مجید میرشاهی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه این طرح بزرگ شهری با اعتبار یکهزار و ۲۵۰ میلیارد تومان از اعتبارات سرمایهگذاری بخش خصوصی شرکتهای بخش خصوصی گل گهر انجام شده است، افزود: در مرحله اول ۳۷ هزار واحد از انشعاب استفاده میکنند و با اجرای فاز دوم تمام مناطق شهری سیرجان تحت پوشش این طرح قرار میگیرند.
رییس اداره آب و فاضلاب سیرجان با اشاره به اینکه ۶۳۰ کیلومتر شبکه جمعآوری آب فاضلاب ایجاد شده است، ادامه داد: هفت کیلومتر از خط انتقال نیز با هزینه ۲۰۰ میلیارد ریال از اعتبارات دولتی آب و فاضلاب این شهرستان به اتمام رسیده است.
وی ادامه داد: تصفیه خانه آب سیرجان نیز در حال حاضر قادر است ۵۳ متر مکعب آب را در شبانهروز تصفیه و به چرخه مصارف معدنی و صنعتی و فضای سبز برساند.
رییس اداره آب و فاضلاب شهرستان سیرجان بیان کرد: ۱۲ هزار سیفون انشعاب برای واحدهای مسکونی احداث شده و در حال حاضر ۵۰۰ واحد مسکونی به شبکه جمعآوری فاضلاب متصل شدند.
وی افزود: طی مدت اجرای طرح فاضلاب روزانه ۵۰۰ نفر از مهندسان، متخصصان و کارگران نیروی کاربومی مشغول به کار شدند که نقش موثری در کارآفرینی داشته و دارد و در کنار مزیت کارآفرینی شاخصهای زیست محیطی و زیرساختهای شهری نیز ایجاد و از آلودگی سفرههای آب زیرزمینی هم جلوگیری شده است.
اجرای طرح فاضلاب شهری از نظر بهداشتی به نفع مردم است
محمد موقری کارشناس بهداشت نیز ضمن اشاره به اینکه اجرای طرح فاضلاب شهری از نظر بهداشتی بسیار به نفع مردم است و در افزایش و بالا بردن بهداشت عمومی موثر است، گفت: این طرح از آلوده شدن سفرههای آب زیرزمینی جلوگیری کرده و امکان بازگرداندن و استفاده مجدد از پساب تصفیه را فراهم کرده است.
محمودآبادی کارشناس بهداشت نیز افزود: در مناطق مختلف شهر محلههایی وجود دارد که انشعاب فاضلاب ندارد و چاههای آنها پر شده و ۲هفتهای یکبار باید چاههای خود را تخلیه کنند که هم هزینهبر است و هم مشکلات دیگری را به همراه دارد که این طرح نقش موثری در رفع مشکلات مردم دارد.
جلوگیری از آلوده شدن منابع آبی زیرزمینی
یکی از شهروندان سیرجانی که فاضلاب خانگیشان به شبکه فاضلاب شهری وصل شده است، نیز گفت: اصلیترین و مهمترین مزیت و ضرورت اجرای شبکه فاضلاب شهری جلوگیری از آلوده شدن منابع آبی زیرزمینی به وسیله چاههای خانگی است.
وی ادامه داد: طرح فاضلاب گرچه هزینه انشعابش برای قشر فقیر سنگین است اما دیگر شاهد گرفتگی چاههای خانگی ، فرو نشست زمین به علت نم و رطوبت در دیوار و زیر بنای ساختمان ، ریزش دیوار به علت نشت آب در مسیر چاهها، جاری شدن آب در سطح کوچه و خیابان و تجمع حشرات نیستیم.