به گزارش ایرنا، فرهاد شیبک روز چهارشنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آبهای زیرزمینی کلاله با بیان اینکه بخش زیادی از منابع آبی شهرستان را آبهای زیر زمینی و چاه تشکیل میدهد، اظهارکرد: حفر چاه غیرمجاز، رعایت نکردن الگوی مصرف، تغییر اقلیم و شرایط خاص بارشها و کم شدن نزولات آسمانی باعث کاهش منابع تامین آب شرب شده است.
وی بیان کرد: میزان بارش باران در کلاله از سال۶۰۳ میلیمتر در ۱۳۹۵ به ۳۷۵ میلیمتر در سال گذشته رسیده که در این شرایط امکان تامین نیاز آبی شهرستان با مشکل مواجه خواهد شد.
فرماندار کلاله گفت: نصب کنتور هوشمند برای چاهها، ممنوعیت کشت شالی از محل چاههای مجاز و غیرمجاز که در حریم اضطراری چاههای آب شرب مجاز تا شعاع هزار متر قرار دارد، پلمب چاههای غیر مجاز، حمایت از کشتهای جایگزین و اعطای تسهیلات به کشتهای گلخانهای از جمله راهکارهای موثر در مدیریت منابع آب است.
شیبک از کمبود نزدیک به ۷۰ لیتر بر ثانیه آب در شهر کلاله به دلیل کاهش بارندگیها در سال گذشته و کم شدن سطح دبی چاهها خبر داد و بیان کرد: نیاز آبی این شهر بیش از ۱۷۰ لیتر برثانیه است که در شرایط فعلی فقط امکان تامین ۱۰۸ لیتر برثانیه وجود دارد.
وی افزود: کاهش سطح منابع آبی باعث درگیری بیش از ۶۰ درصد از ساکنان شهر کلاله از جمله خیابانهای انقلاب، آزادی، امام خمینی(ره)، امام حسین(ع)، مسکن مهر، امام علی(ع) و الغدیر با قطعی چند ساعته آب آشامیدنی است.
به گزارش ایرنا، آب آشامیدنی شهر کلاله از طریق هشت حلقه چاه و چشمه آقسو تامین میشود اما طبق اعلام کارشناسان با تداوم خشکسالیها، دبی آب چشمه آقسو در سالهای اخیر کاهش یافته که اوج آن مربوط به هشت ماه گذشته است که از ۸۰ لیتر برثانیه به کمتر از ۱۵ لیتر بر ثانیه رسیده بود.