خرم‌آباد-ایرنا_ بارش های سنگین اخیر لرستان هر چند خسارات چندانی در پی نداشت اما کدورت آب در شهرهایی همچون خرم آباد و بروجرد به مشکلی اساسی تبدیل شد که با وجود جلسات متعدد مدیریت بحران، همچنان این مشکل وجود دارد و قیمت آب معدنی افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، در پی بارش‌های اخیر، آب مناطقی از خرم‌آباد دچار کدورت شده است ، در این راستا آبرسانی با تانکر در خرم آباد آغاز و در جلسات متعددی که با حضور مسوولین کشوری و استانی برگزار شد بر بسیج همه امکانات و تلاش برای کاهش این مشکل تاکید شد.

امروز اما شهروندان ساکن مناطقی از خرم آباد در حالی کدورت شدید آب شرب را گزارش کرده اند که قیمت بطری های آب معدنی در این شهر افزایش یافته است.
گزارش های میدانی از قیمت آب معدنی در خرم آباد حکایت از این دارد که؛ آب معدنی بزرگ بین هفت تا ۱۰ هزار تومان و قیمت آب معدنی کوچیک بین چهار تا هفت هزار تومان متغیر است.
با توجه به برند شرکت های مختلف قیمت متفاوت است این در حالیست که پیش تر از ماجرای کدری آب، قیمت آب معدنی بزرگ با توجه به برندش بین پنج تا هفت هزار تومان و آب معدنی کوچک کوچک بین سه تا پنج  هزار تومان بوده است.
به نظر می رسد در شرایط گل آلود آب خرم آباد برخی سودجویان بدنبال گرفتن ماهی هستند و شرایط را برای شهروندان سخت تر کرده اند.

کدورت آب و سفر مسوولین کشوری به لرستان

در پی تداوم کدورت آب خرم آباد مسوولین کشوری مربوطه به لرستان سفر کردند تا از نزدیک مشکل را بررسی کنند در همین راستا "اتابک جعفری" روز جمعه در جلسه مدیریت بحران شرکت آب وفاضلاب لرستان در خصوص کدورت آب شرب برخی مناطق شهر خرم آباد اظهار کرد: در خصوص راهکارهای مهم عملیاتی و مباحث کارشناسی و تخصصی جهت برطرف شدن مشکل کدورت آب شرب شهر مطالبی بیان و تصمیمات لازم را اتخاذ کرد.
وی ضمن غنیمت شمردن نعمت بارش باران های امسال و نزول رحمت الهی از زحمات کارکنان شرکت آب و فاضلاب لرستان در عبور موفق از چالش های تامین آب تابستان گرم سال گذشته قدردانی کرد.
مشکل کدورت آب بزودی حل می شود
مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان نیز گفت: اقدامات لازم در حال انجام است و تلاش خواهیم کرد به زودی مشکل کدر شدن آب خرم آباد و برخی مناطق بروجرد برطرف شود.

مهدی پازوکی اظهار کرد: علت کدورت آب شهرستان‌های خرم‌آباد و بروجرد بارندگی‌های اخیر و نفوذ گل و لای به سفره‌های زیرزمینی است.
وی افزود:بارندگی های اخیر منجر به نفوذ گل و لای به سفره های زیر زمینی شد که این مشکل به زودی حل خواهد شد.

احداث فاز دوم تصفیه خانه خرم آباد ضروری است

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان نیز در خصوص کدورت آب خرم آباد گفت: لازم است با تلاش جهادی نسبت به دریافت اعتبارات کافی جهت ارتقای زیرساخت‌های استان در بخش آب اقدام کنیم.

