تهران- ایرنا- رؤسای بانک‌های انگلیس این هفته در حالی برای پاسخگویی به سرمایه‌گذاران آماده می‌شوند که تحلیلگران، نسبت به تبعات آشفته‌ترین دوره برای بخش بانکی از بعد از بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی، هشدار می‌دهند.

به گزارش گروه اقتصادی ایرنا از وبگاه گاردیَن، آشوب در بخش بانکی آمریکا به فروپاشی بانک سیلیکون‌ولی و بانک کردیت‌سوئیس منجر شد و این بخش را، که بیش از یک دهه پیش اقتصاد جهان را به زانو درآورده بود، زیر سؤال برد.

با توجه به بحران بانکی اخیر آمریکا، بزرگ‌ترین وام‌دهندگان انگلیس، در این هفته، درآمد خود در سه ماه اول سال را گزارش خواهند کرد. کارشناسان بانک‌ها طرح‌های اضطراری شرکت‌ها به‌منظور ممانعت از درگیرشدن آن‌ها در بحران‌های آتی را بررسی و اعتماد رؤسای آن‌ها به مقررات مالی را، که با هدف محافظت در برابر پیامدهای گسترده‌تر وضع شده است، ارزیابی می‌کنند.

انتظار می‌رود ۲ بانک از بانک‌های خیابان‌ های‌استریت انگلیس، بانک لویدز و بانک نَت‌وِست، درآمدهای خوبی را گزارش کنند، که نشان می‌دهد آن‌ها تا حد زیادی از بحران به سلامت عبور کرده‌اند.

این ۲ بانک که در درجه اول بر خدمت‌رسانی به مشتریان خرد متمرکز هستند، از افزایش نرخ بهره استفاده می‌کنند که به طور تصادفی به بحران کوتاه‌مدت بانکی در ماه گذشته کمک کرد. انتظار می‌رود که هر دوی آن‌ها به دلیل افزایش هزینه‌های وام‌ها و وام‌های مسکن، بیش از ۳۰ درصد سود پیش از مالیات را برای سه‌ماهه اول گزارش کنند.

تحلیلگران از رشد سود بلندمدت نگران هستند. در این میان، پیش‌بینی می‌شود بانک انگلستان نرخ بهره را فقط یک بار دیگر افزایش خواهد داد. نرخ بهره با ۲۵ واحد پایه دیگر به ۴.۵ درصد در ماه آینده خواهد رسید و سپس ثابت خواهد ماند؛ زیرا تورم احتمالاً کاهش می‌یابد.

ممکن است این موضوع پایانی برای پیشرفت بانکداری خُرد باشد که در دهه گذشته از تأثیرات کاهش‌دهنده سود نرخ‌های بهره نزدیک به صفر نگران بود.