به گزارش خبرنگار ایرنا، مجتبی عبداللهی روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی با هیات نمایندگان اتاق بازرگانی استان البرز افزود: درصدد هستیم که با اراده ای ویژه برای حل موانع تولید و توسعه صادرات استان اقدام کنیم.
وی ادامه داد: بر این باور هستم که با رفع موانع تولید و اتخاذ تدابیر راهگشا برای این امر می توانیم به سهم خود تورم را مهار کنیم.
عبداللهی گفت: شفاف سازی روند صدور مجوزها برای متقاضیان، حذف استعلامات تکراری و زمان بر را در نشست های تخصصی با مدیران دستگاه ها به جد پیگیری می شود.
وی افزود: حل موانع تولید و صادرات در استان و توسعه صادرات بویژه به کشورهای همسایه، درآمدهای غیرنفتی را افزایش می دهد و به تبع آن با شکوفایی اقتصاد و رونق تولید و اشتغال را همراه خواهیم داشت.
استاندار البرز گفت: بر این عقیده هستم که باید ساماندهی و حل مسایل اجتماعی را نیز در کنار اهداف و برنامه های اقتصادی پیش ببریم چراکه اگر فعالان اقتصادی استان مسئولیت های اجتماعی خود را پذیرا باشند با افزایش رفاه و امنیت، توان و انگیزه مشارکت های اقتصادی مردم افزایش می یابد و بازارها رونق بیشتری پیدا می کنند.
وی افزود: به طور قطع پیگیری موضوعات مربوطه را تا حصول نتیجه دنبال خواهیم کرد؛ بسیاری از امور همچون قوانین دست و پا گیر ادارات، ساماندهی و ارتقا لکه های صنعتی، گسترش روابط و رایزنی های بین المللی در حوزه صادرات از طریق سفارت های جمهوری اسلامی ایران و موانع کلان در حوزه توسعه تولید و صادرات را در سطوح استانی و ملی مورد بررسی قرار داده ایم و این امر با توجه به شعار سال با اهتمام بیشتری دنبال خواهیم کرد.
استاندار البرز گفت: شفاف سازی روند صدور مجوزها برای متقاضیان و حذف استعلامات تکراری و زمان بر را در نشست های تخصصی با مدیران دستگاه ها پیگیری می کنیم.
وی افزود: ایجاد شهرک نساجی در استان با توجه به درخواست مطرح شده مورد بررسی قرار می گیرد، البته در این رابطه به طرح و برنامه دقیقی نیاز داریم.
عبداللهی گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در قالب شعار سال و برنامه های دولت سیزدهم در این رابطه، مسیر مشخص است و تحقق اهداف تعیین شده منوط به تعامل سازنده دولت و بخش خصوصی است.
وی افزود: هم افزایی بسیار خوبی در استان وجود دارد و بخش خصوصی استان باور دارند که اراده ویژه ای برای حل موانع و تسهیل در امور آنها وجود دارد، بنابراین در سایه این اعتماد و هم افزایی می توانیم در اقتصاد استان و کشور تحول آفرین باشیم.
پرهام رضایی رییس اتاق بازرگانی استان البرز نیز در این دیدار بیان کرد: هدف مهم از این دیدار ارائه رویکردها، اهداف و نقطه نظرات اعضای جدید هیات نمایندگان برای چهار سال پیشرو است، به یقین در مسیر پیشبرد برنامههای اقتصادی در استان میطلبد که اتاق بازرگانی البرز با دیگر مسوولان فعال در این حوزه همسو باشد.
وی با اشاره به اینکه ۱۵ عضو دوره چهارم هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز از گروهی هستند که با نام ائتلاف کارآفرینان ملی در ماراتن انتخابات شرکت کردند، افزود: اعضای منتخب این دوره از صاحبان عرصه تولید و صنعت هستند که به نوبه خود تاکنون منشاء بسیاری از فعالیتهای موثر اقتصادی در استان بوده و در تولید ناخالص داخلی کشور هم سهم به سزایی دارند.
ضرورت توجه به سرمایه گذاری داخلی و خارجی
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز با اشاره به هدفگذاری این تشکل بخش خصوصی بر پیشبرد برنامههای اقتصادی سیاستگذاری شده در سال مهار تورم و رشد تولید با کمک نهاهای اقتصادی استان افزود: یکی از موضوعات مهم و اساسی در این مورد توجه به مساله سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی است و با توجه به نگاه ویژه استاندار به این حوزه، هیات نمایندگان دوره چهارم اتاق بازرگانی البرز در سال ۱۴۰۲ و هماهنگ با دیگر دستگاههای اقتصادی استان در این بخش برنامهریزی و اقدام خواهند کرد.
وی در ادامه با مهم برشمردن توجه به حوزه امور بینالملل و تقویت روابط خارجی در سطح کشور و به تبع آن البرز، بیان کرد: در این حوزه گسترش روابط با کشورهای همسایه ایران، هچنین دو کشور هند و چین حائز اهمیت است، برای تحقق این مهم به دنبال برگزاری همایشهایی در نیمه نخست سال جاری و با حضور سفرای کشورهای همسایه و یا دیدار با روسا و دبیران اتاقهای مشترک بازرگانی ایران با هند و چین هستیم.
واحدهای صنعتی در البرز فرصتی ویژه برای سرمایه گذاری خارجی است
رضایی با اشاره اینکه استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی در استان با پتانسیلهای مختلف فرصتی ویژه برای معرفی به کشورهای خارجی است، افزود: در قالب برگزاری همایشهای برنامهریزی شده و استقرار میزهای گفتگو با حضور سفرا و یا روسای اتاقهای بازرگانی مشترک در واقع فرصت مذاکرات و رفع موانع صادراتی و تشریح زوایای مختلف همکاری میان البرز و دیگر کشورها را فراهم میکند.
وی در توضیح دیگر برنامههای اتاق بازرگانی البرز در سال جاری عنوان کرد: از خردادماه سال جاری اعزام هیاتهای تجاری به نقاط مختلف از جمله کشورهای همسایه را آغاز خواهیم کرد.
رییس اتاق بازرگانی البرز ادامه داد: با توجه به استقرار نزدیک به چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی در البرز یکی از مشکلات اساسی در استان نبود آمار دقیقی از واحدهای فعال اقتصادی است، در این میان برخی مجموعههای تولیدی کارگاهی، کمتر شناخته شده و غیرفعال هستند، خواسته ما این است که با دستور استاندار و مشارکت نهادهای اقتصادی استان برای گردآوری و تنظیم اطلاعات آماری دقیق در این خصوص اقدام شود، اتاق بازرگانی البرز نیز آماده هرگونه همکاری در این مورد است.
وی با بیان اینکه امسال به دنبال برگزاری جشنوارهای با نام فاتحان البرز هستیم، گفت: در قالب این همایش تقدیر و تشکر از واحدهای نمونه استان، پیشکسوتان و نیروهای جوان عرصه تولید در دستور کار است تا مشوقی باشد برای ادامه مسیری که پرقدرت و با تمام توان در آن گام نهادهاند.
در بخش دیگری از این نشست اعضای هیات نمایندگان چهارمین دوره اتاق بازرگانی البرز با ابراز خرسندی از توجه و اهتمام استاندار البرز در راستای حل موانع تولید و صادرات ضمن بیان دیدگاهها و نقطه نظرات خود در حضور استاندار به طرح پارهای از مسائل و مشکلات فعالان بخش خصوصی استان پراختند.
در پایان نیز اعتبارنامه اعضای چهارمین دوره هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز توسط استاندار البرز به آنان اهداء شد.