتقال بار از بنادر به سایر نقاط کشور نقش مهمی داشتند.

وی ادامه داد: این فیلم در شهرستان گناباد تولید می شود و در آن از طریق مصاحبه با رانندگان گنابادی و خانواده های آنان به زوایای مختلف این مساله پرداخته شده است.

او اضافه کرد: برای تولید این فیلم تاکنون ۸۰۰ میلیون ریال از محل هزینه شخصی هنرمندان گنابادی تامین اعتبار شده ولی ادامه مراحل تولید آن از جمله تدوین و صداگذاری به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده و نیازمند ۶۰۰ میلیون ریال دیگر است.

یکی دیگر از عوامل تولید فیلم مستند دیسپچ هم گفت: ۱۰۰ نفر از رانندگان سطح کشور که بیشترین نقش را در جهاد تخلیه بنادر داشتند در آن مقطع زمانی مورد تجلیل قرار گرفتند که ۲۹ نفر آنان را رانندگان گنابادی تشکیل می دادند و این فیلم برگی از تاریخ افتخارات صنعت حمل و نقل این شهرستان را به تصویر می کشد.

اعظم شاهدوست افزود: پیگیریهایی برای تامین این اعتبار از طریق برخی مسوولان نظیر نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن سینمای جوان این شهرستان ادامه دارد ولی با وجود قولهای مساعد آنان هنوز محقق نشده و ادامه روند تولید آن متوقف شده است.

جواد عبداللهی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی گناباد هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به توقف تولید فیلم مستند دیسپچ به دلیل کمبود منابع اعتباری گفت: پیگیریهایی برای تامین بخشی از هزینه های مورد نیاز آن از طریق مسوولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و نماینده مردم گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی در دست انجام است که با تامین آن روند تولید از سر گرفته می شود.

اصطلاح دیسپچ در بازرگانی زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که، کشتی شرکت حمل و نقل زودتر از زمانی که در قرار داد منعقد شده بین یکی از طرفین معامله با شرکت حمل و نقل به بندر کشور مقصد برسد و محموله تجاری خود را در بندر کشور مقصد تخلیه کند در چنین مواقعی اصطلاح دیسپچ اتفاق می افتد.

با اوج گرفتن جنگ تحمیلی گزارشهایی در زمینه وجود کالاهای اساسی و مورد نیاز کشور در بنادر جنوبی و محدودیت شدید در زمینه حمل‌ و نقل و انتقال آنها به شهرها و مناطق جنگی از سوی مقامات وزارت راه و ترابری و وزارت بازرگانی به حضرت امام خمینی(ره) ارایه شد و رهبر کبیر انقلاب اسلامی نیز در سخنرانی خود در سال ۱۳۶۲ ضمن اطمینان دادن به مردم در زمینه وجود مایحتاج عمومی به مقدار مورد نیاز در بنادر جنوب، کامیون‌داران کشور را به مشارکت در تخلیه هرچه سریع‌تر بنادر فراخواندند.

در پی صدور فرمان تاریخی امام راحل، کامیون‌داران، رانندگان و مؤسسات و انجمن‌های صنفی آمادگی خود را برای مشارکت در بسیج تخلیه بنادر اعلام کردند و معاونت حمل‌ونقل وزارت راه و ترابری وقت نیز با ایجاد ستاد تخلیه کالا از مبادی ورودی، مدیریت مؤثری را در زمینه هماهنگی دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط برای برنامه‌ریزی پهلوگیری کشتی‌ها، تأمین و به‌کارگیری تجهیزات و عوامل تخلیه و بارگیری در اسکله‌ها، افزایش ساعات کار گمرکات و بنادر و ارایه خدمات موردنیاز کامیون‌داران به‌عمل آورد.

در نهایت با درایت حضرت امام(ره) و فداکاری، ایثار و تلاش شبانه‌روزی دست اندرکاران حمل‌ونقل، مشکل تجمیع کالاهای وارداتی و نوبت‌های طولانی تخلیه کشتی‌ها در بنادر کشور حل شد.

شهرستان گناباد با برخورداری از حدود پنج هزار دستگاه خودرو سنگین در قالب ناوگان حمل و نقل جاده‌ای و ۲۰ هزار نفر فعال این بخش بزرگترین ناوگان حمل و نقل را در خراسان رضوی دارد.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.