به گزارش ایرنا، در آذربایجان شرقی ۴۸ شهرک و نواحی صنعتی با حدود چهار هزار واحد مستقر فعال است که فرسوده بودن بخش عمده نیروگاه ها و کمبود برق یکی از مشکلات واحدهای صنعتی این استان است.
با توجه به صبغه صنعتی و تولیدی آذربایجان شرقی، این استان از نظر نیروی انسانی ماهر و متخصصان تراز اول در حوزه های مختلف صنعتی و تولیدی از ویژگی منحصر به فردی برخوردار است که با بهبود وضعیت زیرساخت ها اقتصاد منطقه ای متناسب با بضاعت و ظرفیت ها شکوفا می شود.
کارشناسان حوزه انرژی ساخت نیروگاه های جدید، به ویژه نیروگاه های تجدید پذیر را راه برون رفت از مشکل کمبود برق در تبریز و استان آذربایجان شرقی می دانند.
برای رفع این مشکل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانشرقی حمایت های ویژه ای از سرمایه گذاران در حوزه تولید برق داشته طوری که به سرمایه گذارانی که علاقه مند به سرمایه گذاری در این حوزه هستند تا ۲ هزار مترمربع زمین رایگان می دهد تا بخشی از برق تولیدی را در اختیار شبکه برق و بخشی را نیز در اختیار واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک ها قرار دهد.
اکنون در سطح آذربایجان شرقی سه نیروگاه خصوصی در شهرک های صنعتی سلیمی، آخولا و سرمایه گذاری خارجی وجود دارد و ۲ سرمایه گذار نیز مراحل اخذ مجوز را سپری می کنند.
تامین زیرساخت ها متناسب با توسعه واحدهای صنعتی انجام نشده است
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه پنج هزار واحد صنعتی دارای پروانه و ۴۰ هزار کارگاه تولیدی کوچک در استان فعال است، گفت: تامین زیرساخت برق در آذربایجان شرقی در ۱۰ سال گذشته متناسب با رشد و توسعه واحدهای تولیدی و کسب کار صورت نگرفته است.
صابر پرنیان افزود: رشد و توسعه واحدهای تولیدی کسب و کار آذربایجان شرقی بیش از تامین زیرساخت ها انجام گرفته که برای جبران این کمبود و عقب ماندگی در سفر استانی رئیس جمهور به آذربایجان شرقی برای تامین برق پایدار و ساخت پست های فوق توزیع اعتبار در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: به علت توسعه نیافتن پست های توزیع و شبکه های انتقال به نسبت واحدهای کسب و کار، با مشکل کمبود تامین برق برای توسعه واحدهای صنعتی در آذربایجان شرقی مواجه هستیم.
پرنیان با اشاره به اینکه از بابت تامین برق پایدار در شهرک های صنعتی و واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی مشکلاتی وجود دارد، گفت: باید نسبت به توسعه پست های برق و خطوط انتقال برق توجه ویژه شود تا غفلت هایی که در این زمینه در سال های گذشته انجام گرفته جبران شود.
تکمیل پست های برق داخلی شهرک های صنعتی از مصوبات سفر است
مدیر عامل شرکت برق منطقهای آذربایجان نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: استان آذربایجان شرقی یکی از استان های مهم صنعتی کشور است و به جهت تمرکز بیشتر صنایع در شهرک های صنعتی استان، این شهرک ها نقش بسیار مهمی در تولید و اشتغال استان دارند.
رسول اسماعیل زاده افزود: با توجه به نقش حیاتی زیرساخت برق در شهرک های صنعتی و ضرورت تامین برق مطمئن و پایدار، این موضوع در تعدادی از شهرک های صنعتی تقاضا محور استان که با چالش روبرو بوده مورد توجه جدی مسوولان استانی و کشوری قرار دارد.
