به گزاش خبرنگار ایرنا، مازندران اواخر سال گذشته را با شرایط نه چندان مناسب کرونایی به پایان برد به طوریکه بعد از ۴۵ روز، روزهای سفید عاری از مرگ و میر نخستین مرگ براثر این بیماری پس از این مدت در اسفند پارسال رخ داد و در این ماه ۱۰ نفر از مردم این استان براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادند.
قطار ابتلا و مرگ کرونایی در سال جدید نیز به مسیر خود البته با شتاب بیشتر ادامه داد به طوریکه براساس آمارهای ۲ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران و بابل ۴۳ نفر با گرفتار شدن به این بیماری جان خود را از دست دادند.
البته روزهای پرخطر کرونایی پیشتر نیز با نگاهی به نمودار آمار ابتلاها نشان می داد که چشم انداز خوبی برای مازندران متصور نمی شود، به طوریکه، نخستین روز سال جاری مازندران با شناسایی ۳۲ بیمار جدید، بستری ۹۷ در مراکز درمانی که از این تعداد ۱۷ نفر بهدلیل شرایط حاد در بخش مراقبت های ویژه بستری بودند آغاز کرد.
بسته شدن پرونده زندگی ۴۳ مازندرانی با ابتلا به کرونا
هرچه روزهای بعدی فروردین ماه می گذشت بر این آمار بهخصوص در حوزه های خاص و ویژه از جمله تعداد بیماران بدحال بستری در بخش های مراقبت ویژه مراکز درمانی و مرگ و میر افزوده شد.
مازندران روزهایی از فروردین ماه را در شرایطی سپری کرد که بیش از ۴۰ بیمار شرایط حاد در بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان بستری شدند. به طور مثال روزهای هجدهم، نوزدهم، بیستم و ۲۱ فروردین ماه به ترتیب ۴۳، ۴۱، ۴۴ و ۴۰ نفر در چنین شرایطی قرار داشتند و در بخش مراقبت های ویژه بستری بودند در حالیکه در ابتدای این ماه تعداد بیماران بدحال فراتر از عدد ۲۰ نرفته بود.
همچنین روزهای سفید و عاری از کرونا در مازندران در این ماه به تعداد انگشتان دو دست نمی رسد و مازندرانی ها تنها در روزهای اول، سوم، چهارم، ۱۸، ۲۳ و ۲۴ فروردین را بدون مرگ کرونایی پشت سر گذاشتند.
در حالیکه وضعیت کرونایی مازندران نه تنها برای مردم این استان شکننده است تعطیلات عید فطر پیش رو و حضور میلیونی مسافران در این استان به همراه باز بودن پرونده نادیده گرفتن رعایت پروتکل های بهداشتی به دغدغه ای برای مسوولان حوزه بهداشت و درمان این استان مبدل شده است و آنها از احتمال افزایش تعداد مبتلایان در صورت اعمال چنین رفتاری از سوی مردم هشدار دادند.
کرونا همچنان بهدنبال قربانی
مدیر بیماری ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: بیماری کووید ۱۹ در این استان در وضعیت شکننده با فراز و فرود همراه است.
آزیتا دلیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از اواسط بهمن پارسال ابتلا به این بیماری در استان روند صعودی به خود گرفته و طی این مدت تعدادی از هم استانی ها نیز جان خود را از دست دادند.
وی ادامه داد : روند صعودی ابتلای مازندرانی ها به این بیماری در این مدت ادامه داشته و بیشتر سالمندان و بیماران زمینه ای را درگیر خود کرده است.
مدیر بیماری ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران با اشاره به اینکه طی چند روز اخیر ابتلا به این بیماری روند نزولی گرفته است، گفت: اما این بدان معنا نادیده گرفتن پروتکل های بهداشتی مورد نظر نیست و همچنان این موارد جزو ضرورت ها است.
وی با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروز و امکان طغیان دوباره ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در مازندران افزود: استفاده از ماسک در اماکن سربسته و با ازدحام بالا همچنان مورد تاکید است.
دلیلی اضافه کرد: همچنین رعایت فاصله اجتماعی و خودداری از روبوسی مورد نظر می باشد.
وی گفت: در صورت وجود علائم سرماخوردگی با شک ابتلا به بیماری کووید ۱۹ افراد می بایست از حضور در محیط های کار و آموزشی بمدت پنج روز بعد از فروکش کردن علائم خودداری کنند.
مدیر بیماری ها معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران تاکید کرد: علاوه بر رعایت این نکات و پروتکل های بهداشتی، تزریق نوبت های یادآور واکسن کرونا و جدا سازی افراد علامت دار نیز می بایست مورد نظر قرار گیرد.
براساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در رنگبندی اخیر کرونایی شهر گلوگاه در مازندران در وضعیت قرار گرفته و شهرهای بهشهر و سوادکوه در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته اند و بابل، بابلسر، آمل، تنکابن، جویبار، رامسر، ساری، سوادکوه شمالی، عباس آباد، فریدونکنار، کلاردشت، میاندورود، نور و نوشهر شهرها با وضعیت زرد هستند.
همچنین سه شهر چالوس، سیمرغ و قائمشهر در وضعیت رنگنبدی این هفته وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی آبی یا همان عادی قرار دارند.
نگاهی به وضعیت رنگبندی کرونایی مازندران بیانگر آن است که ۱۷ شهر این استان در وضعیت بسیار پرخطر یا همان قرمز، نسبتا پرخطرو پرخطر قرار دارد و هشدارهای مسوولان بهداشت و درمان استان در خصوص بازگشت دوباره عواقب عادی انگاری کرونا با افزایش مبتلایان و فوتی ها محقق شده است.
بنا به اعلام ۲ دانشگاه علوم پزشکی مازندران بابل در ۲۴ ساعت گذشته ۲۵ بیمار جدید در استان شناسایی شد و در حال حاضر ۱۰۹ نفر در مراکز درمانی بستری هستند که از این تعداد ۲۰ نفر بدلیل شرایط بد جسمی در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند.
همچنین در این مدت یک نفر براثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داد.