مختار رجایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به شهروندان توصیه کرد: گوشت مصرفی خود را تنها از مراکز مجاز تهیه کرده و پیش از مصرف آن را به مدت زمان ۲۴ ساعت تا ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد فریزر نگهداری میشود.
وی بیان کرد: افراد هنگام خرد کردن گوشت در خانه و یا قصابیها از دستکش استفاده کنند.
مدیرکل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: رعایت اصول بهداشتی و استفاده از وسایل بهداشتی از سوی کارکنان زنجیره کشتار از دیگر مواردی است که باید مورد توجه باشد.
رجایی ابراز کرد: خودداری از دست زدن به کنههای روی بدن دام از دیگر مواردی است که از سوی تولیدکنندگان سنتی باید رعایت شود.
وی از دامپروران خواست برای کاهش جمعیت کنهها به سمپاشی بدن دام و اسطبلها اقدام کنند.
رجایی یادآور شد: بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام است که بیشتر از راه گزش کنه آلوده منتقل میشود و علائم مشکوک به این بیماری باید جدی گرفته شود، زیرا زمان نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری ویروسی دارد.
وی عنوان کرد: این بیماری در فصل گرما همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری (کنهها) شیوع بیشتری دارد و احتمال ابتلا به آن در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی یادشده وجود دارد.
خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی به غیر از یک دوره تب علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد.