به گزارش روز یکشنبه ایرنا از خبرگزاری کیودو، گروه ۷ برای یک توافق زمانی مشخص در پایان دادن به استفاده از منابع زغالسنگ ناکام ماند. به نظر می رسد باوجود فشار انگلیس و کانادا برای پایان دادن به مصرف سوخت های فسیلی احتمالا بیشتر سال های دهه ۲۰۳۰ وابسته به استفاده از انرژی فسیلی باشد.
ژاپن ریاست نشست ۲ روزه وزیران انرژی و آب و هوای کشورهای گروه ۷ را در شهر شمالی ساپورو بر عهده دارد.
براساس بیانیه مشترکی که پس از این نشست درباره مسائل انرژی، محیط زیست و تغییرات اقلیمی منتشر شد وزیران انرژی کشورهای گروه ۷ بر تعهدات خود مبنی بر حذف سوخت فسیلی و یا کاهش مصرف در بخش انرژی تا سال ۲۰۳۵ تاکید کردند.
یاسوتوشی نیشیمورا وزیر اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن در کنفرانس مطبوعاتی گفت کشورش به شکل جدی با سایر کشورهای گروه ۷ پس از توافق این گروه برای حذف سوخت های فسیلی که شامل گاز، نفت و زغالسنگ در بخش انرژی و برای نخستین بار است همکاری خواهد کرد و نیروگاه هایی که از تکنولوژی های کنترل آلودگی از جمله نگهداری و انبار کردن کربن استفاده می کنند را حذف خواهد کرد.
وزیران انرژی گروه ۷ همچنین توافق کردند تا به شکل جمعی انتشار دی اکسید کربن را دستکم ۵۰ درصد تا سال ۲۰۳۵ و یا زودتر از آن زمان و در مقایسه با سطح انتشار دی اکسید کربن در سال ۲۰۰۰ کاهش دهند تا به میانه راه خود برای دستیابی به هدف کربن صفر دست پیدا کنند.
این نشست نخستین جلسه از سلسله نشست های وزیران گروه ۷ در آستانه اجلاس گروه ۷ در هیروشیما در ماه مه سال جاری با تمرکز بر پیدا کردن راه هایی برای دستیابی به اهداف اعضای این گروه برای حذف کربن تا سال ۲۰۵۰ از طریق کاهش مصرف سوخت های فسیلی و افزایش استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر است.
تضمین امنیت انرژی در پی حمله روسیه به اوکراین که خود یکی از بزرگترین و مهم ترین صادرکنندگان سوخت فسیلی به کشورهای جهان بود به یکی از دستورالعمل های کلیدی برای وزیران گروه ۷ که شامل کشورهای انگلیس، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا تبدیل شده است. جنگ اوکراین موجب افزایش قیمت نفت و گاز شد و برخی واردکنندگان را وادار به بازگشت به مصرف زغالسنگ و گاز طبیعی و در نتیجه کاهش تلاش ها برای قطع انتشار گازهای گلخانه ای کرد.
در پایان این نشست گروه ۷ همچنین با اشاره به استفاده از هیدروژن و اشتقاقات آن از جمله آمونیاک در بخش انرژی، آن را به عنوان یکی از راه حل های انتشار صفر کربن در ژنراتورهای گرمایی توصیف کرد. این روش در ژاپن رو به رشد و افزایش است. ژاپن در نظر دارد از هیدروژن به عنوان منبع بزرگ انرژی استفاده کند. از سوخت هیدروژنی نه تنها در وسایل نقلیه و خانه بلکه در نیروگاه های گرمایشی می توان استفاده کرد.