رضا تارک روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: از این تعداد سه پایگاه ویژه شهر قشم و پنج مرکز نیکوکاری، سه موسسه خیریه ویژه سطح جزیره است تا قشموندان فطریه و کفاره روزه خود را در روز عید فطر تحویل دهند.
وی ادامه داد: سال گذشته مردم متدین این جزیره ۲۳ میلیارد ریال (۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان) زکات فطره، کفاره عمد و کفاره غیر عمد پرداخت کردند.
رییس کمیته امداد شهرستان قشم توضیح داد: استقرار این صندوق های جمع آوری زکات فطریه با هماهنگی دفتر امام جمعه در محل برپایی نماز عید فطر انجام شده است.
تارک اضافه کرد: طبق اعلام دفتر نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان زکات فطریه در این استان با قوت غالب گندم برای هر نفر ۶۰ هزار تومان و برای قوت غالب برنج ایرانی ۲۴۰ هزار تومان و قوت غالب برنج خارجی ۱۳۵ هزار تومان تعیین شده است.
وی گفت: همچنین کفاره روزه غیر عمد نیز به ازای هر روز ۱۵ هزار تومان و کفاره روزه عمد به ازای هر روز ۹۰۰ هزار تومان است.
رییس کمیته امداد شهرستان قشم افزود: تدابیر لازم اندیشیده شده تا فطریه دریافتی در روز عید فطر امسال، در کوتاه ترین زمان ممکن به دست نیازمندان برسد.
اداره کمیته امداد شهرستان مرزی قشم سه هزار و ۶۴۴ هزار خانوار (هفت هزار و ۵۰۰ نفر) تحت پوشش دارد که خانواده های تحت پوشش ماهیانه در مجموع ۳۰ میلیارد ریال مستمری دریافت می کنند.
خانوارهای تحت حمایت این اداره شامل ۲ هزار و ۵۸۸ زن سرپرست خانوار (۷۱ درصد) و هزار و ۵۶ مرد سرپرست خانوار (۲۹ درصد) است که ۲ هزار و ۶۹۸ خانوار (۷۴ درصد) از آنان ساکن روستاها و ۹۴۶ خانوار (۲۶ درصد) آنها ساکن در مناطق شهری جزیره قشم هستند.
از این تعداد مددجو ۲ هزار و ۹۸۳ خانوار (۸۲ درصد) اهل سنت و ۶۶۱ خانوار (۱۸ درصد) اهل تشیع هستند.
فوت شوهر (هزار و ۶۶۹ خانوار - ۴۶ درصد)، مرد سرپرست سالمند (۹۴۴ خانوار - ۲۶ درصد) و بانوان مطلقه (۶۶۴ خانوار - ۱۸ درصد) سه دلیل وابستگی خانوارهای تحت حمایت به اداره کمیته امداد این شهرستان مرزی است که سه هزار و ۲۷۷ خانوار معادل ۹۰ درصد به واسطه این سه دلیل تحت حمایت این اداره قرار دارند.
این اداره حمایت از هزار و ۵۰ نفر فرزند یتیم و محسنین را بر عهده دارد که از این تعداد ۵۷۴ نفر از فرزندان ایتام و ۴۷۶ نفر از فرزندان محسنین (۵۴۶ فرزند دختر و ۵۰۴ فرزند پسر) هستند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع استان هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.