گنبدکاووس - ایرنا - کارشناس مسوول حفظ نباتات مدیریت جهادکشاورزی مراوه‌تپه از آغاز مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در مراتع این شهرستان مرزی خبر داد و گفت: عملیات سمپاشی مراتع با فعالیت ۲ تیم کارشناسی تا زمان نابودی این آفت ادامه دارد.

محمددایان ایمرعلی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از روز گذشته و با آغاز اجرای این طرح تاکنون، ۲۶۰ هکتار از مراتع منطقه "یکه چنار" برای مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی و با استفاده از سم "مالاتیون" سمپاشی شد.

وی با پیش بینی مبارزه شیمیایی با ملخ مراکشی در سطح حداقل ۳ هزار هکتار از مراتع مراوه‌تپه افزود: کانون‌های این آفت علاوه بر یکه چنار، در مراتع "گینگ چای، سلمه دره، چناران و بهارمیدان" مشاهده شده است.

ایمرعلی بابیان اینکه عملیات ردیابی و رصد کانون‌های ملخ مراکشی در ۸ هزار هکتار از مراتع مراوه‌تپه انجام شده پیش بینی‌ کرد: امسال هجوم ملخ مراکشی از کشور ترکمنستان به سمت ایران افزایشی باشد و در این شرایط آمادگی‌ لازم برای مبارزه شیمیایی با این آفت فراهم است.

کارشناس مسوول حفظ نباتات جهادکشاورزی مراوه‌تپه همچنین از مبارزه بیولوژیک با آفت ملخ مراکشی هم خبر داد و گفت: طی ۲ هفته آینده باحضور پرنده موسوم به "سار گلوسرخ" در منطقه، مبارزه بیولوژیک با این آفت هم انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، هجوم ملخ‌ مراکشی به مراتع شمال استان گلستان در محدوده مرز خشکی ایران و ترکمنستان حدود ۹۰ سال سابقه دارد و زیستگاه این آفت وسعتی به طول ۱۲۰ کیلومتر و به عرض ۳۰ کیلومتر از حوالی شهرستان آق‌قلا تا مراتع و چراگاه‌های شهرستان مرزی مراوه‌تپه را در بر می‌گیرد.

ملخ مراکشی از مهمترین گونه‌های ملخ زیان‌آور در ایران است که به مراتع، مزارع غلات و صیفی حمله کرده و آسیب وارد می‌کند و علاوه بر مبارزه شیمیایی با این آفت، نوعی پرنده به نام “سار گلوسرخ” نیز از دشمنان بیولوژیک این آفت به شمار می‌رود.

سمپاشی شیمیایی علیه آفت ملخ مراکشی به نسبت فعالیت این آفت تا حداکثر سه ماه ادامه خواهد داشت.

شهرستان ۶۷ هزار نفری مراوه‌تپه با سه‌ هزار و ۶۰ کیلومتر مربع مساحت، ۲۲۰ هزار هکتار مرتع و افزون بر ۴۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد.

مبارزه شیمیایی با آفت ملخ مراکشی در مراتع گنبد و مراوه‌تپه آغاز شد