به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد حسین صالحی روز سه شنبه در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی افزود: پارسال در حوزه مقابله و کشف مواد مخدر نیز بیش از ۳۱ هزارو ۵۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در سطح استان کشف و ضبط شد.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت ۱۴۰ باند و تعداد ۱۳ لابراتوار شیشه نیز در خراسان رضوی منهدم شد.
صالحی بیان داشت: پیگیری و افتتاح مرکز توانمند سازی دختران ۱۰ تا ۱۹ ساله با همکاری سازمان یونیسف، برگزاری کارگاه های آموزشی با مشارکت دانشگاه های مختلف کشور، تجهیز ۵۰ خانه ورزش روستایی، افتتاح خانه یاریگران زندگی در محیط دانش آموزی و ایجاد خانه نشاط و تندرستی روستایی در چهار روستای محروم و مرزی استان خراسان رضوی از جمله اقدامات انجام شده پیرامون پیشگیری از مواد مخدر در خراسان رضوی بوده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود: با تلاش های صورت گرفته برخی از سرباندهای بین المللی و کشوری نیز در سال گذشته مورد ضربه واقع شدند.
وی گفت: ۲۴ مرکز فعال در حوزه درمان اعتیاد ماده ۱۶ در سطح استان خراسان رضوی فعالند که از این تعداد ۱۷ مرکز آن در شهر مشهد مستقر هستند.
برنامه های پیشگیری از مواد مخدر باید خانواده محور باشد
استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: مردمی سازی در حوزه های مختلف پیشگیری، درمان و مبارزه با مواد مخدرباید با مولفه خانواده محور صورت گیرد.
یعقوبلی نظری افزود: بر همین اساس باید از ظرفیت و مشارکت مساجد و مدارس در موضوع آگاه سازی به خوبی بهره برد.
وی ادامه داد: نگهداری و جمع آوری معتادان متجاهر از سطح شهر مشهد باعث کاهش برخورد آنها با مردم و آرامش خاطر نسبی در سطح جامعه شود که این امر قابل تقدیر است.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: بخشهای خصوصی و مردمی باید بر اساس برنامه مشخص در امر درمان بیماران معتاد مشارکت کند، تا از اجرای سلیقه در این زمینه جلوگیری شود.
او گفت: از سوی دیگر دستگاه های مختلف نیز مسوولیتها و وظایفی در خصوص مبارزه با مواد مخدر بر عهده دارند به عنوان مثال، پیشگیری از اعتیاد دانش آموزان در مرحله اول بر عهده خانواده ها و آموزش و پرورش قرار دارد.
نظری افزود: معتادان به هر دستگاه و جغرافیایی که ارتباط دارند باید توسط همان بخش مورد حمایت درمانی قرار گیرند، زیرا هر دستگاه بر اساس قانون دارای تکالیف مشخصی در این حوزه است.