به گزارش ایرنا، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که در یک ماموریت مشترک با نیروی هوایی آلمان، خلبانان نیروهای انگلیس سه فروند هواپیمای روس را بر فراز خلیج فنلاند رهگیری کردند.
بر اساس اعلام نیروی هوایی انگلیس، هواپیمای جاسوسی روسیه در نزدیکی لهستان شناسایی شد و در آنجا توسط دو جت جنگنده روس به سمت جنوب پرواز کرد. طبق اعلام نیروی هوایی انگلیس، جنگندههای تایفون انگلیسی و آلمانی هواپیماهای روس را اسکورت و به نیروی هوایی سوئد تحویل دادند.
نیروی هوایی انگلیس اعلام کرد این عملیات با توجه به پرواز هواپیماهای نظامی روسیه بر فراز دریای بالتیک، یک رهگیری معمولی به شمار میرود.
این درحالی است که روابط غرب و روسیه در پی جنگ اوکراین رو به سردی گراییده است. انگلیس از زمان آغاز جنگ اوکراین، به بازیگر فعالی در عرصه این نبرد تبدیل شده و با اتخاذ مواضع ضد روسی، ارسال تسلیحات و تجهیزات نظامی و اعمال تحریم علیه روسیه به تنش و درگیریها دامن زده است.
این کشور تاکنون بیش از یک هزار و ۱۰۰ شهروند روس و بیش از ۱۰۰ سازمان دولتی روسیه را تحریم کرده و افزون بر ۲ میلیارد پوند تجهیزات جنگی به اوکراین ارسال کرده است.
اما هفته پیش فرازهایی از اسناد محرمانه پنتاگون درباره انگلیس فاش و در فضای رسانهای انگلیس خبرساز شد. سال گذشته دو جنگنده روسی در آستانه ساقط کردن یک هواپیمای جاسوسی انگلیسی در نزدیکی شبه جزیره کریمه بودهاند؛ رویدادی که میتوانست روسیه و ناتو را به یک درگیری نظامی مستقیم وارد کند.
بر اساس اسناد درز کرده از پنتاگون، این رویداد روز ۲۹ سپتامبر (۷ مهر) در سواحل کریمه رخ داده است جاییکه ناوگان دریای سیاه نیروی دریایی روسیه مستقر است و از آن برای حمله به مواضع اوکراین در هر نقطه از این کشور استفاده میکند.
در بخشی از این اسناد اشاره شده، یک هواپیمای جاسوسی RC-۱۳۵ بریتانیا در آستانه ساقط شدن بوده است. از این هواپیما برای جمع آوری پیامهای رادیویی و سایر پیامهای الکترونیکی استفاده میشود.
بن والاس وزیر دفاع انگلیس در ماه اکتبر (مهر/ آبان) این رویداد را به پارلمان این کشور اطلاع داده و گفته بود که دو جنگنده سوخو-۲۷ روسیه یک هواپیمای شناسایی RC-۱۳۵ انگلیس را بر فراز دریای سیاه رهگیری کرده و یکی از این جت ها تنها ۱۵ فوت با آن فاصله داشته است. وی ادعا کرده بود که یکی از این جنگندهها به دلیل نقص فنی، یک موشک هم شلیک کرده بود.
به گزارش ایرنا، جنگ اوکراین که بیش از یک سال از آغاز آن میگذردِ، در پی بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در ۵ اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.
طی این مدت کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت های هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و اکنون با تجهیز اوکراین به سلاح های پیشرفته تر و سنگین تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال میکنند.
کرملین طی این مدت بارها به غرب به سرکردگی آمریکا نسبت به تحویل تسلیحات پیشرفته به اوکراین هشدار داده و آنرا عبور از خطوط قرمز خود اعلام کرده، اما کشورهای عضو ناتو با نادیده گرفتن این هشدارها به تجهیز اوکراین و تحریک روسیه ادامه میدهند.