حمیدرضا حسینی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۱۹ کانون بیماری دام سال ۱۴۰۱ در استان شناسایی و با اقدامهای بهداشتی به موقع کارشناسان ادارهکل دامپزشکی به سرعت کنترل و مهار شد.
وی ادامه داد: هفت کانون بیماری ویروسی آبله، یک کانون بیماری تب برفکی گاوی و ۱۱ کانون بیماری هاری سال ۱۴۰۱ در استان سمنان شناسایی و مهار شد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان یادآور شد: سال ۱۴۰۰ حدود ۶۵ کانون بیماری دام در استان سمنان شناسایی و مهار شده بود و طاعون نشخوارکنندگان کوچک،آبله، لمپی اسکین، تب برفکی گاوی و هاری جزو کانونهای بیماری شناسایی شده در استان سمنان سال ١۴٠٠ بود.
بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک یک بیماری ویروسی و ترشحات مختلف بدن دام از جمله ترشحات چشم، بینی، دهان و مدفوع حاوی مقدار زیادی موربیلی ویروس است؛ در واقع انتقال ویروس به شکل ریزقطرههای عفونی در هنگام عطسه، سرفه و تنفس هوای آلوده توسط دام های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم است.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تصریح کرد: کانون بیماری تب سه روزه و تب کریمه کنگو دام در استان با همراهی بهرهبرداران و کارشناسان دامپزشکی طی سال گذشته گزارش نشد.
وی ادامه داد: کنه عامل بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرم سال فعال میشود و از این رو اداره کل دامپزشکی استان سمنان از اسفند تا شهریور برای جلوگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو اقدامهای پیشگیرانه انجام میدهد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو نوعی بیماری ویروسی است که از طریق گزش دام توسط نوعی کنه بروز میکند، خاطر نشان کرد: سمنان از استانهای پاک کشور از لحاظ آلودگی دام به بیماری تب کریمه کنگو در سال گذشته بود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، یک میلیون و ۶۳۳ هزار و ۳۸۱ راس دام سبک، ۸۵ هزار و ۴۰۰ راس دام سنگین، ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر شتر، هفت هزار و ۸۹ راس دام تکسمی وجود دارد.
شهروندان هرگونه موارد مشکوک و آلودگی در عرضه فرآوردههای دامی و پروتئینی را می توانند با تماس با شماره تلفن ۱۵۱۲ سامانه ویژه دامپزشکی گزارش کنند.