تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زا سازمان حفظ نباتات کشور اعلام کرد: بیش از ۲ میلیون هکتار مبارزه با علف‌های هرز در اراضی کشاورزی کشور در سال زراعی جاری انجام شده است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «اکبر آهنگران» افزود: مبارزه با علف‌های هرز در سطحی نزدیک به یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم آبی، ۶۵۰ هزار هکتار در اراضی گندم دیم و بیش از ۱۱۰ هزار هکتار در زراعت کلزا انجام شده است.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زا سازمان حفظ نباتات کشور اظهار داشت: علف‌های هرز در اراضی کشاورزی به عنوان رقیبی با گیاه اصلی بوده و تاثیر بسزایی در کاهش عملکرد محصول دارند، از این رو ضرورت مبارزه با آنها برای کشاورزان تبیین شده و مبارزه با آنها در گندم تا اواخر اردیبهشت ماه ادامه دارد.

وی تصریح کرد: با توجه به وجود اقلیم‌های مختلف در کشور، استان‌های جنوبی مانند بوشهر، خوزستان، ایلام و هرمزگان مبارزه با علف‌های هرز را نهایی کرده‌اند، اما مبارزه در استان‌های شمالی کشور آغاز شده و تا اردیبهشت ادامه می‌یابد.

آهنگران با بیان این که طی سال زراعی جاری در سطح بیش از ۲۰۰ هزار هکتار با آفات گندم از جمله سوسک سیاه، سوسک قهوه‌ای، شته‌ها و غیره به جز آفت سن مبارزه شده است اضافه کرد: مبارزه با این آفات تا اواخر خرداد ماه امسال ادامه دارد.

وی گفت: سموم برای مبارزه با علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها به اندازه کافی برای کشاورزان تامین شده و کمبودی در این زمینه نداریم.

مدیرکل دفتر پیش‌آگاهی و کنترل عوامل خسارت‌زا سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: سازمان حفظ نباتات هر سال، پیش از آغاز فصل زراعی، میزان نیاز به آفتکش‌ها را پیش‌بینی کرده و بر اساس آن، آفتکش‌های مورد نیاز در کشور تامین می‌شود.

وی در عین حال به کشاورزان توصیه کرد سموم مورد نیاز خود را از داروخانه‌های گیاه‌پزشکی که پروانه معتبر دارند تهیه کنند.

آهنگران از کشاورزان خواست بذور محصولات زراعی خود را قبل از کشت بهاره، با آفتکش‌های مناسب و توصیه شده، ضدعفونی کنند و با این اقدام از بخش زیادی از خسارت عوامل خسارت‌زا در ابتدای فصل کشت بکاهند.

وی گفت: کشاورزان می‌توانند بذور مصرفی را منطبق با دستورالعمل‌های سازمان حفظ نباتات و توصیه کارشناسان حفظ نباتات استان، ضدعفونی کنند.

آهنگران ادامه داد: بر اساس سابقه هر منطقه از نظر وضعیت عوامل خسارت‌زای گیاهی، ضدعفونی بذور، می‌تواند با قارچ‌کش به‌تنهایی و یا مخلوط حشره‌کش و قارچ‌کش توصیه شود که در این خصوص باید نظر کارشناسان حفظ نباتات استان و یا کلینیک‌های گیاه‌پزشکی استان اخذ شود.