داوود عزیزی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ورزشی ایرنا، در واکنش به شرایط اعزام تنیسورهای ایرانی به بازیهای آسیایی هانگژو تاکید کرد: جلسات متعددی با مسوولان کمیته ملی المپیک در خصوص اعزام تیم ملی به مسابقات آسیایی داشتیم، پیش از این قول داده بودیم که رنکینگ ورزشکاران خود را ارتقا داده که این موضوع را انجام دادیم، بر همین اساس سال گذشته مسابقات تور جهانی مردان (فیوچرز) را بعد از سالها به مدت دو هفته و با حضور ۲۲ کشور و ۱۰۲ ورزشکار خارجی در جزیره کیش برگزار کردیم که تجربه خوبی برای تنیسورهای کشورمان بود چراکه به دلیل افزایش هزینههای ارزی و کاهش اعزامها، امکان حضور در رویدادهای مختلف سخت شده است.
به قولی که داده بودم عمل کردم، باید به جوانان تنیس فرصت داد
وی ادامه داد: میزبانی مسابقات فیوچرز در ایران علاوه بر اینکه باعث شد ۵ ورزشکار ما دارای رنکینگ شوند، توجه فدراسیون جهانی را به امکانات و ظرفیتهای تنیس ایران جلب کرد و بر همین اساس مقرر شد دومین میزبانی ایران از مسابقات فیوچرز را در کمتر از سه ماه بگیریم که طبق برنامه قرار است تور تنیس مردان از ۱۴ تا ۲۸ خردادماه در تهران برگزار شود.
رئیس فدراسیون تنیس با تأکید بر اینکه همه این موارد نشان دهنده تحقق وعدههای فدراسیون است، گفت: نبود نام تنیس در گروهای اعزامی قطعی به بازیهای آسیایی هانگژو شاید به این دلیل باشد که در کمیته ملی المپیک و ستاد عالی بازیهای آسیایی، تیمهایی مدنظر قرار گرفتند که صاحب مدال خواهند شد یا بخت مدالآوری دارند و احتمالاً برای حمایت از تیمهای تنیس در جلسات بعدی به نتیجه خواهند رسید.
عزیزی تصریح کرد: از کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش درخواست میکنم که به این جوانان که تعداد آنان زیاد هم نیست (دو پسر و دو دختر) بها داده شود، اگر واقعاً مشکل مالی مطرح است فدراسیون آماده است بخشی از هزینه اعزام آنها به بازیهای آسیایی را تقبل کند؛ ورزشکارانی که هر لحظه برای بازیهای آسیایی آمادهتر میشوند تا اتفاق خوبی برای کشور رقم بزنند.
مشکات با آمادگی باز خواهد گشت
عزیزی در واکنش به این سئوال که آخرین شرایط و وضعیت مشکات الزهرا صفی چگونه است، گفت: او در حال پیگیری تمرینات و بازگشت به سطح ایدهآل بدنی است، به دلیل اینکه سن این بانوی تنیس ایران ۱۸ سال شده دیگر در بخش جونیور نمیتواند بازی کند و در بخش بزرگسال شاهد بازگشت او خواهیم بود.
وی ادامه داد: او در گرنداسلم بازی کرده و اولین بانویی است که در این سطح از مسابقات به میدان رفته است، فراموش نکنیم که گرنداسلم از بازیهای آسیایی و المپیک هم بالاتر است و همه مدعیان جهانی در آن به میدان میروند اما در تنیس مدالی وجود ندارد و به بازیکنان تنها امتیاز داده میشود.
یا از تعداد فدراسیونها بکاهید یا بخش خصوصی را به ورزش وارد کنید
رئیس فدراسیون تنیس در بخشی دیگر از این گفتوگو، با گلایه از بودجه ناچیزی که به فدراسیون اختصاص مییابد و با تاکید بر اینکه افزایش نرخ ارز مشکلات اعزام را دوچندان کرده است، افزود: بسیاری از فدراسیونها و تیمها حامی مالی ندارند و ادامه این روند، کار را برای همه رشتهها سختتر خواهد کرد و به مشکل میخورند. متأسفانه در تخصیص بودجه هم عمده اعتبارات به چند رشته ورزشی اختصاص مییابد؛ زیرا نگاه برای تخصیص، مدالآوری است درحالیکه این رشتهها حامیان مالی بسیار خوبی دارند و جا دارد در این بخش از فدراسیونهای دیگر حمایت شود.
