به گزارش ایرنا، اینک حدود ۵۰ هزار نفر به صورت خودجوش در گود زینلخان اسفراین گردهم آمده اند، جمعیتی که برای یک رویداد ورزشی سنتی در حد مسابقات مهمی مانند الکلاسیکو یا دربی میلان و منچستر حضوری گرم پیدا کرده اند.
هر چند که ۲ سالی کرونا مانع از برگزاری این جشنواره ورزشی بزرگ می شد اما تعطیلی های آن نیز مانع فراموشی این بازی بومی در خراسان شمالی نشد چون که ریشه در باور مردم آن دیار دارد.
تا پیش از شیوع کرونا، گود زینلخان اسفراین هرساله در روز ۱۳ و ۱۴ فروردین میزبان دهها هزار نفر از علاقهمندان و تماشاگرانی از سراسر کشور بود که با اشتیاق میآمدند تا ورزش سنتی مردمان خراسان شمالی و اسفراین را نظارهگر باشند اما امسال به دلیل تقارن با ماه رمضان این رویداد در روز دوم تعطیلات عیدفطر برگزار می شود.
اگر بگویم هم اینک گود زینل خان و نواحی اطراف آن جا برای سوزن انداختن وجود ندارد اصلا اغراقی نکرده ایم و اگر از شور و حال و جمعیت این رویداد ورزشی چیزی نگوییم کم لطفی شده است.
صدای خدا قوت و هلهله از صبح زود در حوالی شنیده می شود و فوج و فوج از دوستداران این ورزش کهن کردهای خراسان شمالی خود را به گودزینل خوان آوردگاه یلان چوخ کار میرسانند.
تشویق های مردم با صدای ساز، دهل و قوشمه هیجان مضاعفی به جو حاضر می دهد.
با به صدا درآمدن سازهای دهل و سرنا، تماشاچیان مطلع میشوند که مسابقه در حال آغاز شدن است. نواختن این سازها تصویر زیبایی از سنتهای قدیمی منطقه در ذهن تماشاچیان به وجود میآورد و نوازندگان متناسب با مسابقه ریتم سازهایشان را تند و آرام میکنند.
زمانهایی که زورآزمایی و کشتی رقیبان اوج میگیرد، ریتم موسیقی تندتر میشود و هیجان مسابقه چندین برابر میشود.
به گزارش ایرنا، کشتی سنتی با چوخه خراسان شمالی از ورزشهای پرطرفدار این خطه است که در سال ۸۷ به عنوان میراث معنوی در فهرست آثار ملی میراث ناملموس ثبت شده است.
کشتی با چوخه سنتی را به نوعی می توان مادر تمام رشته های کشتی آزاد و فرنگی، جودو و کوراش دانست چرا که اکثر فنون آن شبیه آنها است و بتدریج به کشتی های دیگر نیز رسوخ پیدا کرده است.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری اسفراین در ۶۰ کیلومتری جنوب شرقی بجنورد قرار دارد.