به گزارش روز چهارشنبه ایرنا و به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کمیته امداد امام خمینی (ره) کرمان، ناصر عسکری نژاد به روشهای پرداخت زکات فطریه در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مردم مومن استان کرمان میتوانند بهصورت مجازی و حضوری زکات فطریه خود را پرداخت کنند.
وی با بیان اینکه دبیرخانه شورای زکات بر عهده کمیته امداد است، ادامه داد: صندوقهای جمعآوری فطریه باید دارای مجوز باشند و مردم مومن و نیکوکار میتوانند با مراجعه به پایگاههای دارای مجوز شورای زکات استان کرمان، فطریه خود را پرداخت کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کرمان به روشهای الکترونیکی پرداخت زکات فطره نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مردم مومن و نیکوکار میتوانند با شمارهگیری کد دستوری #۰۳۴*۸۸۷۷* از طریق گوشی تلفن همراه خود زکات فطره خود را در سریعترین زمان ممکن پرداخت کنند.
وی ادامه داد: شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۵۹۵۴۴ به منظور جمعآوری زکات فطره شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۷۶۰۸۴ جمعآوری کفاره غیر عمد، شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۸۴۳۵۱ جمعآوری کفارات عمد و شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۶۷۸۱۰ برای جمعآوری سهم سادات در نظر گرفته شده است.
عسکری نژاد ضمن هشدار به شهروندان نسبت به سواستفاده عدهای در این ایام، افزود: مراجع قانونی با افراد و یا مراکزی که بدون مجوز بهمنظور دریافت فطریه به درب منازل شهروندان مراجعه و یا در فضای مجازی شماره کارت اعلام میکنند، برخورد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه زکات فطریه جمعآوریشده در کوتاهترین زمان بهحساب نیازمندان واقعی واریز خواهد شد، خاطرنشان کرد: میزان و مبلغ زکات فطریه برای هر نفر بر اساس قوت غالب و طبق نظر مراجع محترم تقلید است.
به گزارش ایرنا، زکات فِطره یا فِطریه از واجبات مالی اسلام است که در روز عید فطر از سوی مردم پرداخت میشود، طبق اعلام دفتر مقام معظم رهبری میزان فطریه افرادی که قوت غالب آنها نان است برای هر نفر ۶۰ هزار تومان تعیین شد.
مقدار زکات فطره برای هر نفر، حدود سه کیلوگرم از خوراک معمول مردم مانند گندم، برنج، خرما و کشمش است که معادل پولی آنها را هم میشود پرداخت کرد.
طبق فتوای فقه ها، این زکات بر کسی واجب است که در شب عید فطر فقیر نبوده و عاقل، بالغ و هوشیار باشد چنین شخصی باید زکات خود و نانخورهایش را پرداخت کند.
در روایات اسلامی بر اهمیت زکات فطره تاکید شده است برپایه این روایات زکات فطره موجب کاملشدن روزه است. ابوبصیر و زراره از امام صادق (ع) نقل کردهاند که همانگونه که هر کس نماز بخواند و از روی عمد صلوات بر پیامبر (ص) نفرستد نمازش باطل است؛ هر کس روزه بگیرد و عمدا زکات فطره ندهد روزهاش قبول نیست.