یزد - ایرنا - استاندار یزد گفت: مطالعات روستایی در استان نیازمند برنامه عملیاتی است و اگر برای روستاها طرحی قرار است تهیه شود، توجیه فنی و اقتصادی آن باید مورد توجه قرار گیرد، در غیر این صورت اثری را به دنبال نخواهد داشت .

به گزارش ایرنا، مهران فاطمی روز چهارشنبه در نشست کارگروه اشتغال استان یزد، افزود: باید برای هر روستای استان بر اساس ظرفیتی که دارد طرح مشخص اقتصادی تهیه شود و با ارزیابی فنی و اقتصادی در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد و زیرساخت های مورد نیاز نیز بر همین اساس تامین شود.

وی ادامه داد: فعالیت های مطالعاتی که در روستاها انجام شده و در این نشست مطرح شد، ارزشمند است و این مطالعات در قالب یک کتاب تدین شود تا در دسترس مدیران بعدی نیز قرار داشته باشد و به عنوان مرجع مورد استفاده قرار گیرد .

استاندار یزد گفت: سرمایه گذاران بومی و غیربومی می توانند در این زمینه مورد حمایت قرار گیرند و تا زمانیکه این مطالعات تبدیل به پروژه مشخص نشود، فایده ای نخواهد داشت به همین منظور حوزه روستایی استانداری نشستی با مشاوران برگزار کند و برای هر شهرستان متناسب با ظرفیت روستاها، پروژه های مشخص اقتصادی با ارزیابی فنی دیده شده و طبق اولویت بندی در راستای اشتغال روستایی در هر شهرستان تسهیلات و مجوزها ارائه شود.

فاطمی افزود: برای توسعه روستایی از توان شرکت های بزرگ اقتصادی که در هر شهرستان وجود دارد، استفاده و زیرساخت متناسب با طرح های مد نظر برای مناطق روستایی ایجاد شود.

استاندار یزد گفت: حداکثر تا پایان خرداد ماه با محوریت دفتر روستایی استانداری و همکاری سازمان مدیریت و دستگاه‌های مسئول و در هر شهرستان نیز با محوریت فرمانداران و بخشداران ، پروژه های اقتصادی و سرمایه گذاری در هر شهرستان اولویت بندی و پیش نیازهای آن تدوین و برای بررسی و تصویب در کارگروه اشتغال آماده شود.

فاطمی گردشگری و توسعه فعالیت های دانش بنیان را از اولویت های توسعه در استان دانست و گفت: رویکرد جدی ، حتمی و قطعی در استان و اولویت اول مجوزها و پرداخت ها باید بر توسعه شرکت های دانش بنیان و گردشگری باشد و به شرکت اعلام شود که اولویت پرداخت تسهیلات استان نیز در این رده است ، همچنین بورسیه شغلی نیز امسال باید حداقل به هزار نفر برسد که این کار شدنی است چون در حوره دانش بنیان و الکترونیک ظرفیت های خوبی در استان وجود دارد .

استاندار یزد گفت: توزیع اشتغال با رویکرد عدالت محورانه باشد تا زمینه مهاجرت معکوس فراهم شود و دوباره 70 درصد اشتغال در مناطق برخوردار متمرکز نشود و همچنین اشتغال بانوان بویژه فارغ التحصیلان نیز در اولویت قرار داشته باشد .

فاطمی ادامه داد: رونق مشاغل خانگی از راهبردهایی است که رهیر معظم انقلاب هم در سخنان نوروزی بر آن تاکید کردند و باید کاری انجام شود که به زندگی مردم کمک کرده و معیشت آنها را قوی تر کند و قشرهای ضعیف و آحاد مردم در فعالیت های اقتصادی مشارکت داشته باشند.

وی افزود: مسکن نیز در اشتغال ، پیشران است و نزدیک به صد گروه شغلی را فعال می کنند و امسال باید بخش مسکن پر رنگ تر باشد، همچنین بخش گردشگری از مهم ترین اولویت های پیشرفت و تعالی استان است و ملاحظات فرهنگی در این زمینه باید دیده شود، این بخش نباید ضعیف شود .

