تهران- ایرنا- رئیس بانک مرکزی اروپا با اشاره به اظهارات اخیر امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در مورد روابط با آمریکا، انتخاب میان پکن یا واشنگتن را موجب تضعیف اقتصاد و فقر بیشتر دانست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری فاکس نیوز، کریستین لاگارد، گفت که با افزایش فشار سیاسی بر کشورها برای انتخاب میان آمریکا و چین، رشد اقتصادی در سراسر جهان کمتر می شود و این چیزی است که باید به هر روش ممکن از آن دوری کرد.

لاگارد این اظهارات را در پاسخ به سوال مجری شبکه سی‌بی‌اس آمریکا بر زبان می آورد؛ هنگامی که از وی درخصوص فشار فزاینده برای جانبداری از نظر اقتصادی میان آمریکا و چین و همچنین کاهش نفوذ جهانی واشنگتن پرسیده شد.

وی در پاسخ تاکید کرد که بی تردید رقابتی آشکار میان این دو اقتصاد بزرگ وجود دارد. این سیاستمدار فرانسوی در ادامه ابراز امیدواری کرد که واشنگتن و پکن بتوانند با یکدیگر گفت‌وگو کنند. وی در عین حال نسبت به ورود دشمنی به عرصه داد و ستد هشدار داد.

رئیس بانک مرکزی اروپا یادآور شد که در همه روابط، چه تجارت، چه سیاست، چه توسعه اقتصادی و چه ثبات مالی، درگیری اجتناب ناپذیر نیست.

سخنان این مقام اروپایی در حالی است که تشدید تنش ها میان واشنگتن و پکن بر سر تایوان، روابط چین با اروپا و سایر کشورهای دیگر را مورد توجه قرار داده است. این امر به ویژه در پی سفر هفته گذشته امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه با همراهی اورسولا فن در لاین رئیس کمیسیون اروپا، در کانون توجهات جهانی قرار گرفته است.

مکرون در این سفر سخنانی بر زبان آورد که به باور بسیاری از ناظران می تواند روابط اروپا و آمریکا را تیره و تار کند و اساسا از اختلافات درون اتحادیه اروپا خبر می دهد.

رئیس جمهوری فرانسه پس از بازگشت از سفر چین بار دیگر با تکرار اظهاراتش گفت: دوست بودن به این معنی نیست که یک دست نشانده باشیم. وی افزود: این بدان معنا نیست که تنها به دلیل متحد بودن حق فکر کردن به خودمان را نداریم.

لاگارد در مصاحبه با سی‌بی‌اس با اشاره به همین اظهارات تاکید کرد که انتخاب تنها یک طرف می تواند منجر به نزول اقتصادی شود.

وی خاطرنشان کرد: جدایی و دوقطبی شدن جهان به رشد اقتصادی کمتر، کاهش رفاه جهانی و فقر بیشتر منجر می شود. من فکر می کنم این چیزی است که باید به هر طریقی از آن دوری کرد.

رئیس جمهوری فرانسه پس از سفر سه روزه به چین هشدار داده بود که اروپا نباید به فراسرزمینی بودن دلار وابسته شود و بدون استقلال راهبردی، اروپا در خطر حذف از تاریخ است. این اظهارات با واکنش تند رسانه های آمریکایی و حتی برخی تحلیلگران فرانسوی روبرو شد.