تهران- ایرنا- کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقش پررنگ دولت در افزایش تولید شرکت‌های بورسی، گفت: پیش‌بینی می‌شود شاخص بورس بتواند در صورت ثبات بازار ارز و عدم اتخاذ برخی تصمیمات در سیاست‌گذاری‌ها، روند رو به رشد خود را ادامه دهد.

«احسان عسگری» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا به روند صعود شاخص بورس از ابتدای سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: اتفاقاتی که در سال ۹۹ رخ داد ترسی را در ذهن فعالان بازار سرمایه و افرادی که در آن مقطع زمانی متحمل ضرر و زیان شده بودند، ایجاد کرد؛ این امر باعث شد تا بازگشت اعتماد سهامداران به بازار سهام نیازمند ۲ سال زمان باشد تا ترس افراد برای سرمایه‌گذاری در بورس به فراموشی سپرده شود و شاهد ورود دوباره سرمایه‌های به سمت بورس باشیم.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه اکنون در حال وفق دادن خود با نرخ دلار و تورمی است که در سال ۱۴۰۱ با آن مواجه بودیم، خاطرنشان کرد: بازار سهام از نظر بازدهی نسبت به بازارهای موازی خیلی عقب مانده و به نظر می‌رسد که از ارزندگی بالایی در مقایسه با سایر دارایی‌ها برخوردار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه از قبل پیش‌بینی شده بود که شاخص بورس بتواند به راحتی سقف قبلی خود را پس بگیرد، گفت: این اتفاق در روزهای نخست سال جاری رخ داد، اکنون انتظار می‌رود شاخص بورس بتواند در صورت ثبات بازار ارز در سطوح فعلی و عدم اتخاذ برخی تصمیمات در سیاست‌گذاری‌ها ادامه دهنده روند رو به رشد خود در بازار باشد.

عسگری بیان کرد: تداوم روند صعودی بازار سهام بستگی به این دارد که قرار است چه اتفاقی در متغیرهای تاثیرگذار بر بازار مانند وضعیت سیاسی منطقه، برجام، قیمت جهانی نفت، قیمت دلار، سیاست‌گذاری‌های دولت در حوزه قیمت‌گذاری دستوری رخ دهد، زیرا این مسایل می‌توانند تعیین کننده مسیر بازار برای یک سال آینده باشند.

وی ادامه داد: ارزیابی‌های انجام شده حاکی از آن است که با توجه به متغیرهای فعلی، شاخص بورس از قابلیت رشد ۲۰ تا ۳۰ درصدی برخوردار است، اما این پیش‌بینی وابسته به آن است که اتفاق خاصی در متغیرهای تاثیرگذار بر بازار رخ ندهد.

اقدامات دولت سیزدهم در جهت توسعه ابزارها و نهادهای مالی

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: سازمان بورس همیشه نقش خود را به عنوان حامی سهامداران به خوبی ایفا کرده و در دوره‌های مختلف مسایل سرمایه‌گذاران جزو دغدغه‌های مسوولان حاضر در سازمان بورس بوده است.

عسگری گفت: در شرایط فعلی سازمان بورس به همراهی دولت سیزدهم اقدامات خوبی را در جهت توسعه ابزارها و نهادهای مالی انجام داد که منجر به فعالیت نزدیک به یک هزار نهاد مالی در کشور شد و این عدد در طول سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در دوره‌های قبل مانند سال ۹۸ بخش دولتی باعث شد تا تعداد بی‌شماری از سرمایه‌گذاران تازه وارد به سمت سرمایه‌گذاری در بورس پیش بروند و اقدام به خرید مستقیم سهام کنند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در وهله نخست، توسعه صندوق‌های سرمایه‌گذاری منجر به تشویق سهامداران برای سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس خواهد شد و افرادی که دانش کافی برای سرمایه‌گذاری در بورس ندارند می‌توانند با سرمایه‌گذاری غیرمستقیم در بورس از ضرر و زیان احتمالی خود جلوگیری کنند.

صندوق‌ها به عنوان سرمایه‌گذاری‌های کارآمد تلقی می‌شود

عسگری اظهار داشت: این صندوق‌ها به عنوان سرمایه‌گذاری‌های کارآمد تلقی می‌شوند که می‌توانند مانع از رفتارهای هیجانی سهامداران برای خرید سهام شوند و دیگر شاهد اتفاقاتی که طی سال ۹۹ در بازار رخ داد، نخواهیم بود.

وی اعلام کرد که امیدواریم در بودجه دولت اتفاقات مناسبی برای بازار سرمایه و در حوزه نرخ ارز شرکت‎‌ها، خوراک و انرژی شرکت‌ها، عدم قطعی گاز و برق شرکت‌ها رخ دهد.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که دولت با انجام چنین اقداماتی، می‌تواند نقش پررنگی را در این حوزه و به منظور افزایش تولید شرکت‌های بورسی ایفا کند.

عسگری با بیان اینکه عمده اشتغال کشور را شرکت‌های صنعتی و صنایع بزرگ کشور تشکیل می‌دهند که اکنون در بورس حضور دارند، گفت: دولت به عنوان حامی بخش تولید و بازار سرمایه می‌تواند با تصمیمات خود باعث توسعه اشتغال و رشد اقتصادی کشور شود تا از این طریق ضمن جذابیت سرمایه‌گذاری برای سهامداران شاهد ایجاد توسعه ابزارها و نهادها به رشد و توسعه اقتصادی کشور باشیم.

وی خاطرنشان کرد: انجام چنین اقداماتی کمک کننده به رشد و توسعه بازار سرمایه و ترغیب سرمایه‌گذاران برای ورود سرمایه‌هایشان به بورس خواهد بود که این امر باعث رشد و توسعه اقتصادی، کاهش بیکاری و مهار تورم می‌شود.

برچسب‌ها