«فرهاد شریفی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان اینکه امسال ۳۹۴ هزار هکتار از اراضی استان کرمانشاه زیرکشت گندم رفته است، گفت: از این سطح ۲۹۶ هزار هکتار آن به گندم دیم و ۹۸ هزار هکتار به کشت گندم آبی اختصاص دارد.
وی با اشاره به وضعیت خوب مزارع گندم استان در پی بارشهای مناسب زمستان و بهار، افزود: اگرچه در فصل پاییز بارندگیهای خوبی نداشتیم و مزارع گندم استان با تنش خشکی مواجه بودند و بارندگی موثر(پَلِه) دیر هنگام را در سطح استان شاهد بودیم که باعث شد رشد اولیه گیاه به تعویق بیافتد، اما با بارشهای خوب زمستانه و به ویژه بهاره عملکرد خوبی را در مزارع گندم استان شاهد خواهیم بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه با بیان اینکه در مقایسه با سال زراعی گذشته تغییر زیادی در سطح زیرکشت گندم استان نداشته ایم، گفت: سال زراعی گذشته ۷۲۳ هزار تن گندم در استان کرمانشاه تولید شد که ۵۴۰ هزار تن از این میزان مازاد بر نیاز کشاروزان بوده و تحویل مراکز خرید تضمینی گندم شد.
وی در ادامه اشاره ای هم به آمادگی مراکز خرید گندم استان برای خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در فصل برداشت داشت و عنوان کرد: برداشت گندم در گندمزارهای مناطق گرمسیری استان از ۱۵ اردیبهشت آغاز و تا اواخر شهریور در مناطق سرد استان ادامه خواهد داشت.
شریفی، از کرمانشاه به عنوان یکی از استانهای مهم تولیدکننده گندم در کشور یاد کرد و افزود: این استان همواره جزو پنج استان برتر تولیدکننده گندم در کشور است و سال گذشته نیز رتبه چهارم را از نظر خرید گندم مازاد بر نیاز کشاورزان کسب کرد.
کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور
به گزارش ایرنا؛ کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخشهای مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین میکند.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استانهای مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب میشود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصههای منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید میشود.
داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیتها و پتانسیلهای بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.
از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت میکنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی میکنند.