به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص)، بر اساس آمار دبیرخانه سومین دوره رقابت علمی کنز، ۸۷۶ اثر از ۲۳ کشور به دبیرخانه ارسال شده است. از این تعداد به تفکیک، ۱۶۱ اثر در حوزه صنایع غذایی و کشاورزی، ۲۲۶ اثر در حوزه سلامت و تجهیزات پزشکی، ۲۶۰ اثر در حوزه آب، انرژی و محیط زیست، ۷۱ اثر در حوزه برق، الکترونیک و رباتیک، ۱۳۸ اثر در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی، ۲۰ اثر در حوزه معدن و صنایع معدنی است.
مقایسه بین آثار دریافتشده این دوره و دوره قبل نشان میدهد با توجه به دریافت ۶۹۰ اثر در دومین دوره رقابت علمی کنز، تعداد آثاردریافتی در سومین دوره بیش از ۲۳ درصد نسبت به دوره دوم افزایش داشته است.
همچنین ۴۴۹ اثر در بخش چالشهای ارائه شده توسط پاویونها و ۴۲۷ اثر در بخش آزاد دریافت شده که افزایش مشارکت در بخش چالشها را نشان میدهد. پاویونهای مختلف در این دوره از رقابت علمی کنز ۸۵ چالش ارائه دادند که نسبت به دوره قبل افزایش ۳۵ درصدی را نشان میدهد.
با توجه به ظرفیت اثربخشی دانشمندان جوان زیر ۳۰ سال در حل مسایل اجتماع در این دوره از رقابت، این گروه از مخاطبان در عین رقابت در فرآیند معمول، از مسیری ویژه تحت عنوان آیندهسازان (Future Stars) برخوردار شدند.
از مجموع شرکت کنندگان در این دوره از رقابت علمی کنز ۵۰ درصد دانشآموخته مقطع دکتری، ۳۰ درصد کارشناسی ارشد و ۲۰ درصد کارشناسی و پایینتر هستند.
فراخوان سومین دوره رقابت علمی کنز در ۶ حوزه؛ شامل صنایع غذایی و کشاورزی، سلامت و تجهیزات پزشکی، آب، انرژی و محیط زیست، برق، الکترونیک و رباتیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات و هوش مصنوعی و معدن و صنایع معدنی، آبان ۱۴۰۱ منتشر شد و علاقهمندان تا ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ فرصت داشتند آثار خود را از طریق وبگاه رقابت به نشانی www.kans.mstfdn.org ارسال کنند.
دانشمندان جوان آثار خود را در قالب ویدئوهای سه تا پنج دقیقهای به دبیرخانه رقابت ارسال میکنند و آثار در سه مرحله غربالگری، ارزیابی و داوری بررسی میشود.
آیین پایانی سومین دوره رقابت علمی کنز، همزمان با آخرین روز دوازدهمین نمایشگاه اینوتکس روز جمعه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲) در پارک فناوری پردیس برگزار و از منتخبین این دوره تقدیر میشود.