عزیزی با تأکید بر اینکه وزارت ورزش باید به سمتی برود که فدراسیونها را از گرفتن منابع مالی و اعتبارات دولتی، به بخش خصوصی سوق دهد، افزود: در حقیقت باید نگاه ۵ یا ۶ میلیاردی را از فدراسیونها برداشت؛ زیرا این ارقام بسیار ناچیز است، یا از تعداد فدراسیونها باید کم کرد یا باید شرایطی را فراهم ساخت که بخش خصوصی با میل و رغبت و با تمام توان به میدان بیاید در غیر این صورت بسیاری از فدراسیونها به دلیل نبود حامی مالی ابتر میمانند. به عنوان مثال این همه شرکت در شستا داریم که اعتبارات بسیار خوبی دارند و میتوانند کمک شایانی به ورزش کنند.
وی ادامه داد: اگر به زمانی که مدیرکل مجلس بودم بازگردم، قانون و شرح وظایف ورزش را بهگونهای دیگر مینوشتم چرا که الان تجربیات مختلفی دارم که بدون شک میتواند به ورزش کمک کند. آن زمان پیشنهاد دادم شرکتهای دولتی و خصوصی، ۲۰ درصد از اعتبارات مسئولیت اجتماعی خود را به ورزش اختصاص دهند که اگر این اتفاق میافتاد بودجهای دهها برابر بودجه وزارت ورزش میشد و تمامی رشتهها احیا میشدند اما این اتفاق نیفتاد.
با بودجه ۷ میلیاردی نباید توقع موفقیت و مدال داشت
وی پیشنهاد داد: بهترین راهکار این است که برای همه فدراسیونها ۲۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شود و این مبلغ باید کف بودجه باشد، وقتی بودجه کافی میدهیم میتوانیم انتظار موفقیت و عملکرد مناسب هم داشتبهترین راهکار این است که برای همه فدراسیونها ۲۰ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شود و این مبلغ باید کف بودجه باشد، وقتی بودجه کافی می دهیم می توانیم انتظار موفقیت و عملکرد مناسب هم داشت اما وقتی هفت میلیارد تومان بودجه میدهند و انتظار دارند ۱۸ اعزام برونمرزی صورت بگیرد و مسابقات داخلی و بینالمللی برگزار شود کار بسیار سخت میشود.
رییس فدراسیون تنیس با اشاره به اینکه باید مبنای مدالآوری برای تخصیص بودجه کنار گذاشته شود، توضیح داد: وقتی ملاک بودجه را تعداد مدال میگذارند باید توجه داشت که در برخی رشتهها مدال مبنا نیست. بهعنوانمثال در رشتههایی مانند تنیس مدال وجود ندارد و امتیاز مبنای کار است. این رشتهها به دلیل مدالآور نبودن کمترین بودجه را از کمیته ملی المپیک میگیرند که پول بلیت و اعزام هم نمیشود. پیش از این از سوی کمیته، بلیت اعزامها تهیه میشد که اتفاق خوبی بود و به فدراسیونها کمک شایانی میکرد و بهتر است دوباره برقرار شود.
عزیزی تصریح کرد: خیلی بهتر بود، ورزش سهمی از دلار نیمایی داشت. این به معنای آن است که اعزامها را با دلار ۲۸ هزار و ۲۰۰ انجام بدهند نه با دلار دولتی ۴۶ هزار تومان و این کمک بزرگی به فدراسیون خواهد کرد، هیئت دولت میتوانند این امر را مصوب کنند که ورزش هم از دلار نیمایی بهره ببرد.
فدراسیون تنیس همچنان از داشتن زمین محروم است
عزیزی با اشاره به اینکهای می بایست زمینهای تنیسی که در حال حاضر در اختیار شرکت توسعه است، در اختیار فدراسیون تنیس قرار بگیرد گفت: با این شرایط میتوانستیم حامی مالی بگیریم و این مبلغ در چرخه فدراسیون تنیس بچرخد. داشتن یک کمپ تنیس، سه سال انتظار به حقِ خانواده تنیس از وزارت ورزش و شرکت توسعه بود اما از آن محروم شدیم؛ البته قولهایی هم دادند ولی همچنان فدراسیون تنیس زمین ندارد.
وی ادامه داد: وزیر ورزش چندین بار به شرکت توسعه دستور داد تا زمین را رایگان در اختیار فدراسیون تنیس قرار بدهد، مدیرعامل شرکت توسعه قول داد که در تیرماه زمینی را در اختیار فدراسیون قرار دهند و امیدواریم دو ماه دیگر به قول خود عمل کنند.