وی از جمله شهرک های صنعتی تقاضا محور آذربایجان شرقی را که با چالش مواجه هستند را شهرک شهید سلیمی ، آخولا، سرمایه گذاری خارجی، بناب، میانه ۲ ، اهر، چاراویماق و بیلوردی عنوان کرد.
اسماعیل زاده ادامه داد: برای رفع این موضوع خوشبختانه یکی از مصوبه های مهم سفر سال قبل رییس جمهور به آذربایجان شرقی، تکمیل پست های برق داخلی شرکت شهرک های صنعتی استان با اختصاص مبلغ ۱۰۰۰ میلیارد تومان است.
وی اظهار کرد: از این میزان ۶۰۰ میلیارد تومان سهم وزارت نیرو، ۲۰۰ میلیارد تومان سهم شرکت شهرک های صنعتی و مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی در سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ شمسی است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای آذربایجان گفت: این مصوبه در قالب ۲۱ پروژه توسعه بخش فوق توزیع در ۱۱ شهرک صنعتی واقع در ۹ شهرستان عملیاتی شده و تاکنون در مجموع با پیشرفت حدود ۱۰ درصد، ۷۵ میلیارد تومان عملکرد ریالی در سال گذشته داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون در ۸ شهرک صنعتی آذربایجان شرقی، پست های فوق توزیع ۶۳ کیلوولت یا ۱۳۲ کیلوولت در مجموع به ظرفیت ۲۸۵ مگاولت آمپر به بهره برداری رسیده است. تاکنون در ۸ شهرک صنعتی آذربایجان شرقی، پست های فوق توزیع ۶۳ کیلوولت یا ۱۳۲ کیلوولت در مجموع به ظرفیت ۲۸۵ مگاولت آمپر به بهره برداری رسیده است.
مشکل خاصی در بخش توزیع برق تبریز وجود ندارد!
مدیر عامل شرکت نیروی توزیع برق تبریز نیز در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: حوزه فعالیت این شرکت شهرستان های اسکو، آذرشهر و تبریز است که تامین درخواست های مشترکان تا ۲ مگاوات را برعهده دارد و بیش از این میزان با توجه به اینکه سطح ولتاژ و نحوه تغذیه آن متفاوت است بر عهده شرکت برق منطقه ای آذربایجان است.
عباس حسامی سفیدان افزود: خوشبختانه از لحاظ درخواست انشعابات جدید و تامین برق مصرف مشترکان موجود صنایع حتی کارخانه های جدید در منطقه زیر پوشش این شرکت وجود ندارد.
وی ادامه داد: هیچ درخواست انشعاب جدید بخاطر کمبود و مشکل رد نشده و تامین برق بدون محدودیت با ارایه پروانه و اسناد و مدارک معتبر قانونی انجام می شود.
حسامی سفیدان در خصوص تامین انرژی در منطقه این شرکت، گفت: هیچ مشکلی در این زمینه وجود نداشته و صنایع موجود در سال گذشته نیز نسبت به سال ۱۴۰۰ شمسی چهار تا پنج درصد افزایش مصرف داشتند و حتی برخی صنایع بزرگ همچون تراکتورسازی تا ۱۰ درصد رشد مصرف داشتند.صنایع موجود پارسال نسبت به سال ۱۴۰۰ چهار تا پنج درصد افزایش مصرف داشتند،برخی همچون تراکتورسازی تا ۱۰ درصد رشد مصرف داشتند.
وی با تاکید بر اینکه مشکل خاصی در بخش توزیع برق وجود ندارد، اظهار کرد: تامین برق صنایع هفت شهرک صنعتی از جمله شهرک های صنعتی سلیمی، آخولا، رجایی، مدنی و شهید سلیمانی بر عهده این شرکت است.
وی با بیان اینکه در تمام شهرک ها موضوع توسعه پست های فوق توزیع برق در حال پیگیری است، گفت: توسعه پست فوق توزیع شهرک صنعتی سلیمی نیز توسط شرکت برق منطقه ای آذربایجان در حال اجراست.