احمدرضا دالوند بر لزوم احداث فاز دوم تصفیه خانه آب خرم‌آباد تاکید کرد و گفت: این طرح نیاز به سرعت و برنامه‌ریزی مناسبی دارد، از مسئولین وزارت نیرو انتظار داریم که برای جلوگیری از بروز مشکلات مشابه حتماً در بحث فاز دوم تصفیه خانه آب شهر خرم آباد اهتمام بیشتری داشته باشند

وی افزود: همچنین در حوزه امکانات و تجهیزات مدیریت بحران از وزارت نیرو انتظار می‌رود مساعدت حداکثری داشته باشند تا در مواقع بحرانی مشکلی برای خدمات ضروری بوجود نیاید.

دالوند از همراهی و صبوری مردم نجیب خرم آباد در حل مشکل کدورت آب تشکر و قدردانی کرد و با بیان اینکه برای جبران همراهی و همکاری مردم بایستی در بحث توسعه امکانات زیرساختی به ویژه در بخش آب نگاه بیشتری شود، عنوان کرد: از تلاش های جهادی مجموعه مدیریت و کارکنان شرکت آبفای استان طی چند روز اخیر که در کاهش کدورت و خدماتی اضطراری ارائه دادند، قدردانی و تشکر می‌کنیم.

وضعیت قرمز کدورت چشمه های آب خرم آباد
بنا بر گفته، مدیرعامل شرکت آبفا لرستان ، وضعیت کدورت در چشمه‌های آب شهر خرم‌آباد بحرانی و قرمز است.
یاسر اکبریان در جلسه مدیریت بحران استان با اشاره به اینکه نیاز آبی شهر خرم‌آباد ۲ هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه است که ۶۰ درصد از نیاز آبی آن یعنی هزار و ۳۲۰ لیتر از چشمه‌های گلستان، گرداب و مطهری تامین می‌شود، عنوان کرد: ۴۰ درصد نیاز آبی شهر خرم‌آباد یعنی ۸۸۰ لیتر بر ثانیه هم از طریق چاه تامین می‌شود.
وی بیان کرد: فاز اول تصفیه خانه خرم‌آباد ۸۵۰ لیتر بر ثانیه است که اکنون با ظرفیتی ۹۶۰ لیتر بر ثانیه فعال است.
مدیرعامل شرکت آبفا لرستان گفت: ۴۲۰ لیتر پمپاژ مستقیم از طریق چشمه‌ها به سمت پشت بازار و مناطق مرکزی است.
وی بیان کرد: قرار است آبرسانی در برخی نقاط از طریق تانکرهای سیار انجام شود ،در این زمینه فراخوان داده‌ایم و قرار است ظرف چند ساعت آینده ۵۰ دستگاه تانکر به شهر برسد، همچنین دستگاه آب بسته بندی هم شروع به کار کرده است.

کدورت آب و نظر دانشگاه علوم پزشکی لرستان

بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی لرستان کدورت آب شرب در کمتر از ۲۰ درصد مناطق شهری خرم‌آباد مشاهده شد که بتدریج میزان کدورت آب در حال کاهش است.

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، آزمایشات سه روز گذشته نشان می‌دهد که آب شرب خرم‌آباد به لحاظ میکروب و شیمیایی مشکلی ندارد و این آزمایشات هر روز انجام می شود.
در همین خصوص ، بهرام دلفان، رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در جلسه مدیریت بحران که در خصوص وضعیت کدورت آب خرم آباد برگزار شد گفت: آزمایشات سه روز گذشته نشان می‌دهد که آب خرم‌آباد به لحاظ باکتری، نیترات، نیتریت، سولفات و آهن فلوراید مشکلی ندارد، اما البته کدورت در همچنان وجود دارد و قابل آشامیدن نیست.
وی در عین حال این نکته را هم گفت که تا دیروز هیچ ورودی به اورژانس در خصوص آلودگی آب نداشته‌ایم.

در حالیکه روز گذشته روز پرکار و پرجلسه مسوولین کشوری و استانی در خصوص کدورت آب خرم آباد بود و صحبت های دلگرم کننده آنها حکایت از رفع مشکل در آینده نزدیک را داشت ما کدورت آب در خرم آباد همچنان تداوم دارد و گرانی بطری های آب معدنی هم بر مشکل اضافه شده است.