تهران- ایرنا- جمع‌آوری ۱۷۰ هزار خودروی ناقص در کف پارکینگ‌ها، ایجاد سامانه یکپارچه تخصیص خودرو به جای قرعه‌کشی و راه‌اندازی برخی از کارخانه‌های تعطیل شده را می‌توان از اقدامات موثر وزیر صمت دانست.

به گزارش ایرنا،‌۱۷۰ هزار خودرو کف پارکینگ خودروسازان مانده بود؛ از طرفی قرعه کشی باعث شده بود اوضاع صنعت خودرو نابسامان شود، چرا که وزاری صنعت قبلی نتوانسته بودند روشی مناسب برای فروش خودرو طراحی کنند، این صنعت آشفته بود، مردم ناراضی، نمایندگان مردم ناراضی، هر وزیری که سکانداری وزارت صمت را بر عهده می گرفت، از عهده کار بر نمی آمد و در مدت کوتاهی سکانداری را به وزیر بعدی می داد. اما رفته رفته این اوضاع سامان گرفت و خودروهای ناقص کف پارکینگ جمع شدند؛ قرعه کشی حذف شد و جای آن با سامانه یکپارچه تخصیص خودرو پر شد، سامانه ای که در آن تعداد زیادی متقاضی می توانستند خودرو در آن ثبت نام کنند و راه و روش مشخصی داشت، چرا که وزیر صمت پیشنهادی با برنامه وارد این حوزه شد.

زمانی که سیدرضا فاطمی امین وزیر صمت شد، با برنامه جلو آمد و همین موضوع باعث شد نه تنها در کوتاه مدت به اهداف مثبت خود در حوزه خودرو دست یابد بلکه توانست پایه گذاری برنامه های بلند مدت خود را بنا کند.
بر اساس آمارهای منتشر شده از میزان تولید خودرو در کشورهای جهان، در سال ۲۰۲۲ و مقایسه آن با آمار تولید سال ۲۰۲۱، نشان می دهد که میزان تولید خودرو در ایران در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ با رشد بیش از ۳۱ درصدی همراه بوده و بیشترین افزایش تولید در بین کشورهای با تولید بیش از یک میلیون دستگاه، مربوط به کشور ایران است که آن را می توان از جمله فعالیت های مثبت فاطمی امین دانست.

وی نه تنها در این حوزه، بلکه در کوچک ترین جزء از صنعت خودرو توانست موفق باشد؛ آنطور که نمایندگان مجلس گفته اند، وزارت صنعت در استان‌ها و شهرستان‌ها در بازه زمانی یکساله کارهای بزرگی در راستای راه‌اندازی مجدد کارخانه‌های تعطیل شده انجام داده و بیش از دو هزار کارخانه کوچک و بزرگ که به دلیل مشکلات تعطیل شده بودند در کوتاه مدت راه‌اندازی شدند که این اقدام، گامی مهمی برای بهبود فضای کسب و کار بوده است.

مسلم صالحی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مورد طرح استیضاح وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در تصدیق اقدامات مثبت وزارتخانه به نفع کشور گفته که آمار و گزارشات دولت در حوزه تولید و صادرات نشان می‌دهد که عملکرد فاطمی امین در طول یک سال گذشته موفق بوده است.

این نماینده مجلس، وزرات صمت را یکی از مهمترین وزراتخانه های کشور برای تدوین راهبردهای اقتصادی برای مقابله با تحریم‌ها خواند و بیان داشت: در شرایط فعلی کشور، تغییر مدیریتی نمی‌تواند مشکلات وزارت صمت را حل کند چون بخشی از مشکلات این وزراتخانه به مشکلات زیر ساختی در سنوات گذشته بر می گردد.

صالحی با توجه به اولویت وزرات صمت در توسعه معادن کشور، بیان داشت: این وزراتخانه با جدیت توسعه معادن کشور را در دستور کار خود قرار داده است، شناسایی معادن تعطیل شده در کشور و بازگشت به عرصه تولید می تواند تاثیرات مثبتی در رونق اقتصاد کشور داشته باشد از همه همکاران می خواهم که در این زمینه با دقت نظر تصمیم گیری کنند اگرچه استیضاح، طرح سوال و تذکر حق قانونی هر نماینده ای است.

باید برای عملیاتی‌شدن برنامه‌ها به وزیر صمت زمان داد
سیدعلی صدری رئیس هیات امنای خانه صمت جوانان گفت: باید برای عملیاتی‌شدن برنامه‌ها به وزیر صمت زمان داد، همان گونه که این وزارتخانه در دولت دوازدهم ثباتی نداشت و همان اتفاق امروز توسط مجلس برای وزارت صمت در حال رخ دادن است.
صدری با اشاره به اینکه سال گذشته نیز در زمانی که کمتر از یک سال از انتصاب وزیر صمت نگذشته بود، طرح استیضاح وی در مجلس اجرا شد، اظهار کرد: امروز نیز باتوجه‌به اینکه هنوز ۶ ماه از استیضاح قبلی نگذشته، بار دیگر می‌خواهند که این کار را تکرار کنند؛ اما مشکل با این اقدام حل نمی‌شود.
حالا باید دید به همه اتفاقاتی که اکثر نمایندگان مجلس، تولید کنندگان و صاحبان صنایع معتقدند به سود کشور بوده و این وزارتخانه توانسته گره های بزرگی از چرخه صنعت اقتصاد کشور باز کند، چه تصمیمی خواهند گرفت. آیا تن به فشار رسانه ای برخی گروه های خاص و تلاش ها و به اصطلاح لابی مافیاهای صنایع و طیف های معلوم الحال خواهد داد؟