فاطمی ادامه داد: افرادی که بخش گردشگری را می زنند از فرهنگ اطلاع ندارند و اگر برنامه ریزی کنیم برای ورود بیست میلیون گردشگر خارجی، معادل فروش نفت مملکت ارز وارد کشور می شود و هیچکس نمی تواند آن را تحریم کند و پروژه ایران هراسی توسط رسانه های استکباری نیز از این طریق تضعیف می شود .

وی افزود: همه ما غیرت دینی داریم و به ضروریات دین اسلام معتقدیم و جان خود را برای اسلام می دهیم ، این که برخی بخش گردشگری را به بی دینی متهم می کنند برای تضعیف این بخش است، البته در ملاحظات فرهنگی و اینکه مسائل اخلاقی رعایت شود، ضعف هایی داریم و باید این بخش را درست کنیم .

استاندار یزد گفت: دویست هزار اثر ملموس و ناملموس فرهنگی در استان یزد است که نتوانستیم از آن استفاده کنیم و لذا در تسهیلات و مجوزها ، فرماندارن، بانک ها و مدیران باید علم و فناروی و گردشگری را در اولویت قرار دهند.

در این نشست مدیران مرتبط با هر بخش در حوزه اشتغال، طرح ها و پیشنهادات و گزارش های خود را مطرح کردند.

استاندار یزد: روحیه مطالبه گری تقویت شود

 استانداریزد همچنین در نشست با جمعی از فعالان دانشجویی استان با استقبال از روحیه مطالبه گری، انتقادی و بیان صریح و در چارچوب مسائل توسط دانشجویان گفت: این روحیه باید روز به روز تقویت شود تا انتقادات بدون لکنت زبان و مبتنی بر علم مطرح شود.

به گزارش روز چهارشنبه اداره کل روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی افزود: بر مسئولین فرض است که مطالبات و انتقادات را شنیده و پس از بررسی، آن ها را با جدیت دنبال کنند.  
وی در ادامه به موضوعات مطرح شده در خصوص اعتبارات فعالیت های فرهنگی دانشجویی تصریح کرد: رؤسای دانشگاه ها باید اعتبار مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های دانشجویی را در بودجه سنواتی مد نظر قرار دهند و استان نیز حمایت های لازم را خواهد داشت.
 وی همچنین در پاسخ به اظهارات یک دانشجو مبنی بر «توسعه استان بدون توجه به ملاحظات فرهنگی و زیست محیطی» اظهار داشت: این جریان عمدتا محصول رویکردهای دهه ۷۰ به بعد بوده و توسعه نامتوازن، یک ساله شکل نگرفته است.
  فاطمی با اشاره به نگاه ویژه استان به شهرستان های کمتر برخوردار و تلاش برای ایجاد تحول در سیمای پیشرفت و تعالی آن ها، اظهارداشت: با وجود پیگیری اقداماتی در این شهرستان ها اما امکان تغییر و تحول وضعیت آن ها به صورت یکباره و در بازه زمانی کوتاه وجود ندارد.
 استاندار یزد با بیان اینکه در مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، مناطق محروم در اولویت قرار داشتند، گفت: به عنوان نمونه شهرستان بهاباد با جمعیت کم،  سهم بیشتری از مصوبات سفر را نسبت به اکثر شهرستانهای استان به خود اختصاص داد.
وی، یکی از مطالبات مردم استان را جلوگیری از استقرار صنایع آلاینده در محور عقدا به مهریز دانست و گفت: برای نخستین بار در طول ۴۰ سال اخیر و در دولت سیزدهم بارگذاری صنایع آلاینده و پر آبخواه جدید در این محور ممنوع اعلام شد و جز اجازه فعالیت به موارد دارای پیشرفت فیزیکی، سایر مجوزهای صادره باطل شد.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در ۱۰ سال اخیر «تولید و اقتصاد» محور نامگذاری سال ها توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی است، خاطرنشان کرد: سال گذشته به نام سال «تولید؛ دانش بنیان و اشتغال آفرین» نامگذاری شد و استان یزد برای تحقق حداکثری ارکان آن تلاش کرد.
استاندار یزد با تشریح اقدامات انجام شده در راستای رونق تولید در استان گفت: به همت مردم، بخش خصوصی و پیگیری مسئولین، استان یزد در سال گذشته بالاترین رشد اقتصادی کشور را تجربه کرد.
وی با بیان اینکه متوسط نرخ رشد اقتصادی کشور در سال گذشته چهار درصد بود، اظهارداشت: نرخ رشد اقتصادی استان یزد در سال گذشته ۷.۵۵ درصد بود که این امر مؤید تاثیر اقدامات و پیگیری های صورت گرفته در این حوزه است.
  فاطمی همچنین به نگاه ویژه استان به حوزه دانش بنیان و حمایت از فعالیت های این بخش اشاره و خاطرنشان کرد: به تشخیص وزارت عتف و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یزد در سال گذشته رتبه اول کشوری را در بین استان های کشور در حوزه دانش بنیان کسب کرد.
وی ادامه داد: در سال گذشته نرخ بیکاری استان یزد پس از سال ها از حالت دو رقمی خارج و در چهار فصل متوالی تک رقمی شد و بالاترین کاهش نرخ بیکاری کشور را تجربه کرد و سال گذشته نرخ بیکاری بانوان از ۳۱.۸ درصد به  حدود ۱۸ درصد رسید که در این شاخص نیز استان بالاترین کاهش نرخ بیکاری کشور را کسب کرد.  

استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به ابهامات موجود در زمینه بازگشت حساب بانکی شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی به استان اشاره کرد و گفت: به عنوان نمونه بیش از ۹۰ درصد حساب های بانکی و پول بانکی شرکت چادرملو؛ بزرگترین شرکت صنعتی و معدنی یزد و نیز کلیه دفاتر مالیاتی آن به استان منتقل شده است.  

وی در ادامه به درخواست مطرح شده در خصوص لزوم حضور نمایندگان تشکل های دانشگاه فرهنگیان در شورای آموزش و پرورش استان اشاره کرد و افزود: هیچ منعی برای شرکت نمایندگان این تشکل ها در شورای آموزش و پرورش استان و کمک آن ها به بالندگی بیش از پیش استان و کشور وجود ندارد.

فاطمی در ادامه پیگیری های مستمر استان جهت بازگشت تمام حقوق و منافع معدنی مردم به استان اشاره و خاطرنشان کرد: در پرتو پیگیری‌های استان برای نخستین بار در طول ۴۰ سال اخیر، در دو ماهه پایان سال منابعی از این محل به استان بازگشت که از منابع وصولی استان از یک درصد فروش معادن، ۲۰ درصد آن به حوزه فرهنگ و هنر و ۲۰ درصد به آموزش و پرورش اختصاص خواهد یافت.
 استاندار یزد همچنین با اشاره به موضوعات مطرح شده در خصوص کمبود تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاه های استان ، بیان کرد: در جریان سفر رئیس جمهور به استان بیش از ۱۰ میلیارد تومان اعتبار به منظور تامین تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها به تصویب رسید که اعتبارت آن در حال توزیع است.

استاندار یزد همچنین با اشاره به دغدغه های موجود در زمینه تامین آب شرب پایدار در شهرستان های مختلف و برخی اقدامات انجام شده در این راستا گفت: تامین آب شرب پایدار یکی از دغدغه های مهم مورد پیگیری استان است اما با توجه به نیاز به اعتبارات زیاد جهت اجرای پروژه های این حوزه، نمی توان در مدت زمان کوتاهی آن ها را اجرا کرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش ازدواج دانشجویی را امری مبارک خواند و ضمن اشاره به حمایت های استان از انجام ازدواج های دانشجویی اظهار داشت: این استان در سال ۱۴۰۱ بیشترین میزان تسهیلات ازدواج را به زوجین پرداخت کرده و این مهم، امسال نیز مورد پیگیری جدی قرار خواهد گرفت.

اکنون حدود ۷۰ هزار دانشجو در ۶۸ واحد دانشگاهی استان یزد تحصیل می‌کنند.