ورزش گران شد تا بیماری به سبد خانوار اضافه شود
رئیس فدراسیون تنیس با گلایه از اینکه زمینهای تنیس که یک سال و نیم گذشته با قیمت ۷۰ میلیارد تومان به شرکت توسعه واگذار شده باعث گران شدن ورزش می شود اظهار داشت: در حال حاضر اجاره زمین تنیس به ۷۰۰ هزار تومان رسیده در حالی که پیش از این کمتر از ۷۰ هزار تومان برای هر ساعت بود. در حالیکه طبق قانون شرح وظایف، قیمتها نباید افزایش پیدا میکرد و مصوبه هیئت وزیران را میطلبد اما این قیمتها همچنان بالا رفت و ورزش گران شد.
طبق قانون شرح وظایف، شرکت توسعه حق افزایش قیمتها را ندارند و مصوبه هیئت وزیران را میطلبد اما این قیمتها همچنان بالا رفت و ورزش گران شد. وی افزود: اینجا است که ورزش به دلیل گرانی کنار گذاشته میشود و مشکلات جسمانی و بیماری افزایش مییابد. با وضعیت دلار در شرایط کنونی و نداشتن زمین، کار بسیار سخت و طاقتفرسا میشود. با شهرداری هم برای ساخت زمین تنیس تعامل کردیم اما کمپ تیمهای ملی میخواهیم تا ورزشکاران برای هر تمرین مجبور نباشند در سراسر شهر پخش شوند.
از برگزاری مجدد فیوچرز در ایران تا حضور مربی خارجی
عزیزی با تأکید بر اینکه مسابقات فیوچرز در سایر کشورها چندین بار در سال تکرار میشود و کشوری مانند ترکیه ۴۰ هفته در سال این مسابقات را برگزار میکند، خاطر نشان کرد: در کشور ما از سال ۹۳ تا ۱۴۰۱ این مسابقات برگزار نمیشد و اسفندماه ۱۴۰۱ و پس از ۸ سال وقفه، میزبان مسابقات فیوچرز شدیم و با جلب رضایت فدراسیون جهانی، بار دیگر در خردادماه میزبان این رویداد هستیم.
وی ادامه داد: تلاش ما بر این است که در سال ۱۴۰۲، بیش از ۴ تا ۶ هفته این مسابقات را برگزار کنیم، ضمن اینکه در حال مذاکره با منطقه آزاد هم هستیم تا شرایط را برای برگزاری مسابقات فیوچرز بانوان را فراهم کنیم و میزبان این رقابتها در جزیره کیش باشیم. بههرحال وقتی اسم کشور ایران در تقویم فدراسیون جهانی وارد می شود امتیاز بالایی برای این رشته در کشور رقم خواهد خورد و حال تنیس خوب میشود.
او درباره احتمال بهرهگیری از مربی یا ورزشکار خارجی تصریح کرد: مذاکراتی با مربی خارجی داشتیم تا بهعنوان کمکمربی در مسابقات دیویس کاپ کنار سرمربی تیم حضور داشته باشد و در طول مسابقات هم ورزشکاران را همراهی کند.
واکاوی حضور عزیزی در ورزش
رئیس فدراسیون تنیس درباره چرایی انتخاب حوزه ورزش بهجای حضور در معاونت حقوقی وزارت اقتصاد توضیح داد: این را برای نخستین بار به صورت کامل توضیح می دهم، نکته اول این است که در آن دوران من در ایران نبودم که این ابلاغ صادر شد، آن زمان در اجلاس سراسری فدراسیون جهانی تنیس در اسپانیا بودم و آن مساله رخ داد. من جزو قدیمیترین مدیرکلهای پارلمانی کشور هستم و از سال ۹۲ توسط امیر خادم وارد ورزش شدم و احساس میکنم در اینجا بسیار موفقتر هستم و در این سالها به طور کامل با ورزش آشنا شده و آن را به خوبی میشناسم. در حقیقت کار در بدنه وزارت بسیار راحتر از کار در فدراسیونهای ورزشی است و این دو قابل مقایسه با هم نیستند.
پدل یک فرصت جدید برای تنیس است
وی درباره برنامه فدراسیون تنیس برای رشته پدل هم توضیح داد: پدل رشتهای است که بار دیگر به تنیس اضافه شده و امیدوارم در آینده اتفاقات خوبی رقم بخورد، با توجه به رشد بی سابقهای که کشورهای حاشیه خلیج فارس در رشته پدل دارند فکر میکنم الگوبرداری از آنان مثمرثمر باشد. پدل در آینده نزدیک جهش و سرعت خوبی خواهد گرفت و یک فرصت برای ورزش ما خواهد بود.