به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا «تکاکسپلور»، محققان آزمایشگاه علوم مواد «اِمپا» (در کشور سوئیس) در آزمایشگاه «رباتیک پایدار» در حال ابداع و تولید حسگرهای پایدار و وسایل پرندهای موسوم به «گلایدرهای زیستی» (بیوگلایدر) هستند که میتوانند دادههای زیست محیطی را با بهره وری در مصرف انرژی و به شکلی خودکار حتی در نواحی غیرقابل دسترس جمعآوری کنند. مواد لازم برای ساخت این بیوگلایدرها، سیب زمینی، ضایعات چوب و یک گلسنگ رنگرزی (dyer's lichen) است.
بیوگلایدرها با حسگرهای داخلی خودشان مانند رها شدن بیکرشمه برگهای زرد درختان در پاییز، آرام و بیصدا حرکت میکنند. این گلایدرهای زیستی از دو جهت زیستی هستند هم از این رو که آنها از بیولوژی الهام گرفتهاند و هم اینکه تجزیهپذیر هستند . زمانی که یک گلایدر دانههای حسگر زیستی را رها میکند و دادهها را گزارش میکند در نهایت تجزیه میشود و با سطح جنگل یکی میشود.
در حال حاضر محققان یک گام به جلوتر برداشتهاند و هدف آنها ثبت تاثیرات تغییرات آب و هوایی در زیستگاههای مختلف با استفاده از پهپادهای حسگری کاملا تجزیهپذیر است. در مقوله «اکولوژی دیجیتال» چنین رباتهایی امکان پیش بینی درست وضعیت محیط زیست و اتخاذ تدابیر پیشگیری مناسب را فراهم خواهند کرد.