به گزارش خبرنگار ایرنا، این روزها هر منطقه از طبیعت ایلام را که نظاره گر باشیم شکوهی بی نظیر از جمال فریبنده طبیعت را می بینیم و دیوانگی این طبیعت ما را افسون و حیران زیبایی خود می کند.
به راستی که لقب با مسمای عروس زاگرس برازنده طبیعت استان ایلام است که بهاری دل فریب را به برکت بارش های اخیر به فرزندانش عطا کرده است.
همیشه واژه هایی چون طغیان و دیوانگی را نباید به دیده منفی نگریست، چراکه این روزها طبیعت ایلام به زیباترین شکل ممکن در میان انبوهی از گیاهان خودرو و گلهای وحشی طغیان کرده است.
سرسبزی و طراوت طبیعت ایلام همه مردم استان را ناخودآگاه به وجد آورده و از هر فرصتی برای استفاده از این نعمت دلپذیر و خیره کننده بهره می برند.
طبیعت ایلام از نیمه دوم اسفند و بویژه در فروردین ماه لباسی از مخمل سبز با گل بوته های رنگارنگ و دل افروز به تن کرده و افسونگرانه طغیانِ زیبایی و دیوانگی خویش را به رخ هر بیننده ای می کشد.
جایی از پهنه استان ایلام نیست که از این حریر سبز با گل های رنگین بهاری بی نصیب باشد و همه جا این روزها مملو از طراوت بهارانه است.
بارش های موثر از ۱۷ اسفند در ایلام رخ داد
رییس گروه پیش بینی هواشناسی ایلام گفت: عمده سرسبزی های کنونی استان حاصل بارش هایی است که از ۱۷ اسفند شروع شد و در فروردین ماه ادامه یافت.
مجتبی میهن پرست یادآور شد: هرچند بارش های پاییزه و زمستانه نیز در رطوبت زمین تاثیر گذاشت، اما در یک مقطع سه هفته ای در بهمن و اسفند هیچگونه بارشی در استان رخ نداد.
وی افزود: اما بارش های موثری که در بازه زمانی ۱۷ اسفندماه تا فروردین بارید، باعث سرسبزی طبیعت و رشد گیاهان و مراتع شد.
کاهش تنش آبی با بارش های اخیر در استان ایلام
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام هم گفت: سال گذشته استان کاهش عدیده نزولات جوی داشت در حالیکه طبیعت استان امسال یک ترسالی را تجربه کرد.
حجت اله فتحی افزود: این بارش ها موجب تاخیر در آبیاری نهال ها و بذور دست کاشت می شود به گونه ای که به جای فروردین ماه آبیاری از عرصه ها تا خردادماه به تعویق می افتد.
وی ادامه داد: نکته جالب توجه اینکه بذوری که سال های گذشته کاشته شد اما رشد نکرد بعد از این بارش ها از چرخه خواب خارج شده و جوانه زدند.
معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام یادآور شد: این بارش ها از تنش آبی و رطوبتی درختان و عرصه های جنگلی نیز می کاهد و احشام هم با وفور نهاده دامی طبیعی مرتعی مواجه هستند.
فتحی اظهار کرد: تغذیه احشام بین ۷۵ تا ۷۰ درصد به مراتع و علفزارهای طبیعی بستگی دارد و در سال های اخیر به علت کمبود بارش تغذیه دام نیز دچار مشکل عدیده شد.
عمر کوتاه گل ها را با چیدنشان کوتاه تر نکنیم
به گزارش ایرنا، نکته حائز اهمیت اینکه متاسفانه دیده می شود افرادی که برای تفرج به دامن طبیعت می روند بر موج احساسات زودگذر سوار شده و اقدام به چیدن این گیاهان و جدا کردن آنها از طبیعت می کنند.
گیاهانی که زیبایی و طراوتشان بسته به حیات آن در بستر طبیعت دارد و باید از این انفال زیبا در دل طبیعت همه جانداران اعم از انسان و حیوانات بهره ببرند.
هرچند این گیاهان که به طور غریزی عمری کوتاه دارند، اما چیدن آنها توسط برخی افراد باعث کوتاه تر شدن عمر این گیاهان و بی بهره ماندن طبیعت از این زیبایی می شود.
چه خوب است وقتی به دامان طبیعت زیبا می رویم به جای اقدام به چیدن گیاهان خودروی وحشی و گل های رنگارنگ، دمی در کنار این همه وجاهت و زیبایی خدادادی بیاساییم و عکسی به یادگار با مادر طبیعت و لباس مخملین و رنگانگش بگیریم.
حال که بعد از سال ها خداوند بر ما منت نهاده و با بارش رحمتش طبیعت استانمان را به بهترین شکل ممکن آراسته ما نیز با حفاظت و حراست از این همه زیبایی قدردان و شاکر خالق این همه زبیایی بی بدیل باشیم.
از گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را عرضه های طبیعی تشکیل داده است.
استان ایلام دارای بیش از ۷۰۰ هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت، ۷۵۸ هزار هکتار مرتع، ۳۲۸ هزار هکتار بیابان، ۳۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و پنج هزار هکتار باغ است.